SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray 1 - 1 Elazığspor

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ilk maçında Galatasaray, sahasında Elazığspor ile 1-1 berabere kaldı ve gruplara kötü bir başlangıç yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Galatasaray, TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor ile Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi.

Lionel Carole'ün 41. dakikadaki golü ile 1-0 öne geçen Sarı-Kırmızılılara yanıt 90+3'te geldi. Chedjou'nun yaptırdığı penaltıda topun başına Murat Kayalı geçti ve Cenk Gönen ile topu ayrı köşelere göndererek son dakikada maçın skorunu belirledi. 1-1.

Galatasaray, Elazığspor maçına, Cenk Gönen, Cavanda, Semih Kaya, Chedjou, Carole, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Josue, Yasin Öztekin ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı. Sarı-kırmızılı takımın yedeklerinde, Eray İşcan, Sneijder, Podolski, Linnes, Bruma, De Jong ve Sabri Sarıoğlu yer aldı.

[Galatasaraylı Carole'den tarihi gol!](https://www.mynet.com/galatasarayli-caroleden-tarihi-gol-103987-myspor)

Elazığspor'un başlangıç kadrosunda ise Çağlar Akbaba, Onur Güney, Ali Fırat Okur, Murat Kalkan, Mehmet Yiğit, Binya, Traore, Mesut Saray, Hakan Bilgiç, Berk Yıldız, Lamjed şans buldu.

Mücadeleye etkili başlayan Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Sarı Kırmızılılar Yasin, Eren Deriyok ve Sinan ile ilk yarıda birçok pozisyondan yararlanamadı. Galatasaray'ı öne geçiren gol savunmadan geldi...

41. dakikada ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Selçuk İnan penaltı noktasının hemen yanından kaleye şutunu gönderdi. Kaleciden seken topu takım arkadaşı Mehmet Yiğit kontrol etmeye çalıştı ancak ayağından açılan bu topu Lionel Carole kontrol etti. Altıpasın hemen içinde sol ayağı ile topu boş ağlara gönderen Carole takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısına konuk ekip etkili başladı ancak çok uzun sürmedi ve Galatasaray oyunun kotrolünü tekrar eline aldı.

İkinci yarıda Selçuk İnan'ın yerine oyuna giren Podolski, Sarı-Kırmızılıların ataklarını yönlendiren isim oldu ve rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üretti.

Elazığspor ise özellikle sol kanattan geliştirdiği hızlı ataklarla birçok kez rakip kalede etkili oldu ancak Sarı-Kırmızılı ekibin kalecisi Cenk Gönen, kalesini gole kapamayı başardı. Özellikle 90. dakikada Berk ile karşı karşı pozisyonda devleşen Cenk, önemli kurtarışlara imza attı.

90+2'de ceza sahası içinde Aurelien Chedjou topa elle müdahale etti ve Elazığspor penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Murat Kayalı maçta skora fenge getirdi 1-1.

Penaltı golünün ardından mücadele sona erdi ve takımlar sahadan 1 puanla ayıldı.

Günün diğer maçında Tuzlaspor, sahasında 24 Erzincanspor'u 1-0 mağlup etti ve grupta liderlik koltuğuna oturdu.

GALATASARAY 1 - 1 ELAZIĞSPOR
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Arda Kardeşler, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir
GALATASARAY: Cenk Gönen, Cavanda, Semih Kaya, Chedjou, Carole, Hamit Altıntop, Selçuk İnan (Dk. 46 Podolski), Sinan Gümüş (Dk. 79 Bruma), Josue, Yasin Öztekin, Eren Derdiyok (Dk. 65 De Jong)
ELAZIĞSPOR: Çağlar Akbaba, Onur Güney, Ali Fırat Okur (Dk. 64 Wellington), Murat Kalkan, Mehmet Yiğit, Binya (Dk. 82 Çağrı Ortakaya), Traore, Mesut Saray (Dk. 71 Murat Kayalı), Hakan Bilgiç, Berk Yıldız, Lamjed
GOLLER: Dk. 41 Carole (Galatasaray), Dk. 90+3 Murak Kayalı (Penaltıdan) (Elazığspor)
SARI KARTLAR: Dk. 66 Cavanda (Galatasaray), Dk. 85 Onur Güney (Elazığspor)

Galatasaray'da Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, 3 maç aranın ardından forma şansı buldu.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde oynadığı ilk 9 maça da 11'de başlayan Chedjou, son olarak 9. haftadaki Adanaspor karşılaşmasında süre alırken, ardından oynanan 3 karşılaşmada da oynamamıştı.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon ligde oynadığı 12 maçta da kalede Muslera görev alırken, Cenk Gönen, Ziraat Türkiye Kupası 3. ön eleme turundaki Dersimspor maçının ardından Elazığspor müsabakasında da kaleyi koruyan isim oldu.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Sarı-kırmızılı futbolseverler, takımlarının Elazığspor ile yaptığı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına ilgi göstermedi.

Türk Telekom Arena tribünleri büyük oranda boş kalırken, az sayıda Elazığspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti.

Öte yandan, Brezilya takımı Chapecoense'nin yaşadığı uçak kazası nedeniyle müsabaka öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler