SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Adamı fena yaparlar, hasta Fenerbahçeli Emre'yi...'

Futbol yazarları, Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi.

Avcı dersine çalışmış

Süper Lig’in lideri, Ali Sami Yen’de Galatasaray karşısında lider gibi oynadı. Abdullah Avcı Galatasaray’ı iyi analiz etmiş. Bunun en güzel göstergesi Galatasaray’ın en etkili iki gol silahından biri Bruma tek bir pozisyon bulabildi, Eren ise resmen sıfır çekti. Galatasaray dün gece önde basan rakibine karşı çözüm bulmakta zorlandı. Buna benzer bir durumu Trabzonspor karşısında da yaşamıştı. Ama o maçtan farkı Başakşehir’in iyi hücum yapabilen bir takım olmasıydı. Özellikle Sneijder uzun süredir verimsiz, adeta patinaj yapıyor. Hollandalı yıldızın duran toplar dışında da saha da eski günlerini hatırlaması gerek. (Tunç Kayacı - Fanatik)

Batıksaray - Başaksaray

Başakşehir iyi futbol oynuyor ama hakemden yana da huzur içinde ve özgüven kokan relaks 90 dakikalar soluyor. İşte bu motivasyon, en kralına bile negatif gerilim ve gerginlik yüklerken, Başak gümbür gümbür semiriyor! Düdük hoşgörüsünün yanında olduğunu hep hisseden Avcı ekibi zirvede koşuyor! Düdük adaleti dengesinin, limitleri olumsuzca zorladığı lig yarışında, Başakşehir’in planladığı mevkiyi yakalaması kimseyi şaşırtmasın! Emre, Yalçın ve daha niceleri görmezden gelen düdüğün egemen olduğu yerde ‘hunter’ avlanmayacak da, Riekerink mi avlanacaktı? Uzun sözün kısası bu ayak işi meselesi ülkemde futbol mutbol değil, öncelikle yetenekli anten meselesi. Palabıyık Fenerbahçe maçı sonrası, Galatasaray derbisini de yara almadan tertemiz geçti. İki derbi 6 puan mis gibi! Batıksaray 1-2 Başaksaray... (Oğuz Dizer - Fanatik)

Haftaya derbi var...

Bir gerçek var. Eğer Kadıköy’de böyle oynar ve kaybedersen ‘Beyliğin’ ağır yara alır. Göz göre göre bu takım her hafta daha da kötüye giderse, taraftarın sana verdiği destek bir anda tersine döner. ‘Hocamızı yedirmeyiz’ açıklaması yapan yöneticiler ise ‘beylik’ yerine ‘imparatorluğu’ tercih ederken, bir an olsun zorlanmaz. Galatasaray maç boyunca son derece silik kaldığı maçta, lider Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu ve Fenerbahçe derbisi öncesi ağır yara aldı. (Metin Karabaş)

Bursa maçında boş tribünler...

Çok acı... Trabzonspor maçında TT Arena’ya 45 bin taraftar geldi. Sonuç: Galatasaray mağlup oldu. Dün gece tribünlerde 20 bin taraftar vardı, gene takımları yenildi. Herhalde Fenerbahçe maçından sonraki Bursa karşılaşmasına bu büyük futbolcular boş tribünlere oynar! Takıma bakıyorsunuz, biraz Sneijder bir şeyler yapmak istiyor, çabalıyor, hepsi o kadar... Defansta Hakan Balta ve Semih var. İkisi de hata üstüne hata yapıyor. Hele Semih, Mehmet Batdal’ın ve Yalçın’ın kafayla attığı golleri seyretti. İkisi de öyle bir yükseldi ki Semih’in en az 80 santim üstüne çıktı. Hakan Balta desen onun da Semih’ten bir farkı yok. Böyle bir defansla zaten maçı gol yemeden bitirmenin mümkünatı yoktu. (Osman Şenher - Milliyet)

Başakşehir top oynuyor

Mehmet Batdal da Galatasaray patentli bir futbolcu. Golünü attı, Galatasaray defansını hırpaladı, en azından Eren Derdiyok’tan çok daha etkiliydi. Kalede Volkan Babacan ise Türkiye’nin en iyi yerli kalecisi. Kesinlikle Başakşehir’in liderliği tesadüf değil. Top oynuyorlar. Bütün takım mücadele ediyor. Oynadıkları futbol keyif veriyor. Bu takım şampiyonluk yarışından ligin son maçına kadar kopmaz. (Osman Şenher - Milliyet)

Tesadüf değil

Başakşehir, Arena'ya lider gitti. 9 haftada elde ettiği başarı ve deplasman istikrarı bunun bir tesadüf olmadığını zaten gösteriyordu. Bu tablo Galatasaray için maçın zor geçeceğinin deliliydi. Ama açıkçası başlarda Abdullah Avcı’nın öğrencilerinde, daha önceki performanslarından uzak bir görüntü izledik. Galatasaray isminin getirdiği psikolojik baskıyı hissettikleri için, alışılmış sistemlerini uygulamakta sıkıntı çektiler. İşin ilginç yanı en çok pas hatası yapan Başakşehir'in en tecrübeli oyuncularından biri olan Emre Belözoğlu'ydu. Onun aksattığı pas trafiği bütün takımı etkiledi. (Engin Verel - Akşam)

Hangisi bey?

Başakşehir çok rahat bir oyun sergiledi. Kaleci Volkan belki de hayatının en rahat 90 dakikasını oynadı. Abdullah Avcı’yı kutlamak lazım. İyi bir takımdaşlık yaratmış. Ama isyan ediyorum. Riekerink’e 3 gün içinde ‘beyefendi’ damgası vuranlar Abdullah Avcı’ya 12-13 yıldır hiçbir şeyi yakıştıramadılar... (Bahri Havadır - Vatan)

Şapka düştü

Şapka düştü, kel göründü ve Galatasaray mükemmel bir takım olmuş Başakşehir'e, TT Arena'da boyun eğdi. Başakşehir'i ön plana çıkaran en büyük faktör, oyuncuların birbirleriyle oynama alışkanlığının olması ve her oyuncunun görev bilincinde hareket etmesiydi. Galatasaray'ın sorunu ise oyuncuların birbirine uzak oynaması ve bireysel beceriyle ön plana çıkma saplantısıydı. Riekerink'in, Adana'da öyle ya da böyle kazanan kadroyu bozması, özellikle birden bire Balta'yı savunmaya monte etmesi, anlamsızdı.. (Levent Tüzemen - Fotomaç)

Riekerink'in yanlışları

Battal, arka direkte mükemmel bir kafa golü atarken Visca ve Mossoro'ya da final pasları verdi. Oysa Eren, pozisyona giremediği gibi Sneijder, Bruma ve Sinan'ın hücuma çıkarken yapmak istedikleri duvar paslarına katkı sağlamadı. Riekerink'in Podolski'yi santfor oynatmaması, Josue'yi kenarda bekletmesi yenilgiye davetiye çıkardı. Çünkü Podolski oynadığında Battal gibi pas istasyonu oluyor; Bruma, Selçuk, Sneijder, Sinan gibi oyuncularla duvar pası yapıyor, hatta bireysel becerisini öne çıkarıp sol ayağıyla gol atıyordu.. (Levent Tüzemen - Fotomaç)

Riekerink'in yanlışları 2

Eren ısrarı Galatasaray'ı Başakşehir'e karşı 10 kişi oynattı. Tolga Ciğerci'nin yokluğunda Nigel de Jong, orta alanı kontrol edemedi. Hollandalı 20 metrekarede oynayarak zaman geçirdi. Bu yenilgi Galatasaray'a zirve yarışında yara verir. Ancak Riekerink, defansı yeniden organize ederek, özellikle yüksek toplarda başarılı, Serdar Aziz'i monte etmeli. (Levent Tüzemen - Fotomaç)

Sinan'ın golü ofsayttı

Galatasaray’ın Sinan’la kazandığı golün ofsayt gerekçesiyle iptali gerekiyordu. Top ortalandığında Hakan ofsayt pozisyonundaydı. Hakan Balta’nın topa ve oyuna müdahalesi yoktu ancak rakibe net bir şekilde müdahalesi vardı. Yalçın ofsaytta olan Hakan’ı kontrol etmeye çalışırken, Sinan’ın kademesine girme imkânını bulamamıştı. Hakan, Yalçın’ı meşgul etmese, Sinan bu kadar serbest kafa vuramayacaktı. (Deniz Çoban - Fanatik)

Muslera atılabilirdi

Hakemin tepkisiz kaldığı bir başka olay ise 31. dakikadaydı. Galatasaray’ın golünün geldiği frikik öncesi, hakem faul düdüğünü çaldığında; Muslera kalesini terk ederek maçın 1 nolu yardımcı hakemi Hakan Yemişken’in yanına kadar gelerek sarı kart itirazında bulundu. Bu tartışmasız bir sarı kartı gerektiriyordu. Abdullah Avcı’nın da itirazlarına neden olan bu pozisyonda Muslera sarı kart görmedi. 59’da Muslera’nın haklı olarak gördüğü sarı kartı hatırladığımızda gösterilmeyen ilk sarı kartın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. (Deniz Çoban)

Derslik maç

Galatasaray-Başakşehir maçı bu nedenle futbol okullarında 'örnek maç' olarak izletilebilecek bir mücadele. Bir tarafta yapabileceğinin ötesine giden bir teknik adam. Diğer yanda ise sahip olduklarına bile sırt çeviren bir portre. Abdullah Avcı-Riekerink kapışması bu bakımdan çok önemli. Kulübeleri değiştirseler de fark etmez. Yine Avcı kazanır. Çünkü bu kez Bruma'ya vurulan prangayı kırmanın yollarını arar. Eren Derdiyok'u Mehmet Batdal gibi kullanır. (Umut Eken - Fanatik)

Emre'ye neden kart çıkmadı

Baskı genellikle ev sahibinden. Goller karşılıklı. Önce Sinan sonra futbolu sonradan hatmetmiş Mehmet. Ama önce çirkinlikler. Ya Pala Bey Emre’nin hareketlerine dünyada kayıtsız kalmış başka bir meslektaşın var mı? Nedir bu ya! 2 haftada bir takımı ailecek yarışa sokuyorsunuz şimdi sıra Galatasaray’a mı geldi, tabii tam tersi negatif anlamda. Fedarasyon Başkanı sana soruyorum benim sorularım çanak olmaz diğerleri gibi, sana güdümlü değilim çünkü. Hadi bu hafta çık Galatasaray da bu yarışın içinde olacak de. Münecimle akrabalığın var sanırım her dediğin tutuyor ya da saz arkadaşların iyi çalışıyor dün akşam olduğu gibi! (Yalçın Dümer - Fanatik)

Türkiye'nin en iyi takımı

TÜRKİYE’NİN en iyi futbol takımı, Türkiye’nin en kaliteli takımlarından birini deplasmanda futbol olarak eze-eze yendi. Evet Medipol Başakşehir, ülkenin en iyi futbol takımı... Her şeyiyle, her haliyle... G.Saray’da Tolga Ciğerci’nin olmaması sarı-kırmızılılar için neyse, Başakşehir’de Eprianu’nun olmaması onun 5 misli handikaptı. Çünkü oyunun temel merkezi Emre ise, onun ardındaki savunma mekanizması Eprianu’ydu. Sadece savunma değil, hücumun da ilk ateşleme sistemi bu oyuncuydu. O yokken, Emre daha da gerilere gelerek toplar aldı. Ancak müthiş kullandı. İnanılmaz işler yaptı. Takımın beyni, her şeyiydi. (Mehmet Ayan - Vatan)

Şampiyonluğu unut

Sezon başında kazandığı Süper Kupa’nın özgüveni ile lige iyi başlayan, son haftalardaki düşüşünü “kötü oynarken de kazanmasını bilerek” kapatan Galatasaray’a “acı teşhisi” koyan Medipol Başakşehir oldu.

“Bu futbolla şampiyonluğu unut”!..

Aslında çok şey vaat eden bir maçtı. Süper Ligin ilk iki sırasındaki takım oynuyordu ve Başakşehir’i liderliğe taşıyan “takımdaşlık” ile Galatasaray’ı yükselten “bireysel kalite” kozlarını kıyasıya paylaşacaktı. (Ercan Güven - Milliyet)

Yeni Lucescu Abdullah Avcı

Abdullah Avcı'nın teknik adamlık zekası ile büyüyen lider Başakşehir, harika bir takım. Avcı, yeni Lucescu olma yolunda hızla ilerlerken takımını da Shakhtar Donetsk gibi bir sistem takımı haline getirdi. Başakşehir, ekmeğini taştan çıkarıyor, liderliği hak ediyor, kocaman bir alkışı da hak ediyor... Başakşehir'de müthiş bir takımdaşlık ruhu ve saha içinde üst düzey bir yardımlaşma var. Bu Başakşehir, devre arasına kadar Süper Lig'i zirvede götürür ve ocak ayında birkaç kaliteli transferle kadrosunu zenginleştirirse son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde olur! Kim bilir belki de şampiyon olur!. Zeki Uzundurukan - Fotomaç)

G.Saray'ın yürümesi zor

G.Saray'ın bu şekilde ligde yürümesi zor. Başakşehir ufak ufak geliyor. Ligi ilk 3'te bitirlerse başarı. Ama bir kısım medya Başakşehir'i kasıtlı olarak şampiyonluğa aday gösterecekler. Bu baskının altında ezilsin, öbür takımlar malı götürsün diye. Bunu yaşayacağız... Seyirciye bakalım. Gündüz maçında stat neredeyse doluydu, bu maçta kimse yok. Neden takım inanmıyor.. (Erman Toroğlu - Fotomaç)

Terim'e soruyorum; Yalçın...

Dün akşam sahanın en iyi adamı Yalçın'dı, ondan sonra da Emre'yi sayarım. Ama onun iyi olması ceza görmemesi anlamına gelmez. Burada benim uzun zamandır takıldığım bir olay var. Fatih Terim, Milli Takım'ı açıklıyor ondan sonra da diyor ki; "Kardeşim alacağım stoper yok. Onun için de Mehmet Topal'ı stoper oynatıyorum." Mehmet Topal'ın da stoperdeki verimliliği belli. Yalçın denen adam, üç senedir Türkiye'nin en iyi stoperi. Arkasında oynayan kaleci de milli takımın kalesini koruyor. Bu arkadaşı neden söylüyorum. Bunlar kulüp takımında gözle anlaşılıyorlar, milli takımda da öyle anlaşacaklar. Niye Terim, bu Yalçın'ı milli takıma çağırmaz anlamış değilim. Yalçın, dün sahadaki 22'nin en iyisiydi.. (Erman Toroğlu - Fotomaç)

Riekerink yapamaz

Büyük oyuncular büyük antrenörlerle daha iyi oynar. Bildiğimiz Sneijder bu mu?... Sneijder'i kapıdan kovsan bacadan girer. Sneijder, G.Saray'dan daha iyi bir takım bulur mu?.. Bulamaz... Büyük oyuncular, büyük yıldızlar, geldikleri takımlara uyarlar... Quaresma geldi, Beşiktaş'a uydu... Çünkü Beşiktaş'ın başında Şenol Güneş var. At sahibine göre kişner... Riekerink alt yapıda oyuncu yetiştirebilir ama G.Saray'ın teknik direktörlüğünü yapamaz... Sneijder; Fatih Terim'le, Mourinho ile çalışmış... Şimdi, kendisinin teklif ettiği ancak rüyasında bile göremeyeceği Riekerink, G.Saray'ın hocası olmuş. Riekerink hoca olursa yıldızlar küser, skorlar da aldatıcı olur... Belki dünya iyisi insandır ama G.Saray'ı zor kaldırır.. (Rıdvan Dilmen - Fotomaç)

Galatasaray'ı bitiren Galatasaraylılar

BU hafta bazı dostlarımı zengin etmiş olabilirim. “Fener Manchester’i, Başakşehir de G.Saray’ı banko yener” dedim ve hatta zorla bahis oynatırdıklarım da oldu. Hiçbiri sürpriz değil ki.

60’TA Emre-Yalçın ikilisi önce gözle, sonra elle konuştular ama tüm G.Saraylı oyuncular uyuduğu için golü yediler. Eee zamanında Yalçın, Ferhat, Uğur, Mehmet Batdal’ı bu takımdan gönderirsen, eski G.Saraylı, hasta F.Bahçeli Emre Belözoğlu’nu da ıslıklayıp kızdırırsan işte adamı böyle fena yaparlar. Üstelik Abdullah Avcı da eski G.Saraylı. Kısacası G.Saray’ı, bu takımdan zorla gönderilen isimler bitirdi, bitirmekle kalmadı rezil de etti. Uzaktan atılan şutlar dışında G.Saray’ın neredeyse pozisyonu yok. Eren Derdiyok çok dertlenmiş gibi. 5 haftada tükenmişlik sendromuna girmiş. (Serhat Ulueren - Vatan)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler