SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sergen Yalçın'a büyük şok! Tarihi hezimet

Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 5 haftasında henüz galibiyet alamayan Sergen Yalçın yönetimindeki Medicana Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası 2 tur maçında Spor Toto 3. Lig ekibi Diyarbekirspor'a 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

MEDICANA SİVASSPOR 0 - 1 DİYARBEKİRSPOR

STAT: Sivas 4 Eylül
HAKEMLER: Öner Fırat, Mustafa Savranlar, Harun Reşit Güngör
MEDICANA SİVASSPOR : Korcan Çelikay, Çağatay Çeken (Dk. 90 Abalo), Yiğit İncedemir, Ümit Kurt, Erkan Kaş, İbrahim Akın (Dk. 46 Burhan Eşer), Yekta Kurtuluş, Hakan Özmert, Mehdi Taouil, Beykan Şimşek, Batuhan Karadeniz (Dk. 73 Eneramo).
DİYARBEKİRSPOR: Onur Bilgin, Serdar Cansu, Fahrettin Bıyıklı, Erkan Kurt, Erdinç Karakaş, Abdurrahman Emir Alagöz, Enis Gül, Gökhan Çakır, Mehmet Özdıraz (Dk. 70 Adem Aydın), Umut Aslan (Dk. 79 Alpertunga Ersagun Çakıroğlu), Suat Mutlu (Dk. 90+2 İbrahim Konuksever).
GOL: Dk. 89 Adem Aydın (Diyarbekirspor)
SARI KARTLAR: Dk. 17 Ümit Kurt, Dk. 56 Çağatay Çeken, Dk. 90+2 Beykan Şimşek, (Medicana Sivasspor), Dk. 66 Serdar Cansu, Dk. 67 Suat Mutlu (Diyarbekirspor)

Ziraat Türkiye Kupası'nda sezonun ilk sürprizi Medicana Sivasspor'dan geldi. Sergen Yalçın yönetimindeki kırmızı beyazlılar, kendi evlerinde karşılaştıkları Spor Toto 3. Lig takımı Diyarbekirspor'a 1-0 yenilerek elendi.

Rakibi önünde as kadrosuyla mücadele eden Medicana Sivasspor, Yekta, Onur ve Beykan ile çok net gol fırsatları bulmasına rağmen, kalesinde devleşen Diyarbekirspor file bekçisi Onur'u geçemedi. Kırmızı beyazlılarda Batuhan Karadeniz'in 35. dakikada attığı şut direkten döndü.

Maçın tek golü 89. dakikada geldi. Orta sahada topla buluşan ve hızla mesafe kat ederek ceza alanına giren Adem, ceza alanının sol çaprazından sert bir vuruşla kupadaki tarihi skoru getirdi: 0-1.

SERGEN YALÇIN: FAZLA BÜYÜTMEMEK LAZIM

Sergen Yalçın maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupadan elendikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Kupada bu tür sonuçlar olabiliyor. Fazla büyütmemek lazım. Öyle oldu, böyle oldu gibi bahanelere girmeyeceğim. Ama beklediğimiz bir sonuç değildi. Kupada bu tür sonuçlar olabiliyor. Fazla büyütmemek lazım" dedi. Yalçın, taraftarların mağlubiyete tepki göstermesiyle ilgili yöneltilen soruya ise, "Bu tür sonuçlardan sonra tribünlerden tepki olması gayet normal. Ama sakin olmak lazım. Taraftarın oyunculara olan tepkisini biraz abartılı buldum. Küme düşme maçı oynamıyoruz, şampiyonluğu kaybetmedik. Sonuçta Türkiye Kupası'ndan elendik. Geçen sene Türkiye Kupası'nda yarı final oynadık. Final oynayıp kupayı da alabilirdik. Yani onu başaran da bu oyunculardı, bunu başaran da bu oyuncular. O yüzden oyuncalara bu tür protestoların çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Bana tepki olabilir ama oyuncularıma tepkinin olmasını çok hoş karşılamıyorum" dedi.

KUPADA DİĞER SONUÇLAR

Osmanlıspor 6 - 0 Kızılcabölükspor
Amedspor 2 - 1 Karaman Belediyespor
Yeni Amasyaspor 1 - 2 Fatih Karagümrük
1461 Trabzon 4 - 0 Tarsus İdman Yurdu
Bandırmaspor 1 - 1 Keçiörengücü (7-6 pen.)
Manisa BŞB. 2 - 2 Balıkesirspor (2-3 Uzt.)
Akhisar Belediyespor 2 - 0 Yomraspor
Kilis Belediyespor 1 - 3 Ümraniyespor
MKE Ankaragücü 0 - 2 Payasspor
Denizlispor 0 - 0 Fethiyespor (3-0 pen.)
Göztepe 1 - 1 BŞB. Erzurumspor (4-1 pen.)
Kahramanmaraş BŞB. 0 - 1 Adanaspor
Büyükçekmece Tepecikspor 2-1 Samsunspor
Antalyaspor 1 - 0 Çorum Belediyespor

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler