SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akhisar Belediye 1 - 3 Galatasaray

Süper Lig'in 2. haftasında Akhisar Belediyespor ile Galatasaray Manisa'da karşılaştı. Sarı-Kırmızılı ekip Vaz Te'nin attığı gole Eren Derdiyok, Yasin ve Bruma ile karşılık verip mücadeleyi 3-1 kazandı. Galatasaray maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR 1 - 3 GALATASARAY
STAT: Manisa 19 Mayıs
HAKEM: Hüseyin Göçek
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih, Lopes, Douglao, Caner, Kadir, Custodio, N'Guemo (Dk. 80 Ömer), Aykut (Dk. 46 Onur), Soner, Vaz Te (Dk. 69 Muğdat), Rodallega
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin (Dk. 90 Sinan), Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok (Dk. 58 Josue)
GOLLER: Dk. 3 Vaz Te (Akhisar), Dk. 36 Eren Derdiyok, dk. 63 Yasin, Dk. 90+3 Bruma (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Carole (Galatasaray)

Akhisar Belediye maça adeta golle başladı. 3. dakikada Soner'in kornerden kullandığı topa iyi yükselen Vaz Te takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Sarı-Kırmızılı ekip oyunu tamamen rakip alana yıktı. Ev sahibi ekip ise kontratakla farkı açma peşindeydi.

8. dakikada beraberliği arayan Galatasaray, Bruma ile gole çok yaklaştı. Selçuk'un ceza sahası içine attığı ara pasında topla buluşan Bruma, sağ çaprazdan şutunu çekti ancak önce kaleci, sonra da savunma golü engelledi.

17. dakikada Galatasaray temposunu arttırdı. Sağ kanattan içeri yapılan ortada Eren nefis bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Fatih topu parmaklarıyla kornere çeldi.

21. dakikada konuk ekip atağında Sneijder ceza sahası dışından sert bir şutla kaleyi yokladı ancak kaleci Fatih, çift hamlede topu kontrol etti.

27. dakikada Galatasaray baskısı sürüyor. Gelişen atak savunmadan dönen topa Sneijder ceza sahası dışından sert bir şutla karşılık verdi ve kaleci Fatih, bu sert şutu kritik bir hamleyle kurtardı.

Galatasaray'ın aradığı gol 36. dakikada Eren Derdiyok'tan geldi. Rodelega'dan topu kapan Selçuk İnan Sneijder'ı kaçırdı. Topu sağ ayağına çeken Hollandalı yıldız ceza sahasına ortaladı. Meşin yuvarlağa iyi yükselen Eren Derdiyok ilk yarının skorunu belirledi: 1-1...

Galatasaray, 6 isabetli şut ile Süper Lig’de bu sezon bir maçın ilk yarısında en fazla isabetli şut çeken takım oldu. Ayrıca Sarı-Kırmızılı ekip ilk yarıda %78'e %22 topa sahip olmada üstündü.

İkinci yarıda da Sniejder kaldığı yerden devam ediyor. 54. dakikada ceza sahası dışında önünde seken topa çok sert vurdu, doğrudan kaleye giden topu Fatih parmaklarıyla nefis çıkardı.

Ligin ilk iki maçında 2 gol atan Eren Derdiyok, 58. dakikada yerini yeni transfer Josue'ye bıraktı. Teknik direktör Riekerink'in bu değişkliğine kimse anlam veremedi. Çünkü Sarı-Kırmızılı ekip forvetsiz kalmıştı.

Ancak 63. dakikada Yasin Galatasaray'a hayat verdi. Akhisar'ın baskı kurduğu dakikalarda kontra atağa çıkan Galatasaray, Bruma ile topu hücuma taşıdı. Portekizli, boş koşu yapann Yasin'e pasını aktardı ve Yasin, vuruşunda topu filelere gönderdi.

Golden sonra Ege temsilcisi oyunu rakip alana iyice yıktı.

70. dakikada Akhisar beraberliğe çok yaklaştı. Rodellega'nın ceza sahasından şutu direkten oyun alanına döndü.

73. dakikada ise bir Akhisar atağında daha içeri açılan ortada Muslera ile Chedjou'nun bir anlık anlaşmazlığa düştü. Kamerunlu oyuncu topa ters bir kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla kalenin dibinden kornere gitti.

82. dakikada Akhisar bir kez daha gole yaklaştı. Caner'in 30 metreden çektiği şut Muslera'nın kolları arasından sekti. uruguaylı ikinci hamlesini yaparak meşin yuvarlağa sahip oldu.

Galatasaray 90+3'te Bruma ile farkı 'ye çıkarttı. Kalan uzatma dakikalarında başka gol olmayınca maçı Sarı-Kırmızılı ekip 3-1 kazandı.
Gelecek hafta milli takımın maçları nedeniyle süper Lig'e ara verilecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler