SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşleşmeler sonrası diplomatik kriz!

Kadrosunda Ermeni futbolcu Henrikh Mhitaryan'ı bulunduran Borussia Dortmund'un, Ermenilere vize vermeyen Azerbaycan ekibi Kabala'yla aynı gruba düşmesi, küçük çaplı bir diplomatik krize neden olacak gibi görünüyor.

UEFA Avrupa Ligi Grupları, Monaco'da yapılan kura çekimi sonucunda belirlendi. Takımların eşleşmesinde bütün siyasi durumlar göz önünde tutulmasına karşın, kadrosunda Ermeni futbolcu Henrikh Mhitaryan'ı bulunduran Borussia Dortmund'un, Ermenilere vize vermeyen Azerbaycan ekibi Kabala'yla birlikte C Grubu'na düşmesi, küçük çaplı bir diplomatik krize neden olacak gibi görünüyor.

Azerbaycan, iki ülke arasında uzun yıllardan bu yana süren politik gerilim nedeniyle Ermenistan vatandaşlarının ülkeye giriş yapmasına izin vermiyor. Ancak UEFA da, sakatlık veya ceza harici hiçbir siyasi meselenin, futbolcuların deplasman ülkesine girmesine engel olmasını istemiyor. Azerbaycan'ın bu konuda oldukça katı bir tutum sergilediği bilinirken, UEFA kulislerinde ise sorunun nasıl aşılacağı büyük bir merak konusu haline geldi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler