SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray 5 - 1 Dersimspor

Galatasaray'dan rahat galibiyet... Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Dersimspor'u konuk eden Sarı-Kırmızılılar, zayıf rakibi karşısında sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı ve gruplara kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Galatasaray, sahasında Dersimspor'u 5-1 mağlup etti ve gruplara kaldı.

İlk dakikalardan itibaren oyuna baskılı ve etkili başlayan Sarı-Kırmızılılar, Yasin'in asistinde Podolski'nin 23 ve 35. dakikadaki golleriyle 2-0 üstünlüğü yakaladı. 40. dakikada 2 asistin sahibi Yasin Öztekin sahneye çıkan isim oldu. sol kanattan orta-şut karışı bir top gönderen yıldız oyuncu takımını 3-0 üstünlüğe taşıdı ve ilk yarının skorunu belirledi.

Mücadelenin ikinci yarısında da Galatasaray zayıf rakibi karşısında büyük bir üstünlük kurdu. Topun kontrolünü elinde bulunduran Sarı-Kırmızılılar, rakip yarı alanda organize ataklarla gol yollarında etkili olmaya çalıştı.

[Galatasaray'dan Dersimspor'a büyük jest!](https://www.mynet.com/galatasaraydan-dersimspora-buyuk-jest-102391-myspor)

60. dakikada Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Serdar Aziz'in kafa ile indirdiği topa ceza alanı önünden muhteşem bir vole vuruşu yaptı ve farkı 4'e çıkardı. 4-0. Bu golle maçta 3. golünü atan Podolski, Galatasaray'da ilk kez hat-trick yaptı.

85. dakikada Dersimspor farkı 1'e indirdi... Maçın başından beri konuk ekibin en çalışkan ismi olan Koray Kurt, kaleci Cenk Gönen ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çok güzel bir aşırtma vuruşu yaparak skoru 4-1'e getirdi.

Maçın uzatma dakikalarında Hamit Altıntop rakip ceza alanı içerisinde topla buluştu ve kaleci ile karşı karşıya pozisyonda takımının 5. golünü kaydetti ve bu golün santrası yapılmadı.

Sahadan 5-1'li galibiyetle ayrılan Galatasaray gruplara katılma hakkı elde etti.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Bülent Birincioğlu, İsmail Şencan, Samet Çiçek
GALATASARAY: Cenk Gönen, Sabri Sarıoğlu (Dk. 65 Cavanda), Serdar Aziz, Semih Kaya (Dk. 74 Salih Dursun), Linnes, De Jong, Hamit Altıntop, Sinan Gümüş, Josue, Yasin Öztekin (Dk. 74 Kerem Çalışkan), Podolski
DERSİMSPOR: Barış Başkan, İbrahim Tokay, Furkan Taştemir, Volkan Dikmen, Volkan Çekirdek (Dk. 66 Ferhat Canlı), Emrah Tankişi (Dk. 81 Okan Destegül), Zeki Sinanoğlu (Dk. 57 Devrim Barkin), Özkan Yılmaz, Koray Yıldız, Emrah Dursun, Koray Kurt
GOLLER: Dk. 23, 35 ve 60 Podolski, Dk. 40 Yasin Öztekin, Dk. 90+3 Hamit Altıntop (Galatasaray), Dk. 85 Koray Kurt (Dersimspor)
SARI KARTLAR: Dk. 61 Emrah Tankişi (Dersimspor), Dk. 71 Serdar Aziz (Galatasaray)

Sarı-Kırmızılı kulübün bu sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Serdar, A Milli Takım'da sakatlandığı için menisküs ameliyat geçirmiş ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlıktan kurtulan deneyimli savunma oyuncusu, ilk kez bir resmi maçta Galatasaray formasını giydi.

Öte yandan, Galatasaray'ın deneyimli orta saha oyuncuları Hamit Altıntop ile Nigel de Jong ise bu sezon ilk kez bir maça 11'de başladı.

MAÇTAN ÖNCE DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ

Karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları da rakip ekibi tribüne çağırarak, dostluk görüntüsü verdi.

Müsabaka öncesinde takımların ısınmak için sahaya çıktığı bölümde önce konuk ekip Dersimspor taraftarları, sarı-kırmızılı ekibi tribüne çağırarak, alkışladı.

Rakip taraftarların bu jestinden sonra ev sahibi Galatasaray taraftarları da Dersimspor takımını tribüne çağırdı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, ayrıca "Hoşgeldiniz." diye tempo tuttu. UltrAslan taraftar grubu da "Arenaya hoşgeldiniz Dersimspor." yazılı pankart açtı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler