SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marsilya - Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi gruptaki ilk maçında Fransa'nın Marsilya takımı ile deplasmanda oynayacak. Avrupa Ligi I grubunda mücadele edecek Konyaspor'un rakipleri Avusturya'dan Salzburg, Fransa'dan Olympique Marsilya ve Portekiz'den Vitoria Guimaraes takımları oldu. Konyaspor'un hedefi, Marsilya maçı ile başlayacak gruptan çıkmak. Peki Marsilya - Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Konyaspor'un Avrupa macerası Marsilya ile deplasmanda oynayacağı maç ile başlıyor. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılma hakkı elde etmişti. Kura çekimi sonrasında Avusturya'dan Salzburg, Fransa'dan Olympique Marsilya ve Portekiz'den Vitoria Guimaraes ile I grubuna düşen Konyaspor, ilk maçını Fransa deplasmanında yapacak. Konyaspor'un ilk hedefi gruptan çıkmak. Peki Marsilya - Konyaspor maçı ne zaman,saat kaçta, hangi kanalda?

MARSİLYA - KONYASPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Marsilya - Konyaspor maçı Stade Velodrome'da oynanacak. Marsilya - Konyaspor maçının hakemi Litvanya futbol federasyonundan Gediminas Mazeika. Bu maçta Mazeika'nın yardımcılıklarını Vytautas Simkus ile Vytenis Kazlauskas yapacak. Marsilya - Konyaspor maçının 4. hakemi ise Dovydas Suziedelis. TSİ 22.05'te başlayacak Marsilya - Konyaspor maçı Tivibu Spor 2'den canlı olarak yayınlanacak.

REŞİT AKÇAY'DAN AVRUPA LİGİ DEĞERLENDİRMESİ

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldıkları grubun zor olmasının, takımlarını geliştireceğini ve daha yararlı olacağına inandığını belirtti. Akçay, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, iddialı olduklarını ancak iddialı konuşmadıklarını belirtti.

Aynı şeyleri yaparak farklı şeyler beklemenin yanlışlığından kurtulmaları gerektiğini anlatan Akçay, şu ifadeleri kullandı:

"Teslim olmayacağız. Sahada duruşumuzla, mücadelemizle ve taktik anlayışlarımızla hepsiyle baş edeceğiz. Edebilir miyiz? Edeceğiz tabi ama sonuçta 'Onları yeneriz, bu gruptan da çıkarız.' gibi sözler hoş değil. Mücadele edeceğiz. Grubun zor olması bizi geriye getiren bir şey olarak algılanmasın. Her zaman zor rakiplerle oynamanın bizi geliştireceğini ve bize daha yararlı olacağını söylerim. Dolayısıyla bu bizim için iyi."

KONYASPOR BAŞKANI "HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK"

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Yılmaz, yaptığı açıklamada, geçen sezon Avrupa deneyimi yaşadıklarını anımsattı. " Marsilya, Fransa'nın çok önemli ekiplerin biri. Özellikle Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamış, Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış bir takım." diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Mustafa Reşit Akçay hocamızla, Avrupa'da geçen seneki deneyimimizin üzerine de koyarak galibiyetler almak istiyoruz. UEFA'da amacımız mutlaka gruplardan çıkmak. Avrupa Ligi'nde mücadele edecek geniş bir kadromuz var. Kurduğumuz bu takımla galibiyetler alacağız. Gruptan çıkmak için de zorlayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Yine Avrupa Ligi maçlarında seyircili oynayacağız. Taraftarlarımızın o maçlarda stadı dolduracaklarına inanıyorum. Yeşil-beyazlılara gönül verenlere buradan çağrıda bulunuyorum. Avrupa Ligi maçlarına hazır olsunlar. Stadı tıklım tıklım dolduralım ve takımımızı destekleyelim."

Yılmaz, yeni transferlerin takıma kısa sürede uyum sağladığını belirterek, iyi oyunla güzel sonuçlar alacak bir kadro kurduklarını dile getirdi.

ATİKER KONYASPOR'UN MAÇ PROGRAMI

14 Eylül Perşembe:

22.05 Olympique Marsilya-Atiker Konyaspor (Velodrome Stadı)

28 Eylül Perşembe:

20.00 Atiker Konyaspor-Vitoria Guimaraes (Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı)

19 Ekim Perşembe:

20.00 Atiker Konyaspor-Salzburg (Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı)

2 Kasım Perşembe:

23.05 Salzburg-Atiker Konyaspor (Salzburg Stadı)

23 Kasım Perşembe:

21.00 Atiker Konyaspor-Olympique Marsilya (Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı)

7 Aralık Perşembe:

23.05 Vitoria Guimaraes-Atiker Konyaspor ( D. Afonso Henriques Stadı)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler