SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe de derbiye hazır

Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe'de Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasını galibiyetle tamamlayarak rakibine gözdağı verdi. Sarı-Lacivertlilerin golleri Diego ve Sow'dan geldi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ
MERSİN İDMAN YURDU 1 - 2 FENERBAHÇE

STAT: Tevfik Sırrı Gür
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler
MERSİN İDMAN YURDU: Mihaylov, Serkan , Efe Halil, Mitrovic, Serol Demirhan, Murat Ceylan, Khalili (Dk.75 Mehmet), Oktay (Dk.56 Güven), Pedriel (Dk.68 Nakoulma), Tita, Welliton
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
FENERBAHÇE: Volkan, Serdar, Bekir, Alves, Kadlec, Selçuk, Uygar, Diego (Dk.60 Meireles), Mehmeh Topuz (Dk.79 Ramazan), Sow (Dk.60 Kuyt), Webo
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
GOLLER: Dk.74 Welliton (Mersin İdman Yurdu), Dk.43 Diego Dk.45 Sow (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Serkan (Mersin İdman Yurdu), Serdar Kesimal (Fenerbahçe)

[Maçtan kareler-![Mersin İdman Yurdu - Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122161/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/mersin-idman-yurdu-fenerbahce-macindan-kareler-154405-myspor)

Karşılaşmanın ilk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçildi. Fenerbahçe Sow ve Webo'yla gol ararken, ev sahibi ekip Welliton ve Tita'yla etkili olmaya çalıştı.
Trabzonspor karşılaşmasından sonra aldığı 4 haftalık cezayı tamamlayan Volkan Demirel bu karşılaşmada sahadaki yerini aldı.

Pozisyon bakımından kısır geçen ilk yarının son 5 dakikasında Sarı-Lacivertlilerin baskısı vardı. Bu baskı akabinde golleride getirdi.

43. dakikada Diego, 45. dakikada da Sow'un muhteşem golleriyle Fenerbahçe soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.

Karşlılaşmanın ikinci yarısında Sarı-Lacivertliler oyun temposunu düşürdü.

60. Dakikada Sow ve Diego'nun oyundan çıkmasından sonra Rıza Çalımbay'ın öğrencileri Fenerbahçe yarı alanında daha çok bulunmaya başladı.

74. dakikada sol kanattan gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Tita Serdar Kesimal'ı geçti ve ceza sahasına pasını gönderdi. Ceza sahası içinde tolpa buluşan Welliton düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi:1-2.

Golden sonra Fenerbahçe birçok fırsattan yararlanamadı. 86. dakikada sol kanattan gelişen Sarı-Lacivertlilerin atağında Kadlec ceza sahası içinde boş durumda olan Meireles'e pasını verdi. Fakat Portekizli yıldız bu pozisyonu kalenin de boş olmasına rağmen topu ağlara göndermeyi başaramadı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Fenerbahçe rakibini 2-1 mağlup etti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler