SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Altaylı: 'Dursun Özbek palavra atıyor'

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Fatih Altaylı, gündemdeki konuları değerlendirdi ve Galatasaray başkanı Dursun Özbek için sert ifadeleri kullandı.

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan Spor Saati programının yorumcusu Fatih Altaylı gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da Şenol Güneş Stadı'nın açılışıyla ilgili konuşan Altaylı, "Büyük statlar açmak müteahhitlik başarısıdır. Dünya futbolunda iyi yerlere stat açarak değil altyapıya önem vererek gidebiliriz" dedi.

"ŞENOL GÜNEŞ'İN TAVRI ÇOK ACAYİP"

Altaylı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şenol Güneş'in stada adının verilmesiyle ilgili soruya verdiği yanıtı ben çok garip buldum. Hiçbir şey bilmeden söylüyorum. Belli ki, Trabzon camiasında birileri bu konuyla ilgili dedikodu yapmış. Şenol Güneş rahatsızlık duymuş olabilir ama adın böyle bir şeye veriliyorsa, 'Bu bazılarını rahatsız etmiş olabilir ama gurur duydum' diyebilirdi. 'Vermesiniz de olurdu, başka birisinin ismi verilse daha mutlu olurdum' demek hoş şeyler değil. Birileri sana sonuçta jest yapmış. Bu tavrı gerçekten çok acayip. Herkes adının bir yerlere verilmesini ister."

"VİDEO HAKEM UYGULMASINA GEÇMEK ÇOK MANTIKLI"

Fatih Altaylı, FIFA Başkanı Infantino'nun video hakem uygulamasıyla ilgili olarak "Buna alışmamız lazım, futbolun içinde var olacak" açıklamalarını da değerlendirdi.

Altaylı, "Kesinlikle katılıyorum. Hafta sonu İngilitere ve İtalya liglerinden de maçlar izledim. Bizim hakemlerimizden iyi değiller. Her yer hakem rezaletiyle dolu. İngiltere kötü, İtalya ligi beter, İspanya ligi ondan da beter. Akşam televizyon programlarında hakemler doğranmadığı için orada idare ediyorlar. Böyle bir teknoloji var, neden olmasın? Voleybolda, basketbolda, teniste var, futbolda da olabilir. Video hakem uygulamasına geçmek mantıklı, sonuçta büyük yatırımlar var" ifadelerini kullandı.

"KEMAL ÖZDEŞ KASIMPAŞA'YA İYİ BİR OYUN OYNATIYOR"

Süper Lig'in 15. haftadan Kasımpaşa'nın Beşiktaş'ı 2-1 yendiği maç ile ilgili görüşlerini belirten Altaylı, "Kasımpaşa çok akıllı bir oyun oyadı, Beşiktaş ceza sahasına bile giremedi. Çok iyi bir savunma yaptılar. Kemal Özdeş takıma iyi bir oyun oynatıyor. Çok iyi konsantre olmuş bir vaziyette" dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN SORUNU ORTADA"

Altaylı, "Beşiktaş'ın maçları çok güzel oluyor. Quaresma muazzam bir futbolcu. 1 gol atıyorsa; ya oynadığı yerde bir sıkıntı var ya da başka bir sıkıntı var. Geçen seneki şampiyonlukta orta sahanın skora yaptığı katkı vardı. Beşiktaş'ın sorunu orta sahanın skora katkı yapmaması. Sonuca gitmek için bir sıkıntı var, ortada gol yok" değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞKAN PALAVRA ATIYOR"

Fatih Altaylı son olarak Galatasaray Divan Kurulu'ndaki açıklamaları değerlendirdi:

"Galatasaray'da başkan palavra atıyor. 'Biz hiçbir yer satmıyoruz' diyor. Satacağız işte... Real Madrid satmış mal varlıklarını... Önemli olan nasıl değerlendireceksin? Bu yönetimin bunu satması ve değerlendirmesi Galatasaray'ın sonudur. 45 milyon Euro transfere para harcamışlar ve 18 oyuncu alınmış. Tasarruf falan yaptıkları yok. Dün oynanan futbolu gördük."

"KRAMPON SEÇMEK BU KADAR ZOR İŞ Mİ?"

Osmanlıspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktörü Riekerink'i sert bir dille eleştiren Altaylı şunları söyledi: "Riekerink maçtan sonra 'Sahada antrenman yapmak istedik izin vermediler ve yanlış kramponla sahaya çıktık' dedi. Beni aptal yerine koyma. Krampon seçmek bu kadar mı zor iş? Krampon seçmek için takımın sahada antrenman mı yapmasına gerek var? Maçtan önce zaten sahaya ısınmaya çıkıyorsun. Sahanın durumunu görürsün. Isınmadan önce de malzemeci çıkar zemini kontrol eder. 25. dakikada krampon değiştiriyorsan, futbol organizasyonunda bir rezalet var demektir."

"RİEKERİNK MAÇI SADECE İZLYECEKSE KOMBİNE VERELİM"

"Osmanlıspor başka bir sahada mı oynadı? Dün akşam çarpıcı sonucun ağa babası yaşanabilirdi. Galatasaray sahadan 7-1, 7-0, 5-0 yenik ayrılabilirdi. Allah korudu, Muslera korudu, olmadı. Galatasaray'ın doğru düzgün pozisyonu yok. Carole'un olduğu noktadan 4 tane peş peşe şahane atak geliştirdiler. Bir teknik direktör bunu görmez mi? Riekerink'e maç seyretsin diye kombine verelim, neden 900 bin Euro veriyoruz? Durumumuz çok kötü."

"KADRODA SİNAN GÜMÜŞ OLSUN, RİEKERİNK OLMASIN"

"Galatasaray Sinan Gümüş'ü oynatmayacaksa kiraya versin. Muazzam bir çocuk. Ben, 'Riekerink kadroda olmasın, Sinan Gümüş olsun' derim. Galatasaray Sinan Gümüş'ü kaybetmemek için her şeyi yapmak zorunda."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler