SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman?

Ziraat Türkiye Kupası 2015-2016 sezon final maçında bu akşam Galatasaray ile Fenerbahçe Antalya'da karşılaşacak. 21.15'te başlayacak ve ATV'den naklen ekrana gelecek mücadele Sarı-Kırmızılı ekip için ayrı bir önem taşıyor. Kupayı Fenerbahçe kazanırsa Galatasaray 2 yıl Avrupa'dan men cezası otomatik devreye girecek. (UEFA 1+1 yıl ceza vermişti)..  Eğer kupayı Galatasaray kazanırsa bu ceza 1 yıla düşecek. 

Ligde umduğunu bulamayan Galatasaray, 21 kez final oynayıp 16 kez kazandığı Türkiye Kupası'nda teselli arıyor. Sarı-kırmızılılar bu sezon kupada oynadıkları 11 maçtan 8 galibiyet, 3 beraberlikle ayrılarak finale geldi. Galatasaray, kupada attığı 24 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.Sarı-Kırmızılı ekip yarı finalde Çaykur Rizespor'u eledi.

FENERBAHÇE KONYASPOR'U ELEDİ

Uzun yıllar süren kupa hasretini 2012'de sona erdiren ve üst üste iki kez bu mutluluğu yaşayan Fenerbahçe, iki yıl aradan sonra yeniden finalde. Bugüne kadar çıktığı 14 finalde 6 kupa kaldıran sarı-lacivertliler kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 27 gol atıp 8 gol yedi. Fenerbahçe ise yarı finalde Torku Konyaspor'u eledi.

TÜRKİYE KUPASI'NI EN ÇOK GALATASARAY KAZANDI

Türkiye Kupası bugüne kadar 53 kez oynandı. Galatasaray 16 kupayla ilk sırayı aldı. Sarı-kırmızılı takımı 9 zaferle Beşiktaş izledi. Trabzonspor'un 8, Fenerbahçe'nin 6 Türkiye Kupası bulunuyor. Anadolu takımları da 2'şer kez Ankaragücü, Gençlerbirliği, Göztepe, Altay ve Kocaelispor'la, 1'er kez de Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Kayserispor'la kupanın sahibi oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe bugüne kadar kupa finalinde dört kez karşı karşıya geldi ve hepsinden de Galatasaray üstün ayrıldı. Sarı-kırmızılıların 12 golüne, sarı-lacivertliler 4 golle karşılık verebildi.

Galatasaray, 21 kez final oynayıp 16 kez kazandığı Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadıkları 11 maçtan 8 galibiyet, 3 beraberlikle ayrılarak finale geldi. Galatasaray, kupada attığı 24 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.

Bugüne kadar çıktığı 14 finalde 6 kupa kaldıran Fenerbahçe, kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 27 gol atıp 8 gol yedi.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Sneijder, Yasin, Podolski
FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Volkan Şen, Nani, van Persie

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler