SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray, Serdar Aziz için tazminat istiyor

Galatasaray’a 12.5 milyon Euro maliyetle gelen Serdar Aziz için yönetim, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan sakatlık boyunca ücretinin ödenmesi için hukukçularına talimat verdi.

Galatasaraylı futbolcu Serdar Aziz'in Milli Takım'dan sakat dönmesi ve menisküs ameliyatına yatacak olması sarıkırmızılı yetkilileri harekete geçirdi. Serdar'ın teknik direktör Riekerink tarafından fiziksel olarak yüzde yüz hazır olmadığı için riske edilmediğini belirten Galatasaray cephesi, oyuncunun Milli Takım'da 6 gün içinde 2 maçı kaldıramadığı görüşü hakim. Sarı kırmızılılar 12.5 milyon Euro yatırım yaptıkları 25 yaşındaki oyuncunun sakatlık sürecindeki ücretini Türkiye Futbol Federasyonu'nda talep etmek için harekete geçti.

TALİMAT NE DİYOR? G.Saraylılar, kulüpteki hukukçulardan, TFF'ye ve FIFA'ya Serdar ve Sigthorsson'un sakatlıklarıyla ilgili tazminat talebinde bulunması için talimat verdi. Ancak mevcut statüde bu talebin karşılık bulması zor gözüküyor. FIFA, UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) arasındaki anlaşmaya göre büyük turnuvalarda oyuncuların milli takımda sakatlığı halinde tazminat ödemesi yapılıyor. Buna karşın eleme gruplarında gerçekleşen sakatlıklar bu anlaşmayı kapsamıyor. Bu yüzden federasyonlar tazminat ödeme zorunluluğu yok.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler