SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray finale göz kırptı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray sahasında Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar bu skorla rövanş karşılaşması öncesi büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY 4 - 1 MEDICANA SİVASSPOR
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: İlker Meral, Hakan Yemişken, Cevdet Kömürcüoğlu
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Olcan, Melo (Dk.76 Emre), Selçuk, Bruma (Dk.81 Aydın Yılmaz), Sneijder (Dk.84 Yekta), Yasin, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
MEDICANA SİVASSPOR: Ertuğrul, Cicinho, İbrahim, Da Costa, Fatih, Kadir, Adem, Utaka, Burhan (Dk.78 Musa), Chahechouhe, Batuhan (Dk.67 Mehdi Taouil)
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın
GOLLER: Dk.31 Sabri Sarığlu, Dk.36 Melo, Dk.64 Sneijder Dk.78 Selçuk (Galatasaray), Dk.9 Utaka (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Olcan (Galatasaray), Cicinho, Fatih (Sivasspor)

[Maçtan kareler-![Galatasaray - Sivasspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122673/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-sivasspor-macindan-kareler-154597-myspor)

Karşılaşma Sivassporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren Sarı-Kırmızılı ekip rakibi karşısında baskılı bir oyun tercih etti.
Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri rakibi karşısında baskısını arttırdığı sırada kalesinde şok bir gol yedi. Dakikalar 9'u gösterdiğinde Sivasspor, kendi yarı alanından kaptığı topla hızlı bir atağa çıktı. Kadir'in başlattığı ataktan güzel paslaşmalar sonucu ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Cicinho'nun ortasında kale sahası içinde Chedjou'dan seken top arka direkte Utaka vurdu ve topu ağlara gönderdi:0-1.

Golden sonra Sarı-Kırmızılı ekip rakip yarı sahaya yerleşti ve beraberlik golünü bulmak için ataklarını sıklaştırdı. 23. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Ertuğrul zorda olsa kornere çelmeyi başardı.

Dakikalar 31'i gösterdiğinde sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topu Bruma yeniden içeriye çevirdi. Yasin'in kontrol etmek istediği topa da savunma müdahale etti. Sabri, seken topu ceza yayında kontrol edip sol ayağıyla sol köşeye çok sert ve etkili bir şut çekti ve güzel bir golün altına imzasını attı:1-1.

Sabri'nin golünden sonra Sivasspor oyundan düştü. Rakibinin bu zaafından yararlanan Galatasaray 36. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Felipe Melo takımını öne geçiren golü kaydetti:2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray soyunma odasına 2-1 üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya oranla daha yavaş başladı.

52. dakikada gelişen Sivasspor atağında Burhan defansın arkasına sarktı. Kaleci Muslera'yı da geçen tecrübeli futbolcu topu kaleye gönderdi ama top direkten döndü ve Utaka'nın önüne düştü. Utaka hiç beklemeden şutunu çekti fakat topu auta gönderdi.

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder harika bir vuruşla takımının üçüncü golünü kaydetti:3-1

Dakikalar 77'i gösterdiğinde ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına giren Sabri, son çizgi yakınlarında rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı.

Topun başına geçen Selçuk İnan 78. dakikada durumu 4-1'e getiren golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray Sivasspor'u 4-1 mağlup etti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler