SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Galatasaray'da sahte oynayanlar var'

Spor yazarları, Galatasaray'ın Akhisar deplasmanında 3-1 kazandığı mücadeleyi köşelerinde değerlendirdi.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Sağ bekte Sabri’nin sol açıkta Yasin’n oluşu Galatasaray’ı geçen haftadan çok daha kompakt bir takım yaptı. Sinan ve Bruma’yla; Carole ve Linnes’i tamamlamak Galatasaray’ı bir çıkmaza sokuyor. Bu kanat 4’lüsü ve özellikle hücumcularıyla mecburen 4-3-3 mantığıyla oynamak zorunda kalıyorsunuz. Ancak orta 3’lü buna müsaade etmiyor. Tolga-Selçuk ve Sneijder’le bunu oynamak çok zor. Dün Sabri, Bruma’yı yakından destekleyince (sonra buraya Yasin geçti) iş kolaylaştı. Sinan’ın yerine Yasin’in forma bulması, 4-2-3-1’in temel mantığındaki içeri de dönerek oynayan hücumcuyu bulmasını sağladı.

ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

Galatasaray'da orta alanda mücadele etmeyen kim veya kimler? Başta Selçuk. Sahte oynuyor. Daha doğrusu oynuyor gözüküyor. Ama dün gece şu gözüktü Galatasaray'ın asıl zayıf hattı, defansı. Her türlü açık veriyorlar. Chedjou ile Hakan Balta inanılmaz hatalı işler yaptılar. Kimini Muslera çıkarttı, kiminde de çok şanslılardı.

SERHAT ULUEREN - VATAN

Ne de güzel yaptın Sevgili Fatih Terim; Arda, Selçuk, Burak, Caner gibi sözüm ona yıldızları A Milli Takım’a çağırmayarak. Yakınımda olsa boynuna sarılacaktım hocanın. Milli Takım kampında çalışacaklarına para pazarlığı yapan bunlar. Dedikodu üreten bunlar. Gruplaşma yapan, ortada kabadayı gibi dolaşan yine bunlar

Mesela Selçuk İnan. Yerli oyuncular içinde en çok kazanan isim. 2 milyon 750 bin Euro garanti, maç başına da 25 bin Euro alıyor. Kısaca sezonda 40 maç oynasa, toplamda 3 milyon 750 bin Euro, yaklaşık 12.5 milyon lira kazanıyor. Peki sahadaki performansına bakıyorsun, yenilen golde rakibine poposunu dayayıp faul yapmaya çalışıyor ama onu da beceremiyor ve gol yeniliyor.

Üşenmeden Selçuk’un pasları nereye oynadığını tek tek not aldım. İşte sonuçlar: Selçuk İnan 9 pası ileriye, 19 pası yana ve 11 pası geriye oynadı. İleriye oynadığı paslar da son derece etkisizdi. Tamam G.Saray’ın Eren’le kazandığı beraberlik golünde Rodallega’dan topu temiz kaptı ve ileriye oynadı Selçuk. Yani goldeki katkısı inkar edilemez ama bu düzeydeki bir oyuncunun performansı kesinlikle bu olmamalı.

LEVENT TÜZEMEN - TAKVİM

Işıklar içinde uyusun; Cruyff, "Futbol basit oyundur. Ancak basiti oynamak zordur.." demişti. Tekniği güçlü, ayak becerisi yüksek ve futbol aklı üst düzeyde olan ve basit oynayan Josue bu sezon Galatasaray'da kesin fark yaratacaktır. Neden mi? Bruma-Yasin işbirliğiyle Galatasaray'ın kazandığı gol öncesinde Josue'nin savunmada kazandığı topu Bruma'nın önüne çabuk oynaması çok akıllıcaydı. İki hafta üst üste kazanmak Galatasaray'a ciddi moral olacaktır. Muslera yaptığı kurtarışlarla yine Galatasaray'ın kahramanları arasındaydı. Bonservisine 4.5 milyon Euro ödenen Serdar Aziz herhalde kulübe için alınmadı.

ATTİLA GÖKÇE - MİLLİYET

Galatasaray ikinci yarıda daha kontrollu ve dikkatli oynadı. Bu maçın ilginç yanlarından biri, geçen yıl 19 gole imza atan Rodallega’nın isyanıydı. Maç skorunu değiştirmek için anormal bir istekle oynadı. Driplingleri, çalımları ve şutlarıyla Muslera’ya zor anlar yaşattı. Akhisarspor beraberliği değiştirmek için daha da hücumcu bir karaktere büründü. O zaman da kontratak tuzağına düştüler... Yasin’in, Bruma asistiyle attığı gol iyi bir örnek oldu.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Son yıllarda Galatasaray’da oynayan forvetler içinde ceza alanına gelen kafa toplarına en hakim forvet Eren. En az “Dünya Yıldızı” Drogba kadar etkili bu konuda. Topa sadece vurmak değil, istediği yere ve istediği şekilde vurabilen farklı bir özelliği var Eren’in. Bu konuda Jardel’de çok farklı bir oyuncuydu. Sadece bu özelliğini kullanması bile Eren’i başka yerlere taşır. Ama bunu anlaması ve takımı ona göre dizayn etmesi gereken Riekerink’tir.

ÖMER ÜRÜNDÜL - SABAH

Tolga Ciğerci kısa sürede uyum sağlamış gözüküyor. Önemli bir kazanç... İspanya'dan kuvvetli dönen Bruma, adam eksilten, driplingçi, önemli bir hücum silahı. Çok önemli bir tutan olan Muslera'nın yanına bir de ileride biraz da fizik gücünü yükselttiğinde iyice katkı verecek olan atan geldi: Eren. Bana göre G.Saray, bu sene şampiyonluğun en önemli favorilerinden bir tanesi.

İLKER YASİN - HÜRRİYET

Ben Fenerbahçe’nin biletini kestiği Pereira’dan sonra ikinci büyük yolcunun Riekerink olduğunu söylüyorum hâlâ. Galatasaray takımına hiçbir taktik katkısı yok, oyunu okuma kabiliyeti, oyuncuyu kenardan motive yeteneği sıfır. Eren Derdiyok sakatlanıp çıktığında, skor 1-1’ken takıma kattığı futbolcu Bursaspor’un eski orta alan oyuncusu Josue. Bakar mısınız şu işe? 4-6-0 sistemi veya tek santrafor Bruma.

OSMAN ŞENHER - MİLLİYET

Hakan Balta ve Chedjou kağnı gibi çok ağırlar. Serdar Aziz göstermelik mi alındı, kulübede oturtulmak için mi alındı, bilemiyorum. Ve Fatih Terim Serdar’ı milli takıma alıyor, Galatasaray dünyanın parasını verdiği oyuncuyu oynatmıyor. Bu çelişkiyi anlayamıyorum. Savunmanın ağırlığından Rodallega, dört kere yüzde yüz gollük toplara vurdu. Gene Muslera kalesinde devleşmese, belki de bu maçı takımı berabere bitirecekti, kaybedecekti.

HAKAN CAN - FANATİK

Geçen sene 2 kez “Eren’i var derdi yok” başlığı atmıştım. Eren bu başlığı daha çok attırır! Tabii kanat oyuncuları çizgiye inip nitelikli ortalar yaparsa. Muslera’ya söyleyecek söz yok. Sabri tartışmasız şekilde Linnes’ten faydalı. Carole çabuk oynadığında fark yarattı.

BAHRİ HAVADIR - VATAN

Eren'in goldeki kusursuz kafa vuruşu 10 numaraydı. Özetle Riekerink’in oyunu okuması (Biraz geç kalsa da), başta Levent Nazifoğlu olmak üzere futbol akıllarının G.Saray’a sahip çıkması, iyi yönetmesi ve Sneijder’in de “Bu takımın esas patronu benim” demesi G.Saray’ı coşturuyor.

MUSTAFA SAPMAZ - AKŞAM

Selçuk İnan temposuz. Tolga Ciğerci gösterişsiz. Taraftar gözüyle bakıldığında bu iki oyuncudan mutlu olunmayabilir. Ancak Hollandalı hoca az top kaybı ve topun yönünü çevirmeleriyle her iki oyuncudan da memnundur.

SERKAN KORKMAZ - FOTOMAÇ

Galatasaray uzun yıllardır aradığı Türk santraforunu bulmuş olabilir. Tekniği, altyapısı, oyun zekası etkileyici bir golcü. O oyundan çıktıktan sonra yokluğu hayli hissedildi. Galatasaray'ın en büyük problemi ortasahada. Lafı eveleyip gevelemeyeyim, bunun tek sebebi var; Selçuk İnan. ' 'Milli Takım'da neden yok'' diye soramayacağımız bir isim haline geldi.

MEHMET AYAN - VATAN

Sadece 2 küçük not. Birini herkes biliyor SELÇUK (Josue geldi)! Öteki ise Bruma ile set oyunu oynanmıyor; göstergesi 2. goldeki olağanüstü toplu koşu kalitesi ve 3. gol... İlk 11’de kullanılmadığı zamanlar da olabilir, ondan yararlanmanın birden fazla yolu bulunuyor.

EBRU KILIÇOĞLU - CUMHURİYET

Hızlı çıkan Galatasaray, Yasin’in vuruşu ile 63’te 2.golü buluyor. Akhisar son 10 dakikada yorulan Galatasaray’ı ablukaya alıyor. Ancak biraz şans, çokça Muslera ve +2’de Carole destekli Bruma golü ile Galatasaray, tekrar bir takım olmanın keyfini hem yaşayıp hem yaşatarak 3 puana uzanıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler