SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek Kurul'da onay bekliyor

Galatasaray Kulübünde, mali darboğazdan çıkabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projelerinin görüşüleceği olağanüstü genel kurul başladı.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilen kongrede sarı-kırmızılı kulüp yönetimi, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyecek.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Olağanüstü Genel Kurul'da açıklamalar yaptı.

Dursun Özbek" Galatasaray tarihinin en önemli genel kurullarından birini gerçekleştiriyoruz. Galatasaray'ın bu projeyi sonuca götürmesi gerektiğini düşünmekteyim. Galatasaray'ın mali yapısı son derece bozuk. Yaklaşık 1.5 milyar TL borcumuz var. Galatasaray'ın borcu her sene katlanarak gidiyor. Elimizde olan gelirlerin, yeni kaynak olarak kazanılması lazım. Geçmiş yönetimlerin tarzı nedeniyle kulübün gelirleri temlikli. Mevcut durumdan çıkmak için her iki projenin de olması gerekiyor. Bu iki proje için uygun firma Emlak Konut firması, buna kurul kurduk ve karar verdik. Bu projeleri kendimizin yapma şansı yok. Florya'da da imar durumu söz konusu değil. Mecidiyeköy arazisi, Galatasaray'a kaynak yaratmanın en önemli örneğidir. Ekspertiz firmalar, Riva'nın bugünkü değerini 400 küsür milyon TL, Florya'nın 119 milyon TL olarak çıkardı. Basit bir hesap yapmamız gerekiyor. Faiz farkından kurtulduğumuz an kendi kendimizi yöneteceğiz. Ben kelepir bir satış peşinde değilim. 2023 yılında Galatasaray tüm borçlarından kurtulmuş olacak.TT Arena'nın kullanım hakkıyla ilgili bir sorun kalmadı. Benden sonraki yönetime pırıl pırıl, borçlarından arınmış bir sistem, bir Galatasaray bırakmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler