SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı nasıl sonuçlanacak?

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı tatil edildi. Peki dev derbi nasıl sonuçlanacak? Ortada iki ihtimal var... TFF Yönetim Kurulu, Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili son kararını çarşamba günü verecek.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşındaki Fenerbahçe-Beşiktaş maçı tatil edildi, gözler verilecek karara çevrildi. TFF Yönetim Kurulu, Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili son kararını çarşamba günü verecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yer alan "Güvenlik Nedenile Müsabakaların Tamamlanamaması" başlıklı 19. maddeye göre müsabaka hakeminin, güvenlik gerekçesiyle maçı tatil etmesi durumunda TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenilmesine karar verebilir.

Bu maddeye göre Fenerbahçe'nin hükmen mağlup sayılması ilk seçenek olarak görünüyor. Bu durumda Beşiktaş, otomatik olarak kupada finale yükselen taraf olacak.

Bir diğer seçenek ise, maçın kaldığı yerden aynı skorla devam etmesi olacak. TFF Yönetim Kurulu'nun konuyla ilgili kararını kısa süre içinde duyurması bekleniyor.

OLAYLI DERBİ İÇİN BİR BAŞKA İDDİA VE GERÇEKLER
Bu arada maçın tatil edilmesinin ardından çıkan bir iddiaya göre, Beşiktaşlı futbolcuların, hakem Mete Kalkavan'ın kararından önce soyunma odasına girdi. Eğer Mete Kalkavan raporunda bunu yazması halinde talimatta yer alan 19. maddenin 6. fıkrasına göre mücadele kaldığı yerden oynanabilir.

ATV'DE PROVOKASYON İDDİASI
Bu arada yayıncı kuruluş ATV'nin spor yorumcuları Serkan Korkmaz, Turgay Demir, Gürcan Bilgiç ve Erman Toroğlu ise olayın provokasyon olduğunu iddia ederek, "Fenerbahçe'nin lehine olan bir maçta bu olayların yaşanması hiç normal değil. Bu olay ülkemizi karıştırmak için düzenlenen bir kurgu" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE CEZA ALIRSA SÜPER LİG'E YANSIYACAK MI?
Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin tatil edilmesinin ardından Fenerbahçe'nin alacağı ceza da merak konusu oldu. Fenerbahçe'nin taraftarlarının sahaya attığı yabancı maddelerin ardından sarı-lacivertli kulübün oldukça ağır ceza alması bekleniyor.

TFF Disiplin Talimatı'nın ilgili maddesine göre, Fenerbahçe ceza alırsa, sarı-lacivertliler bu cezasını Ziraat Türkiye Kupası'nda çekecek. Fenerbahçe'nin alacağı cezalar, Spor Toto Süper Lig'e yansımayacak.

TFF

TFF'DEN AÇIKLAMA
"Müsabakanın akıbetiyle ile ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir. Maçta yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA
"Fenerbahçemiz ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçının ikinci yarısında Beşiktaş yedek kulübesinde yer alan Tolga Zengin ile Mustafa Pektemek’in, tribünleri ağır söylemlerle tahrik etmesi üzerine hakem maçı durdurdu.

Daha sonra Beşiktaşlı futbolcuların sahayı terk etmesinin ardından hakem Mete Kalkavan, maçı tatil etti. Müsabakanın akıbetiyle ile ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir."

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına 5 dikiş atılmasıyla yarıda kalan olaylı derbinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar imzası taşıyan açıklamada şöyle denildi:

ŞENOL GÜNEŞ'İ YARALAYAN GÖZALTINDA
"Kadıköy Şürkü Saraçoğlu Stadyumu'nda gerçekleşen Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakası esnasında çıkan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılıp stadyum kamera kayıtları incelenmek suretiyle tribünden fırlattığı cisimle Şenol Güneş'in yaralanmasına sebep olduğu belirlenen bir şüpheli gözaltına alınmıştır. Müsabaka esnasında suç işleyen tüm kişilerin tespitine yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler