SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'da Riekerink mucizesi

Galatasaray'ın Hollandalı hocası Jan Olde Riekerink kısa sürede önemli işlere imza attı. Zor şartlarda hem iki kupa kazandı, hem de iyi bir yapılanmaya giderek Galatasaray'ı yeniden canlandırdı.

Galatasaray'da hesapta yok iken teknik direktörlük koltuğuna oturan Jan Olde Riekerink, kısa sürede inanılmaz bir başarı ortaya koydu.

Geçen sezon Türkiye Kupası finalini kazanarak göreve devam eden Hollandalı hoca Jan Olde Riekerink, yeni sezonu da çok iyi açtı. Kadroda iyi bir yapılanmaya giden Jan Olde Riekerink birçok önemli sorunu halletmeyi bildi.

Süper Kupa ile son şampiyon Beşiktaş'ı da yıkan Galatasaray, 3 ayda iki ezeli rakibini yenip 2 kupa kazandı. Bununla kalmayıp lige de 2'de 2 ile giren Galatasaray'da bazı konular öne çıktı.

Galatasaray'da değişimi getiren detaylar şöyle oldu:

- Yeni transfer Eren Derdiyok, 2'de 2 yapıp Burak Yılmaz'ı unutturdu.
- Sneijder, Chedjou gibi tecrübeli yıldızlar eski günlerine döndü.
- Fernando Muslera, geçen sezonu unutup, yine eski başarılı performansını yakaladı.
- Lionel Carole gelişiminde tavan yapıp, Avrupa'da izlenir hale geldi.
- Kiradan dönen Bruma, takıma kazandırıldı, eski hayal kırıklığını unutturdu.
- Bir başka transfer Tolga Ciğerci, orta sahadaki Melo boşluğunu doldurdu.

Güçlü teknik ekip

Jan Olde Riekerink, kariyerinin en büyük deneyimini Galatasaray'da yaşamasına karşın güçlü yardımcı kadrosuyla hiç sıkıntı yaşamıyor.

İlk etapta camianın sevilen ismi Ayhan Akman'ı alıp Süper Lig'e yabancılık çekmeyen Hollandalı hoca Jan Olde Riekerink, camianın güvendiği Orhan Atik'le de devam kararı verdi. Jan Olde Riekerink ayrıca tanıdığı iki özel ismi de ekibine dahil etti. Bunlardan en çok dikkat çekeni Frans Hoek oldu. Manchester United, Bayern Münih ve Barcelona gibi büyük kulüplerde çalışan Hoek, kaleci antrenör olarak deneyimleriyle takıma katıldı.

Kondisyoner olarak da Youssef Vos getirilerek, takımın fizik yapısı güvenilir bir uzmana bırakıldı.

İşte bu!

Akhisar Belediye maçında özellikle ilk yarıda sergilenen futbol beğeni toplarken, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'den bu kez futbolcularına eleştiri değil övgü geldi.

Basın toplantısında futbolcularını özellikle ilk devredeki performansları nedeniyle kutlayan Jan Olde Riekerink'in soyunma odasında ise "Galatasaray böyle oynamalı. Benim takımım bu işte. Sizlere çok inanıyorum. Böyle zorlu bir deplasmanda bu futbolu henüz ikinci haftada oynayabiliyorsak bu ligde şampiyonluk için ciddi bir adayız. Potansiyelinizin ne olduğunu herkese gösterdiniz" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler