SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sanane, sen önce kendini kurtar hakem olarak'

Spor yazarları Galatasararay'ın TT Arena'da  Alanyaspor'u 5-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdiler.

RESİTAL SERGİLİYOR (ATİLLA GÖKÇE)

Galatasaray’ın savunması sorunlu, oyunun merkezinde sorunlar var. Tolga Ciğerci’nin tedavi sürecinde Selçuk da iyi sinyaller vermiyor. De Jong’un golü, Sneijder’in ona gönderdiği Noel hediyesi kadar kıymetli bir duran toptan geliyor. Geriye kalanlar, Yasin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok, hem savunmanın hem de merkezin gediklerini kapamak için rakibe yükleniyorlar. Sneijder topla adeta resital sergiliyor. Tam bir liderlikle skor tabelasını süslüyor. Galatasaraylıların yüreğine soğuk sular serpiyor.

DERS NİTELİĞİNDE

Sneijder’in Yasin’in asistiyle attığı gol ders gibi... Hani bir çok spikerle bir çok golcü gol için topa ille de sert vurulması gerektiğine inanır ya.... Sneijder, meşin yuvarlağı yumuşatarak da gol atılabileceğini gösterdi bize, ayağına sağlık!. Eren Derdiyok’u golsüzlük derdinden kurtaran asist de Sneijder’den... Beşinciyi de Josue’ye attırıyor. Hollandalı, maçın adamı olmayı hak ediyor.

RIEKERINK'IN KATKISI YOK

Galatasaray sezon başından beri rüyasını gördüğü bir skorla gülüyor. Üstelik bu neşe ve kahkahada Riekerink’in hiçbir katkısı yok. Çocuklar kendi aralarında eğleniyor. Hüseyin Kalpar’ın takımı, futbolun doğrularıyla direnmeye çalışıyor sık sık Muslera’nın hatırını soruyorlar ama yetmiyor. Şimdi dinlenmek herkesin hakkı.. İyi tatiller çocuklar. Sana da Hollandalı!

SNEIJDER OLMASA, TARAFTAR GELMEZ (OSMAN ŞENHER)

Galatasaray’ın dünya çapında bir yıldızı var. Adı Sneijder. Dün gece Alanyaspor karşısında skorun böyle farklı olmasını istedi Hollandalı... Bir gol attı, üç golün de pasını verdi. Kendi kendime soruyorum. Bu takımda Muslera, De Jong ve Sneijder olmasa Galatasaray taraftarları inanın maça gelmez. Alanyaspor, bilhassa gol yollarında Wagner Love oynamayınca, kaderine razı, etkisiz, hiçbir amacı olmayan bir takım kimliğine bürünmüş. Buna rağmen zaman zaman yine Galatasaray kalesine geldiler, pozisyon da buldular. Golün yanında bir topları da direkten döndü. Ama işin özeti, daha farklı mağlubiyeti hak eden bir futbol oynadılar.

RIEKERINK KİMDEN KORKUYOR?

Hamit Altıntop, artık dükkanı kapatmış. Fiziki gücü, temposu Galatasaray’da futbol oynamaya müsait değil. Neden teknik direktör Riekerink, bir sefer olsun orta sahada Linnes’i denemiyor ya da kimden korkuyor?

GALATASARAY'I KANDIRMASIN

Sonuçta bu galibiyet Galatasaray Yönetimi’ni kandırmasın. Biz bu hocayla, bu kadroyla şampiyon oluruz diyorlarsa kendilerini kandırırlar. Son sözüm de maçın hakemi Halis Özkahya’ya; artık bıraksın bu işi. Hakem adalet dağıtır. Özkahya ise bırakın adalet dağıtmayı, gördüğü pozisyonları değerlendiremiyor. Kırmızı kart vereceği yerde sarı kart gösteriyor ya da hiç çıkarmıyor. İnanın böyle kötü maç yöneten hakemler Türk futboluna zarar veriyorlar.

ZİRVE YARIŞINDAKİ SİLAHI..(LEVENT TÜZEMEN)

G.Saray'ın duraklama dönemi yaşadığı maçlarda "Dünya yıldızı" Sneijder eğer bu kaliteli oyununu sergileseydi takımını lider yapabilirdi. Özlenen ve beklenen Sneijder bir maçın kazanılmasına tek başına etki ediyorsa ve bu formunu korursa G.Saray'ın zirve yarışında ikinci yarı en etkili silahı olur.

HOLLANDALI PİTBULL...

Sneijder'in "Tek adamlık" şovunda en büyük yardımcısı partneri de Jong oldu. Hollandalı Pitbull sahanın her yerine basarken, rakipten fazlasıyla top çaldı, ikili mücadeleleri kaybetmedi ve en önemlisi Sneijder'in "Al gol at" şeklinde yaptığı ortaya mükemmel bir kafa vuruşu yapıp golle tanıştı..

DENAYER'İN DÖNECEĞİNİ DUYDUM

G.Saray yine bir kafa golü yedi ve Sajad'ın vuruşuna yine Semih engel olamadı. Balta iyi oynadı. Ancak bu savunma oyuncularıyla G.Saray ayakta kalamaz. Döneceğini duyduğum Denayer savunmaya çabukluk kazandırır ve ayrıca yüksek toplardaki zafiyeti giderir..

BEKLER, RAKİP İÇİN CEVHER (EVREN TURHAN)

Yasin ve Bruma'nın etkisiz olabildiği durumlarda Selçuk ve De Jong'un içeriyi zorlayıp, forvet oyuncularına destek olmaları gerekir ki bu maçta da tam bunu yaptılar. Ve etkili oldular. Sneijder'in ortasında golü atan isim de Jong'tu. Artık günümüz futbolunda ön libero diye bir mevkii yok nedense bu sadece bizim ülkemize has bir durum. Artık üst düzey takımlarda orta saha oyuncuları ileri-geri etkinlik gösteriyor ve daha güzel bir oyun ortaya çıkıyor doğal olarak. Galatasaray'da Sabri ve Carole olduğu sürece kenarlar rakipler için bir cevher olmakta.

3 OYUNCU ŞART

Alanya gibi açık oynayan bir rakibe karşı 5 golü bulan ve bunun rahatlığıyla oyun üstünlüğünü elinde tutan sarı-kırmızılı oyuncular maçı güle oynaya tamamladılar. G.Saray'ın bu defans bloğuyla kendi rakipleriyle baş edebilmesi mümkün değil. Bu yüzden devre arasında mutlaka bir stoper ve iki kenar oyuncu takviyesi şart..

BUNUN GİBİ HAKEMLER YÜZÜNDEN.. (ERMAN TOROĞLU)

Riekerink, okul takımı antrenörüymüş... Öteki Hollanda'dan gelmiş... Diğer ikisi milli takımı çalıştırmış... Hepsi hikaye! Bir orta oyunu oynanıyor, sonunu ben de merak ediyorum! Şimdi bana şunu söyleyebilirsiniz: Bruma'nın atılma pozisyonunu niye bu kadar abartıyorsun! Alın bakalım Bruma'yı Galatasaray takımından, ne olur? Sanane, hakem olarak Bruma'yı kurtarmaya kalkıyorsun! Sen önce kendini kurtar. Bu hakem Türkiye'deki eyyamcılardan bir tanesi zaten. Kapasitesi bu kadar. Bu ve bunun gibi hakemler yüzünden zaten teknolojik hakemlik gelecek.

BRUMA'NIN EKSİKLERİ BELGELENDİ (ÖMER ÜRÜNDÜL)

Galatasaray'da Sneijder dün gerçekten çok iyi oynadı, yere sağlam bastı. Eren Derdiyok eskiye oranla biraz hareketliydi. Bence Galatasaray'ın Josue'den bundan sonra mutlaka faydalanması lazım. Çünkü çok kaliteli bir oyuncu. Bruma, yine çok hareketliydi ama son vuruşlarda ve pas seçimlerinde ciddi eksikleri olduğu yine belgelendi.

HARAKİRİ DEFANS BLOĞU

Bu farklı skor Galatasaray'ın alışılmış saha içi rahatsızlıkları giderilmiş olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü ben dünkü Alanyaspor'un geri dörtlüsü gibi (başta Gassama ve Ba olmak üzere) son zamanlarda sürekli harakiri yapan bir defans bloğu görmedim. En azından G.Saray, zirve yarışının tam içinde ve moralli bir şekilde ilk yarıyı tamamlamış oldu.

Alanyaspor lige yeni çıkmış bir takım. Bana göre de bugünkü durumları kötü değil. Hüseyin Kalpar, bu işi bilen ve deneyimli bir hoca. Ancak Gassama'ya bu kadar tahammül etmesine anlam veremedim. Bruma'nın rakibini bir boksör gibi dövmesine maçın hakemi Halis Özkahya'nın kırmızı kart çıkarmaması, bir hakem skandalıdır...

BUZDAN TROPİKALE (HAKAN ÜNSAL)

Üst üste oynadığı “Buz” maçlardan sonra, Galatasaray’a Arena’nın soğuğu “tropikal iklim”, zemini de “golf sahası” gibi gelmiştir. Şartların normal, hatta gayet iyi olduğunu, oyuncuların kendi evini özlediğini, liderin puan kaybettiğini ve ilk yarıyı iyi yerde bitirme isteğini düşünürsek Galatasaray’ın maçı çok isteyeceğini hesaplamak normaldi.

YASİN GERÇEĞİ VAR

Eren’in gol atması da devre arasında tazelenerek gelmesini sağlayacak. Fakat ilk yarının ortalarından itibaren bir Yasin gerçeği var. Attığı gollerle direkt puan kazandırması kadar pozisyon hazırlaması ve kenar hücumlarının doğru şekillenmesine katkısı da büyük. Belki de Bruma’nın daha büyük işler yapacağı düşünüldü ama beklentileri karşılayan ve üstüne çıkan isim Yasin oldu.

BÖYLE OYNAYIN HELAL OLSUN SİZE (SERHAT ULUEREN)

Buldun mu mu atacaksın, affetmeyeceksin. Aynı dünkü G.Saray gibi. Rakip 45’te Gassama ile kendini vurunca 2. yarı G.Saray’ın üzerinden stres kalktı ve Sneijder’in liderliğinde kolay bir galibiyet geldi.

İstesem yine G.Saray’ı eleştirecek o kadar çok şey bulurum ki. Misal; Sneijder böyle savunmasız, helva gibi dağılmış rakip olunca tüm hünerlerini sergiledi. Oynasa ya F.Bahçe’ye, Başakşehir’e derim. 5-1’e rağmen Hakan Balta ve Semih’ten bir cacık olmaz derim. Bruma deplasmanda olduğu gibi Arena’da da atsana derim.

Ama bu kez içimden eleştirmek gelmiyor. Haksızlık yapmayalım G.Saray’a ve Riekerink’e. Çünkü aylar sonra G.Saray’ın 30-40 dakika tempolu oyununa, hücum zenginliğine şahit oldum. Seyretmesi de çok keyifliydi.

İlk 10 dakika içinde Alanya 2-0 da öne geçebilirdi, 2. yarı maç 3-3’e, 4-4’e de gelebilirdi. Ama gecenin yıldızı Sneijder’di. Topun altına girerek yaptığı o muazzam vuruşta, top rakibe çarpmadıysa fizik kurallarına aykırı bir durum ortaya çıktı. Yasin’in pasında Sneijder saniye dolmadan kaleciyi ileride görüp o vuruşu yaptıysa şapka çıkarmak lazım. Gençliğimde Maradona’nın bu tip gollerinde kendimden geçerdim. Cruyff’un yine topun altına girip attığı gol ve paslarda coşardım ve aynısı yapabilmek için günlerce çalışırdım.

SABRİ’YE AYIP ETTİLER

İşte dünkü Sneijder’i en azından sezonda içinde 6-7 maçta böyle görmeye hakkımız yok mu? Futbolseverler Sneijder, Yasin, Bruma’yı dün geceki gibi izlemek için stada koşmuyor mu?
O zaman bu yeteneğinizi sadece Alanya’ya karşı değil, sezonun diğer maçlarında da göstermek G.Saraylı futbolcuların görevi olmalı.

Seyirci ilk yarı Sabri’ye yine ayıp etti. Yenilen golde Sabri’den çok Semih’in hatası vardı. Üstelik atılan 2. golde Sabri’nin katkısı yadsınamaz.

Galatasaray 16 haftayı ağırlıklı olarak kötü oynayıp 33 puanla 3. bitirmesi bence olağanüstü başarı. 2. yarı transfer yapılmasa bile rakipler G.Saray’dan korksun.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler