SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Bursaspor Galatasaray'ı konuk etti.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Bursaspor evinde Galatasaray'ı ağırladı. Sarı Kırmızılılar 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada müthiş bir dönüşe imza atarak mücadeleden 5-2 galip ayrıldı ve finale adını yazdırdı.

[Haberin Fotoğrafları-![Bursaspor-Galatasaray](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121134/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/bursaspor-galatasaray-153497-myspor)

BURSASPOR 2-5 GALATASARAY

Stat: Bursa Atatürk
Hakem: İlker Meral

Bursaspor: Frey, Şener (Dk.74 Ozan Tufan), Serdar, İbrahim, Basser, Volkan, Bekir, Belluschi, Ferhat, Yasin (Dk.63 Sestak), Fernandao
Teknik Direktör: İrfan Buz

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan Balta, Alex Telles, Veysel, Melo (Dk.78 Ceyhun), Yekta, Selçuk (Dk.71 Umut), Sneijder, Burak (Dk.85 Koray)
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Sarı Kartlar: Volkan, Şamil, Yasin (Bursaspor), Burak, Melo, Selçuk (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk.83 Burak (Galatasaray)

Goller: Dk.28 - Dk. 32 Fernandao (Bursaspor), Dk.45 Sneijder, Dk.49 Selçuk, Dk.53 - 68 Burak, Dk.70 Melo (Galatasaray)

Notlar.. Notlar..

1347 ÖZEL VE RESMİ POLİSİ GÖREV YAPTI
Atatürk Stadı’nın kapıları İl Güvenlik Kurulu’nun ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün almış olduğu karar sonrasında saat 17.00’de açıldı. Bursaspor ile Galatasaray arasındaki Ziraat Türkiye Kupası rövanş karşılaşmasında 847’si resmi, 500’ü özel güvenlik olmak üzere toplam bin 347 güvenlik görevlisi görev yaptı.

AÇIK KALE ARKASINI FUTBOL OKULU DOLDURDU
Bursaspor Yönetim Kurulu’nun aldığı 800TL’lik maç bileti ücretleri nedeniyle Bursasporlu taraftarlarda açık kale arkasına bu kez rağbet edemedi. Yöneticiler bu tribüne Bursaspor Futbol Okulu’nda yer alan futbolcular ile ailelerini aldı,

DENİZBANKLILAR YEŞİL BEYAZDI
Bursaspor Kulübü’nün sponsoru olan Denizbank bugün Bursa’da yer alan 12 şubesinde renkli bir organizasyona imza attı. Denizbank’ınşubelerinde çalışan personel bugün Galatasaray ile oynayanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakası öncesi mesai saatleri içinde müşterilerine Bursaspor formalarıyla hizmet verdi.

BURSASPOR-GALATASARAY’IN KUPADAKI 17’NCİ BULUŞMASI
Bursaspor ile Galatasaray Türkiye Kupasın’nda bugüne kadar 16 kez karşı karşıya geldi. Bu akşam ise 17’nci maça çıkacaklar. Her iki takım kupada ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşti. Galatasaray bu maçlarında 8’ini kazanırken, 5 maç berabere bitti, 3 maçtan ise Bursaspor galip ayrıldı.

DROGBA YOK
Sakatlığı nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Dieder Drogba yer almadı. Drogba’nın yokluğunda sarı kırmızılıların teknik direktörü Mancini, forvette Burak Yılmaz’a şans verdi ve iki gün önce babalığı tadan Umut Bulut’u yedek kulübesinde tutmayı tercih etti. Ceyhun Gülselam ile birlikteOntivero, Eboue kulübede kaldı.

MEŞALELİ KARŞILAŞMA
Bursasporlu taraftarlar 66 gün sonra tribünlerdeki yerlerini alırken, yeşil beyazlı renklere gönül veren taraftarlar Atatürk Stadı’na gelen Bursasporlu futbolculara yaptıkları tezahüratlar ve yaktıkları meşalelerle destek verdi. Atatürk Stadı girişinde de taraftarların desteği devam etti.

SESTAK KULÜBEDE
Bursaspor’da son haftaların başarılı ismi Sestak’a Teknik Direktör İrfan Buz tarafından ilk onbirde şans vermedi. Buz, Kasımpaşa maçında dinlendirdiği Volkan Şen ile Belluschi’yi sahaya sürerken, Sestak’ı kulübede oturtmayı tercih etti.

MİSAFİR TRİBÜNÜ BOŞ KALDI
Bursaspor Yönetim Kurulu’nun misafir takım tribününe uyguladığı 800 TL’lik bilet nedeniyle Galatasaray taraftarlarının oturacağı bölüm boş kaldı. Tribünde resmi ve özel güvenlik görevlileri maçı izlediler.

ISINMAYA İLK HAKEMLER ÇIKTI
Atatürk Stadı’ndaki zorlu yarı final rövanşı için ilk ısınmaya çıkan hakem İlker Meral ile yardımcıları oldu. Ardından Galatasaray ve Bursaspor takımlarının kalecileri maça 45 dakika kala hazırlanmaya başladılar.

TRİBÜNLERE ÇAĞIRDILAR
Bursaspor takımı sahaya çıkarken yeşil beyazlı taraftarlar büyük desteği vardı. Daha sonra Teksas Tribünü ve Maraton Tribünündeki yeşil beyazlı taraftarlar takımlarını tribünlere kadar çağırarak, “Vur kır parçala bu maçı kazan” şeklinde tezahürat yaptılar, ardından tekbir getirdiler. Taraftarlar daha sonra teknik sorumlu İrfan Buz’u tribünlere davet ederek alkışladı.

GALATASARAY TAM TAKIM ISINDI
Bursaspor’da yedek futbolcular takımdan ayrı ısınırken, Galatasaray’da ise bunun tam aksi yaşandı. Sarı kırmızılı futbolcular yardımcı antrenörler yönetiminde hep birlikte ısındılar.

TRİBÜNLER YÜKÜNÜ ALDI
Kupa karşılaşması hafta içi oynanmasına karşın Atatürk Stadı’nın tribünleri yükünü aldığı gözlendi. Bundan en büyük etkenlerden birisi ise Bursaspor’un sezon başında 20 binin üzerinde kombine bilet satmasıydı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Volkan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa iyi yükselen Şamil'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

6. dakikada Civelli'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Belluschi'nin vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

15. dakikada Ferhat'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Fernandao'nun vuruşunda top az farkla auta çıktı.

28. dakikada Volkan'ın sol kanattan ceza sahasına kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda Şamil'e de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

33. dakikada Şener'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Fernandao'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-0

37. dakikada Sabri'nin uzun pasında sol kanattan topla buluşan Sneijder'in ceza sahasına girer girmez vuruşunda top kaleci Frey'de kaldı.

38. dakikada Yekta'nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak'ın vuruşunda top kaleci Frey'den döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

45. dakikada Sabri'nin ceza sahasına gönderdiği topu Ferhat uzaklaştırmak istedi. Ferhat'ın hatasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Sneijder'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1

49’ncu dakikada Sneijder’in ortasında İbrahim Öztürk topa elline çarpında İlker Meral penaltı noktasını gösterdi.

50’nci dakika atışı kullanan Selçuk İnan topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skoru 2-2 yaptı.

53’ncü dakikada Volkan’ın kaptırdığı topla Galatasaray hızla çıktı. Sabri’nin pasıyla haüreketlenen Sneijder’in vuruşunda top Frey’den döndü. Burak golü yapmakta zorlanmadı: 2-3

67’nci dakikada Bursaspor’un Ferhat Kiraz ile kazandığı gol yardımcı hakemin uyarısıyla İlker Meral’in uyarısıylagolü iptal etti.

68’nci dakikada Sabri soldan Bursaspor ceza alanına sokuldu. Yerden sert ortasını defans uzaklaştıramayınca Burak Yılmaz skoru 2-4 yaptı.

70’nci dakikada Sabri ceza alanına girdi, yerden vuruşunda İbrahim topu eliyle kesince hakem İlker Meral penaltı noktasını gösteardi.

71’de atışı kullanan Melo Frey’i ters köşe yatırdı: 2-5

84’ncü dakikada ikinci sarı kartını gören Burak Yılmaz kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

86’ncı dakikada Teksas Tribünü tribün lideri Selim Kurtulan ve bir grup taraftar şeref tribünü önüne gelerek Erkan Körüstan’ı protesto etti.

89’ncu dakikada Sneijder’in ceza alanı dışından vuruşunu Frey son anda kornere tokatladı.

Bursasporlu futbolcular uzatmalarda iki penaltıları verilmediği gerekçesiyle maç sonu İlker Meral’e bir süre itiraz ettiler.

Galatasaray karşılaşmayı 5-2 kazanarakr adını finale yazdırdı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler