SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orhan Atik'in yerine Frans Hoek geliyor

Galatasaray'da görevine son verilen yardımcı antrenör Orhak Atik'in görevine Frans Hoek getiriliyor.

Sarı kırmızılılarda Orhan Atik'in görevden alınmasının ardından, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'in yanında bir antrenör daha yer alacak. Sezon başında hem Riekerink'in yardımcılığı hem de Taffarel'in yerine kaleci antrenörü olarak getirilen Frans Hoek artık yedek kulübesinde oturacak.

Hollandalı antrenör kulübede açılan kontenjan üzerine bundan böyle 90 dakikalarda kenarda Riekerink ile Ayhan Akman'a destek verecek.

FRANS HOEK KİMDİR?

Hollanda'nın Hoom kentinde 17 Ekim 1956 yılında doğdu. Futbol hayatına amatör olarak SV Always Forward takımda başladı. 1973 yılında profesyonel olarak anlaştığı FC Volendam kulübünün 1985 yılına kadar kalesini korudu.

Kaleci antrenörlüğü kariyerine 1986 yılında Ajax'ta Johan Cruyff ile başlayan Hollandalı, daha sonra 1991 yılında takımın başına getirilen Louis van Gaal ile çalıştı.

Ajax'ta uzun yıllar çalıştıktan sonra Van Gaal'in Barcelona'ya gitmesiyle 1997 senesinde Katalan kulübünün yolunu tuttu. Barcelona'da 3 sezon görev yaptı. Bir sene aranın ardından yeniden van Gaal ile birlikte 2 yıl birlikte çalıştı.

Frans Hoek, 2006-2007 senesinde Leo Beenhakker yönetimindeki Polonya'da görev aldı.

59 yaşındaki tecrübeli kaleci antrenörü, 2010-2011 yılında yarım sezon Bayern Münih'te kaleci antrenörlüğü yaptı.

2012 senesinde yeniden Louis van Gaal ile birlikte Hollanda Milli Takımı'nda çalıştıktan sonra, son olarak yine Hollandalı teknik adam ile birlikte Manchester United'ın teknik ekibinde yer aldı. İngiliz ekibinin Van Gaal'i göndermesiyle oradaki görevi de son buldu. Frans Hoek Orhan Atik'ten boşalan yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Hoek artık Orhan Atik'in yerine yedek kulübesine oturacak.

MUSLERA ONU İSTEMİYOR

Riekerink ilk önce Franz Hoek'i kaleci antrenörü olarak Hollanda'dan getirmişti. Muslera "onunla çalışmam" diye resti çekmiş ve çalışmalarını bu güne kadar yalnız sürdürmüştü.

Bu karar sonrası takımla ilişkisi artacak olan Hoek'e tecrübeli eldivenin nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler