SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medipol Başakşehir 2 - 1 Braga

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında Medipol Başakşehir, sahasında Braga'yı ağırladı. Üst tura çıkması için Braga'yı yenip, Ludogorets'in kaybetmesini bekleyen Başakşehir, sahadan 2-1 galip ayrılmasına karşın Ludogorets'in Hoffenheim ile 1-1 berabere kalmasının ardından UEFA Avrupa Ligi'ne ilk turda veda etmek zorunda kaldı.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 6. ve son maçında Braga'yı sahasında ağırladı.

Bir üst tura çıkması için sahadan galibiyetle ayrılması gereken Medipol Başakşehir, Braga'yı 2-1 mağlup etti ancak Almanya'dan beklediği skor gelmedi. Üst tur için kazanmasının yanı sıra Ludogorets'in kaybetmesi bekleyen Başakşehir, Hoffenheim ile Ludogorets'in 1-1 berabere kalmasıyla Avrupa'ya veda etti.

Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri, 10. dakikada Edin Visca ve 77. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu'nun ayağından geldi. Braga'nın tek sayısı, 55. dakikada Raul Silva'nın ayağından geldi.

Braga'yı mağlup etmesine karşın UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Medipol Başakşehir, grubunu 8 puanla 3. sırada tamamladı. Üst tura çıkmayı garantileyen Braga ise 10 puanla grupta liderliği kimseye bırakmadı.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Portekiz'in Braga takımını konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i deplasmanda mağlup ettikleri karşılaşmanın ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti.

Avcı, Alparslan Erdem ve Stefano Napoleoni'nin yerine, Gael Clichy ve Marcio Mossoro'yu sahaya sürdü.

Müsabakada kaleyi Mert Günok'a teslim eden Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci, Visca, Kerim Frei ve Mossoro, forvette ise Mevlüt Erdinç görev yaptı.

Faruk Çakır, Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Tunay Torun, Mehmet Batdal ve Stefano Napoleoni ise yedek kulübesinde yer aldı.

Medipol Başakşehir'de önemli eksikler

Medipol Başakşehir'de takımın önemli isimlerinden olan ve sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Babacan ile Elia'nın yanı sıra riske edilmeyen Adebayor, kadroda yer almadı.

Turuncu-lacivertli ekipte uzun süredir sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Egemen Korkmaz da maç kadrosunda bulunmadı.

Bakan Bak da karşılaşmayı takip etti

Medipol Başakşehir ile Braga arasında oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti.

Karşılaşma öncesinde stada gelen Bakan Bak, mücadeleyi İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile protokol tribününden izledi.

Müsabakayı, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas da tribünden takip etti.

Kudüs tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı, Medipol Başakşehir-Braga maçı öncesinde protesto edildi.

Turuncu-lacivertli taraftarlar, "Katil İsrail" tezahüratları yaparken, kale arkası tribününde de "We are with you 90 minutes with Quds forever (Seninle 90 dakika, Kudüs ile sonsuza dek birlikteyiz." yazılı pankart açıldı.

Taraftarlar ayrıca, ellerindeki Filistin bayraklarını salladı.

Braga'da 5 değişiklik

Portekiz ekibinde teknik direktör Abel Ferreira, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Hoffenheim mücadelesinin ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Portekizli teknik adam, Ricardo Ferreira, Goiano, Teixeira, Fransergio ve Paulinho'nun yerine Bruno Viana, Xadas, Horta, Sousa ve Martins'e ilk 11'de şans verdi.

Ferreira, takımını sahaya Matheus, Esgaio, Bruno Viana, Raul Silva, Jefferson, Horta, Danilo, Vukcevic, Xadas, Martins ve Sousa ilk 11'iyle çıkardı.

Taraftarlar fazla ilgi göstermedi

Medipol Başakşehir ile Braga arasında oynanan maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Toplam 17 bin 500 seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 7 bin turuncu-lacivertli taraftar, tribündeki yerini aldı.

Karşılaşmayı yaklaşık 100 Portekizli taraftar da tribünden takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin sol kanattan yaptığı ortada, arka direkte topla buluşan Visca, gelişine bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0
22. dakikada Braga etkili geldi. Sol taraftan ceza sahasına giren Jefferson, yerden pasını Andre Horta'ya gönderdi. Bu oyuncunun penaltı noktasına yakın bir bölgeden çektiği şutta top, üstten auta gitti.
34. dakikada konuk ekip beraberliğe yaklaştı. Braga atağında Martins, Medipol Başakşehir ceza sahası önünde topla buluştu. Martins'in sert şutunda meşin yuvarlak, üst direkten oyun alanına döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

Mücadelenin ilk yarısı, Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

49. dakikada Medipol Başakşehir ikinci gole yaklaştı. Ara pasında Mevlüt Erdinç, kaleci Matheus ile karşı karşıya kaldı. Mevlüt'ün ceza sahasına girer girmez çektiği şutta top, kalecinin ayaklarından döndü. Boşta kalan topa gerilerden gelen Caicara vurdu, bu şutta da meşin yuvarlak kaleciden döndü.
55. dakikada Braga beraberliği yakaladı. Jefferson'un sol kanattan arka direğe ortasında Bruno Viana topu içeriye çevirdi. Altıpas içinde kafayı vuran Raul Silva, topu filelere yolladı: 1-1
69. dakikada gelişen Medipol Başakşehir atağında, Clichy'nin sol kanattan ortasında Gökhan İnler topa kafayı vurdu. Kaleci Matheus üzerine gelen topu kontrol etti.
76. dakikada Visca'nın ara pasıyla Kerim Frei ceza sahasına girdi, rakibiyle mücadelesinde top boşta kaldı. Topu kapan Mossoro, Bruno Viana'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi John Beaton penaltı noktasını gösterdi. 77'nci dakikada penaltıyı kullanan Emre Belözoğlu, yerden bir vuruşla topu kaleci Matheus'un sağından filelere gönderdi: 2-1

Mücadele, Medipol Başakşehir'in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: John Beaton, Douglas Potter, Sean Carr (İskoçya)
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (Dk. 60 Emre Belözoğlu), Visca (Dk. 85 Napoleoni), Mossoro, Kerim Frei, Mevlüt Erdinç (Dk. 60 Mehmet Batdal)
Braga: Matheus, Esgaio, Bruno Viana, Raul Silva, Jefferson, Andre Horta (Dk. 72 Joao Carlos), Danilo, Vukcevic, Xadas (Dk. 85 Ahmed Hassan), Martins (Dk. 72 Ricardo Horta), Sousa
Goller: Dk. 10 Visca, Dk. 77 Emre Belözoğlu (Penaltıdan) (Medipol Başakşehir), Dk. 55 Raul Silva (Braga)
Sarı kartlar: Dk. 45 Raul Silva, Dk. 66 Jefferson, Dk. 73 Vukcevic (Braga), Dk. 89 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler