SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Riekerink: 'Beşiktaş'ın golü ofsayt'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Trabzonspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ın Hollandalı teknik direktörü Jan Olde Riekerin, Trabzonspor ile ligde oynayacakları maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve çok özel açıklamalarda bulundu.

Ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ilgili açıklamalarda da bulunan Hollandalı teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın Napoli karşısında attığı golün de ofsayt olduğunu dile getirdi.

İşte Riekerin'in yaptığı açıklamalar:

"TRABZONSPOR'UN YERİ ALDATMASIN"

Sağlık ekibimiz için önemli bir parantez açmak istiyorum. Gösterdikleri performanstan ötürü onlara teşekkür ediyorum. Kolbeinn dışında sakat oyuncumuz kalmadı.

Trabzonspor'un ligdeki yerine bakıp, kimse maçın kolay geçeceğini düşünmesin. Oynadıkları futbol ve bulundukları yer örtüşmüyor. Bizim için çok zor bir maç olacak. Her hafta bizden beklentiler artacak. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz.

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Futbolda çok farklı senaryolar gelişir. Bayern-PSV maçını izledim. İlk 30 dakikada Bayern 5 gol atabilirdi ama 2-0 oldu. Sonra PSV durumu 2-1'e getirdi. Belki berabere de bitebilirdi. Futbolda bazı şeyler sizin elinizde olmuyor. Gençlerbirliği maçında zaman zaman çok iyi oynadık. Ama 90 dakika bir maçta baskın olmanız mümkün olmuyor. Futbol bu. Maç içinde iniş çıkışların olması çok normal. Ben bunun psikolojik bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Camiamızda şampiyonluk beklentisi yüksek. Bizimle beraber Beşiktaş ve Başakşehir'de iddialı. Şampiyonluk yarışı bence son ana kadar sürecektir. Ama bizim hedefimiz şampiyonluk!

"BEŞİKTAŞ'IN GOLÜ OFSAYT"

Beşiktaş maçını dün seyretmedim. Ama tüm maçları kaydediyoruz. İleride zamanım olursa seyredebilirim. Önümüdeki haflarda Fenerbahçe ile oynayacağız. Bugün kesinlikle onların maçını izleyeceğim. Ama Beşiktaş maçıyla ilgili şunu söyleyebilirim. Attıkları gol ofsayt! (gülerek)

"FENERBAHÇE'NİN İŞİ ELBETTE ZOR"

Tecrübelerim, büyük takımların ilerleyen zamanlarda olmaları gereken yerde olacaklarını gösterdi. Fenerbahçe şu an zor bir durumda. Zor bir fikstürleri var. Avrupa'da oynuyorlar. Ama gelecek zamanlarda yeniden iddialı hale gelebilirler.

Galatasaray'da birçok kaliteli futbolcu var. Türkiye Kupası bizim için çok önemli. Orada oynayacağımız maçlarda da şimdi kullandığımız oyuncularla sahaya çıkacağız.

"SNEIJDER 18'DE OLACAK"

Kesinlikle maç maç gitmemiz gerekiyor. Şu ana kadar ki performanslardan memnunum. Bakıldığı zaman geniş bir kadroumuz var. Her pozisyonda 2 oyuncumuz var. Sezon başındaki hedefimiz buydu. Biz en iyi 11'i sahaya sürmeyi istiyoruz. Oyuncularıma güven vermeye çalışıyorum. İlerleyen maçlarda bazı değişikliler olabilir. Sakatlığını atlatan Wesley Sneijder'de ilk 18'de olacak.

"AVRUPA'DA OYNAMANIN ARTILARI VE EKSİLERİ VAR"

Avrupa'da oynamak takım için özgüveni arttırır. Beşiktaş'ın Napoli'yi yenmesi buna bir örnek. Diğer yandan sakatlık riski var. Daha fazla rotasyon yapıyorsunuz. Artıları eksileri var Avrupa'da oynamanın. Beşiktaş'ın maç özetini izledim. Ancak o maçla ilgili konuşmak doğru olmaz. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorlar ve bizimde hedefimiz bu sene şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyoruz.

"SERDAR AZİZ'DEN MEMNUNUM"

Serdar'ın sakatlık sonrası çalışmasından, performansından, isteğinden çok memnunum. Olayı bireyselleştirmemek lazım. En iyi kadroyu sahaya sürüp maksimum performansı göstermeye çalışıyoruz. Takımla bu sabah konuştum. Takım içinde çok büyük bir rekabet var. Sadece ilk 11'e değil ilk 18'e girmek de zor. 27 tane kaliteli oyuncumuz var. Kim oynayacak diye bireyselleştirmemek gerekiyor.

"SİNAN ŞANS BULACAK"

Sinan mutlaka önümüzdeki haftalarda mutlaka şans bulacak. Bir takım kurarken yetenekli oyuncuları kullanırsınız, ancak takım dengelerini kurmak da önemli. Biz şuan onun yerine başka bir arkadaşı tercih ediyoruz. Onunda oynamadığı için üzgün olması normal. Ama bununla nasıl başetmesi gerektiği önemli. Genç ve yetenekli bir oyuncu. Mutlaka şans bulacaktır.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler