SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray 6 - 2 24 Erzincanspor

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 6. hafta mücadelesinde Galatasaray, Lukas Podolski'nin 5 gol attığı mücadelede 24 Erzincanspor'u 6-2 mağlup etti ve Medipol Başakşehir ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 6. hafta mücadelesinde Galatasaray, De Jong'un kırmızı kart görmesiyle 60 dakika boyuncu 10 kişi oynadığı maçta 24 Erzincanspor'u 6-2 mağlup etti.

Bu galibiyetle 11 puana yükselen Cim Bom, grubu 2. sırada tamamladı ve bir üst tura yükseldi.

Nefes kesen mücadeleye Sarı-Kırmızılılar çok istekli ve etkili başladı. Oyunu rakip yarı alana yıkan ev sahibi ekip golleri peşpeşe buldu ve çok sayıda da net fırsat yakaladı.

4. ve 10. dakikalarda sahneye çıkan Alman yıldız Lukas Podolski, Galatasaray'ı 2-0 üstünlüğe taşıdı.

Ender gelişen konuk ekip ataklarında Yasin Dülger, Cenk Gönen'in biraz önde olduğunu gördü ve mükemmel bir aşırtma vuruşu yaparak 15. dakikada farkı 1'e indirdi. 2-1.

25. dakikada 24 Erzincanspor beraberliği yakaladı. Cenk Sarıtaş'ın kullandığı serbest vuruş baraja çarptı ve Ahmet Kaan Ergün'ün önüne düştü. Ahmet, topu düzelttikten sonra çok sert bir şut çekti ve takımının beraberlik golünü kaydetti.

Galatasaray'ın yeni transferi Rodrigues, Türk Telekom Arena'da Erzincan'ın sürpriz yapmasına izin vermedi. 27. dakikada rakip ağları havalandıran genç oyuncu, Galatasaray formasıyla ilk gol sevincini yaşadı.

31. dakikada ikinci sarı kartını gören Nigel de Jong, kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk devre 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray ilk devre olduğu gibi ikinci devrede de gollerle başladı. 50, 55 ve 63. dakikalarda rakip ağları tekrar havalandıran Lukas Podolski, kendisinin 5. ve takımının da 6. golünü attı. 6-2.

Mücadelenin son bölümünde iki takım da net fırsatlar yakalasa da başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray, sahadan 6-2 galip ayrıldı.

Grubunu 2. sırada tamamlayan Sarı- Kırmızılılar, F Grubu birincisi Medipol Başakşehir ile eşleşti.

GALATASARAY 6 -2 Anagold 24 Erzincanspor
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Serkan Tokat, Erdem Bıyık, Engin Erdem
Galatasaray: Cenk Gönen, Sabri Sarıoğlu (Dk. 72 Cavanda), Ahmet Yılmaz Çalık, Semih Kaya, Linnes, De Jong, Josue, Rodrigues, Sneijder, Bruma (Dk. 65 Yasin Öztekin), Podolski (Dk. 84 Kerem Çalışkan)
Anagold 24 Erzincanspor: Ahmet Burgaz, Alparslan Çapar, Ömer Serbest, Safa Yıldırım, Cebrail Serçek, Oğuz Küçük (Dk. 70 Erdi Kasapoğlu), Cenk Sarıtaş (Dk. 58 Güney Atılgan), Yasin Dülger, Ahmet Kaan Ergün, Ali Han Tunçer, Zeynel Alkan (Dk. 63 Ahmet Güney)
Goller: Dk. 4, 10, 50, 55 ve 63 Podolski, Dk. 27 Rodrigues (Galatasaray), Dk. 15 Yasin Dülger, Dk. 25 Ahmet Kaan Ergün (Anagold 24 Erzincanspor)
Kırmızı kart: Dk. 31 De Jong (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 14 Ömer Serbest, Dk. 60 Safa Yıldırım, Dk. 90 Ahmet Burgaz (Anagold 24 Erzincanspor), Dk. 63 Josue (Galatasaray)

RIEKERINK AS OYUNCULARI SAHAYA SÜRDÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası’nda son grup maçı 24 Erzincanspor karşılaşması için işi sıkı tuttu. Hollandalı teknik adam, takımın as isimlerini ilk 11’de sahaya sürdü.

Yeni transferler Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues'in yanı sıra, takımın en önemli isimleri Sneijder, Bruma, Podolski ve Nigel de Jong, ilk kez Ziraat Türkiye Kupası maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Geride kalan 5 maçta bu futbolculardan 1 ya da 2 ismi ilk 11'e dahil eden Riekerink, grubun son maçında önemli oyuncularını sahaya sürdü.

SNEIJDER İLK KEZ 11’DE

Grupta oynanan 5 maçta Hollandalı yıldızı ilk 11'de oynatmayan Riekerink, 24 Erzincanspor karşısında alınabilecek bir mağlubiyetle Ziraat Türkiye Kupası'nda havlu atma riskini göze alamadığı için Sneijder'i ilk 11'de sahaya sürdü. Lig maçı ciddiyetinde bir ilk 11'le sahaya çıkan Galatasaray, Karabükspor'la oynanan karşılaşmaya benzer bir kadroyla sahada yer aldı. Karabük deplasmanında forma giyen isimlerden Muslera, Carole, Yasin, Selçuk İnan ve bu maçta kırmızı kart gören Hakan Balta'nın yerine, Cenk Gönen, Linnes, Semih Kaya, Garry Rodrigues ve Sneijder 24 Erzincanspor mücadelesinde ilk 11'de yer aldı.

CENK, LINNES VE JOSUE

Galatasaray'ın 24 Erzincanspor ile deplasmanda oynadığı ve 1-1 sona eren mücadelede, bugün sahaya çıkan takımdan yalnızca 4 isim ilk maçta 11'de forma giymişti. Cenk Gönen, Linnes, Semih Kaya ve Josue, Erzincan'da oynanan karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkarken, Riekerink rakibiyle oynayacağı 2. mücadelede tam 7 ismi değiştirdi.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Anagold 24 Erzincanspor ile yaptığı maça ilgi göstermedi.

Karşılaşmanın oynandığı Türk Telekom Arena'nın tribünlerinde çok az sayıda sarı-kırmızılı taraftar yer aldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler