SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Avcı'dan Sabri Sarıoğlu için olay sözler!

Galatasaray'ı 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'deki liderliğini sürdüren Medipol Başakşehir'in teknik patronu Abdullah Avcı, galibiyeti nasıl aldıklarını canlı yayında açıkladı. Avcı, sunucu Nebil Evren'in, "Sabri Sarıoğlu maçta 59 kez topla buluşmuş" sözleri üzerine, "Zaten bizim de amacımız oydu. Semih'in Sabri'ye paslarının çoğalmasıydı" dedi. Avcı'nın bu sözleri sosyal medyada büyük yankı yarattı.

Spor Toto Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir’in teknik patronu Abdullah Avcı, NTV Spor’un 90+ programına konuk oldu.

Geçtiğimiz cuma akşamı Galatasaray karşısında alınan galibiyetin şifrelerini verdi, turuncu-lacivertli ekibin Türk Telekom Arena’ya çıkmadan önce yaptığı planı ve rakibini nasıl analiz ettiğini anlattı. İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları:

“GALATASARAY’IN SOLUNA BASKI YAPTIK”

“Galatasaray sol tarafından hücum ediyor. Buradan başlattıkları atakların %54’ünü sonuçlandırdıklarını biliyorduk. Burayı kapatarak Bruma’nın, dolayısıyla Eren’in ve derinde de Sneijder ve Carole’ün etkinliğini azaltmayı amaçladık ve oyuncularım planımı sağlıklı bir şekilde uyguladı.

“OYUNCU ODAKLI BASKI YAPMADIK”

“Oyuncu odaklı baskı yapmadık. Amacımız Sneijder topu ayağına aldığında ya da Bruma solda topla buluştuğunda çıkan pas opsiyonlarını devir halinde pas yaparak kapatmayı amaçladık. Kademelerimizi hafta içinden kararlaştırdık.”

[Galatasaray’dan derbi öncesi flaş karar! Selçuk İnan…](https://www.mynet.com/galatasaraydan-derbi-oncesi-flas-karar-selcuk-inan-102947-myspor)

“AMACIMIZ SEMİH’LE SABRİ’NİN PASLAŞMASIYDI”

(Sunucu Nebil Evren'in 'Sabri Sarıoğlu 59 kez topla buluşmuş' sözleri üzerine) “Sabri’nin en çok pas aldığı maçı oynaması normal. Zaten amacımız, Semih’in Sabri’ye paslarının çoğalmasıydı. Galatasaray’ı sahanın çeyreğine sıkıştırıp orada baskı yapmak istedik.”

“HAKAN BALTA’NIN OYUN KURMASINI ENGELLEDİK”

“Galatasaray’ın hücum opsiyonlarının çoğu solda. Sneijder blokların içinde topla buluşup oyunun yönünü değiştiriyor. Carole çizgide top alıp içeri ya da dışarı kat edebiliyor. Biz bunu durdurmak için Hakan Balta’nın geriden topu çıkarmasını engelledik, böylece bütün seçenekler kapandı. Böylece %54 olan biten hücum oranını %22’ye düşürdük. Planımız işledi.”

“AZ ORTA YEMEMİZİ MEHMET BATDAL SAĞLADI”

“Rakibin orta sayılarını azaltmamızın bir sebebi de Mehmet Batdal. Merkezde yaptığı baskıyla kenarlara pas gitmesine engel oldu, bu sayede Galatasaray’ın oyunu kanatlara yaymasına engel olduk.”

Abdullah Avcı'nın Sabri hakkındaki sözleri sosyal medyada gündem oldu. 31 yaşındaki futbolcuyla ilgili yüzlerce tweet atıldı, yorum yapıldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler