SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçlarının sonuçları

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçları sona erdi. Atletico Madrid'de Koke'nin, Sporting Lizbon'a 22. saniyede attığı gol Avrupa kupalarında kulüp tarihinin en hızlı golü oldu.

Arsenal, Atletico Madrid, Lazio ve RB Leipzig, kendi sahalarında kazanarak rövanş mücadeleleri öncesi büyük bir avantaj elde etti.

İşte UEFA Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmelerinde gecenin sonuçları ve dikkat çeken detaylar...

Arsenal (İngiltere) - CSKA Moskova (Rusya): 4-1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Arsenal, CSKA Moskova'yı 4-1 mağlup ederek tur için büyük avantaj yakaladı.

İngiliz ekibi Arsenal, UEFA Avrupa Lig çeyrek final ilk maçında Emirates Stadyumu'nda Rus ekibi CSKA Moskova'yı konuk etti. Karşılaşma oldukça tempolu başladı. 9. dakikada ev sahibi ekip Ramsey'in golüyle 1-0 öne geçerken, konuk takım 15. dakikada Aleksandr Golovin eşitliği yakaladı. 23. dakikada Arsenal, Lacazette'nin penaltı golüyle yeniden öne geçerken, 28. dakikada Mesut Özil'in asistinde Ramsey farkı 2'e çıkardı. 35. dakikada yine Mesut Özil'in asistiyle bu kez Lacazette fileleri havalandırdı ve Arsenal, soyunma odasına 4-1 üstün girdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi gelmeyince İngiliz ekibi sahadan 4-1 galip ayrılarak turu araladı.

Atletico Madrid (İspanya) - Sporting Lizbon (Portekiz): 2-0

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 eleme maçında Viktoria Plzen'i eleyerek çeyrek finale çıkan Sporting Lizbon, İspanyol ekibi Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nda Roma ile Chelsea’nin olduğu grubu 3. olarak tamamlayan ve Kupa 2’de mücadele etme hakkı kazanan Atletico Madrid, çeyrek final ilk maçında karşı karşıya geldi.

Atletico Madrid'de Koke'nin, Sporting Lizbon'a 22. saniyede attığı gol Avrupa kupalarında kulüp tarihinin en hızlı golü oldu.
Ardından iki takım da karşılıklı ataklarla gol bulmaya çalışırken, sahneye Griezmann çıktı.

Fransız yıldız, 40. dakikada attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi. Bu gol ilk yarı skorunu belirleyen gol oldu.

İkinci yarıda iki tarafta gol bulamadı maçın hakemi Sergei Karasev, maçı bitiren düdüğü çaldı. Wanda Metropolitano Stadı'nda oynanan karşılaşmada Atletico Madrid, Sporting Lizbon'u 2-0 mağlup etti.

İki takım arasında oynancacak rövanş mücadelesi ise 12 Nisan’da José Alvalade Stadyumu'nda oynanacak.

Lazio (İtalya) - Salzburg (Avusturya): 4-2

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında İtalyan temsilcisi Lazio Avusturya temsilcisi Salzburg'u 4-2 mağlup etti.

Lazio'nun golleri 8. dakikada Senad Lulic, 49. dakikada Marco Parolo, 74. dakikada Felipe Anderson ve 76. dakikada Ciro Immobile'dan geldi. Salzburg'un gollerini ise 30. dakikada (penaltı) Valon Berisha ve 71. dakikada Takumi Minamino kaydetti. Bu sonuçla Lazio rövanş maçı öncesi tur için önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Karşılaşmanın rövanşı 12 Nisan Perşembe günü Avusturya'da oynanacak.

Lazio son 32 turunda Steaua Bükreş, son 16 turunda Dinamo Kiev'i saf dışı bırakmıştı. Salzburg ise son 32 turunda Real Sociedad, son 16 turunda Dortmund'u eleyip Avrupa Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Leipzig (Almanya) - Olympique Marsilya (Fransa): 1-0

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Leipzig ile Marsilya, kozlarını Almanya'da paylaştı. Leipzig, rakibini 1-0 mağlup ederek avantajı kaptı.

Alman temsilcisine galibiyeti getiren tek gol, 45+1. dakikada Timo Werner'den geldi.

Marsilya, 12 Nisan tarihinde rövanş maçında Leipzig'i Fransa'da konuk edecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler