SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen: 'Riekerink oyunu okuyamıyor'

Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da Galatasaray'ın Trabzonspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Bu mücadelenin ardından NTV Spor'da yayınlanan programda Rıdvan Dİlmen, mücadeleyi değerlendirdi.

İşte Dilmen'in yaptığı yorumlardan satırbaşları:

"Gerçekçi olmak gerekirse Trabzonspor'un bu kadrosu şampiyon olamaz. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında 3 puan alan Galatasaray'a bakınca ve kazanamayan Trabzonspor'a baktığımızda bu sonuç sürpriz değil. Trabzonspor iyi savundu. Tehlikeli bölgenin dışında savundular. Önde oynayan iki kenar oyuncusunun sakatlanması kontraatak silahlarını elinden aldı. İki stoper ve kaleci çok iyi oynadı."

"Galatasaray için perşembenin gelişini çarşambadan belliydi. Müthiş bir seyirci desteği var. Antrenör sevilen biri fakat teknik direktörlükle takımı maça hazırlamak başka bir şey. Oyunu okumak daha farklı bir durum. Sneijder'i çıkarttın ve De Jong'u soktun. Sneijder'i çekse oraya veya Jouse oyunu geriden başlatsa daha mantıklıydı. Tehdit yoktu. Sarı kartlı bir santrfor var. O da hımbıl bir santrfor. Selçuk'u çıkarıp, De Jong'u almayı belki deplasmanda öndeyken yaparsın. Bugün maçtan sonra istatiği koy, Galatasaray 5 attı sanarsınız. İstatistik bir oyundur ancak futbol bir oyundur. Oyunda da hüner gerekir. Tolga araya oynamaz. De Jong ceza sahasına girmez. Riekerik'in De Jong'u neden soktuğunu merak ediyorum. Açıklaması gerekiyor."

[Galatasaray 0 - 1 Trabzonspor](https://www.mynet.com/galatasaray-0-1-trabzonspor-102267-myspor)

"Bugün zorlayan tek oyuncu Bruma'ydı. Her şeyi yapmaya çalışıyor. Podolski ve Sneijder fizik olarak çok hazır değil. Eren ceza sahası oyuncusu olduğu için son 15 dakikada 2 pozisyon buldu."

"Hocaya çok saygı duyuyoruz ancak oyunu okuma konusunda çok eksik. Henüz oyuncu değişikliklerinin olumlu etkilediğini görmüyorum. Oyunu kanatlar açar. Anahtarı gidip yanlış adama verirsen olmaz. 3'lüye döndün ama iki ön libero var 5 oldu. Soldan giden Carole'un de etkinliği azaldı."

"Trabzonspor'un işini kolaylaştıran Galatasaray'ın teknik direktörü oldu. Podolski, Sneijder fiziksel anlamda lig temposunun çok altında. Maç gidip gelseydi, 90 dakikayı çıkaramazlardı."

"Teknik direktör kazandığı zaman babacan, çok iyi adamdır. 3 maç kaybettiğin zaman ne Riekerink kalır, ne başkası kalır. Uzun vadeli konuşmak çok tehlikelidir. Galatasaray iyi top oynamıyor. Bir kere iyi oynadıklarını gördüm. O da Beşiktaş maçında yarım saat oynadı."

"Türkiye 7 gündür Muslera'yı konuşuyor. Kahramanlaşan bir kalecin varsa, ambleminde Trabzonspor olan bir takım gelip, sizi yenebilir. Antalya yenemeyebilir. Tek kale oynanmasının sebebi skordur."

"İsteğinize saygı duyarım. Podolski fizik olarak düşük, Sinan ters ayakta kaldı. Eren bu kadarını yapar. Antrenör o topu kaleye sokmak için farklı şeyler yapmalı. Riekerink'in hangi değişikliği yaradı? Duran topları kullanan iki oyuncu Sneijder ve Selçuk çıkartılıyor. Rakip zaten gelmiyor."

"Oyun Sneijder çıktıktan sonra daha çok ceza sahasında oynandı. Son bölümde 5 hücumu olmayan oyuncuyla oynadılar. Sabri girseydi, iyi oynardı ve etkili olabilirdi."

"Topu verin Galatasaray'a biz bekleyelim demedi Ersun Yanal. Şu an 1-0 kazanıp, çok pozisyon vermediği için bu demeci veriyor. Galatasaray genelde topa sahip olma oranı yüksek bir takım. Topa sahip olma oranı skorla ilgilidir."

"Tolga Ciğerci 10 topunun 9'unda isabetli oynuyor. Sürekli yana oynuyor. İleri oyna bakalım, 10'da 10 olacak. Her oyuncunun kendine göre meziyetleri vardır. Vuruş tekniği fena değil, erken vuruş yapıyor ve atağı bitiriyor."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler