SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ajax - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta? Avrupa Ligi final maçı hangi kanalda?

Ajax ile Manchester United, UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya geliyorlar. UEFA Avrupa Ligi'nde Celta Vigo'yu eleyen Manchester United ile Olympique Lyon'u saf dışı bırakan Ajax finale yükseldi. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Manchester United, Avrupa Ligi'nde ilk kez adını finale yazdırdı. Ajax ise 1992 yılında kupayı elde etmişti. Peki Ajax - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanaldan yayınlanacak? Şifresiz mi olacak?

Ajax - Manchester United maçı ile Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasında şampiyon belli olacak. Tarihinde ilk kez Avrupa Ligi finaline kalan Manchester United ile 27 yıl sonra finale kalma başarısı gösteren Ajax, kupa için kozlarını paylaşacaklar. Peki Ajax -Manchster United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bu büyük maç şifresiz mi olacak?

AJAX - MANCHESTER UNITED MAÇI HANGİ KANALDA?

İngiltere'nin Manchester United ile Hollanda'nın Ajax takımları arasındaki UEFA Avrupa Ligi finalinde ise Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak. İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da 24 Mayıs Çarşamba günü oynanacak final maçında Skomina'nın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. İtalyan Gianluca Rocchi ise 4. hakem olarak görev yapacak. Ajax -Manchester United maçı 21.45'de başlayacak, TRT 1'den naklen yayınlanacak.

AJAX 27 YIL SONRA, MANCHESTER UNITED İLK KEZ FİNALDE

Ajax 27 yıl sonra Avrupa Ligi'nde finale kaldı. 1991-1992 sezonunda o dönemdeki adı UEFA Kupası olan organizasyonun finalinde İtalyan temsilcisi Torino ile karşılaşmıştı. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalan Ajax, evinde 0-0 sona eren müsabakanın ardından dış sahada gol atmanın avantajıyla şampiyonluğa ulaşmıştı. Manchester United, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde finale kalmanın heyecanını yaşıyor. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Manchester United, Ajax'ı yenerek kupayı müzesine götürebilecek mi? Yoksa Ajax ikinci kez Avrupa Ligi şampiyonluğu sevinci mi yaşayacak?

MANCHESTER UNITED'IN FİNAL YOLU

Grup Feyenoord 1-0 Man. United
Grup Man. United 1-0 Zorya
Grup Man. United 4-1 Fenerbahçe
Grup Fenerbahçe 2-1 Man. United
Grup Man. United 4-0 Feyenoord
Grup Zorya 0-2 Man. United
Son 32 Man. United 3-0 St-Étienne
Son 32 St-Étienne 0-1 Man. United
Son 16 Rostov 1-1 Man. United
Son 16 Man. United 1-0 Rostov
Çeyrek final Anderlecht 1-1 Man. United
Çeyrek final Man. United 2-1 Anderlecht,
Yarı final Celta 0-1 Man. United
Yarı final Man. United 1-1 Celta

AJAX'IN FİNAL YOLU

Grup Panathinaikos 1-2 Ajax
Grup Ajax 1-0 Standard Liège
Grup Celta 2-2 Ajax
Grup Ajax 3-2 Celta
Grup Ajax 2-0 Panathinaikos
Grup Standard Liège 1-1 Ajax
Son 32 Legia 0-0 Ajax
Son 32 Ajax 1-0 Legia
Son 16 København 2-1 Ajax
Son 16 Ajax 2-0 København
Çeyrek final Ajax 2-0 Schalke
Çeyrek final Schalke 3-2 Ajax,
Yarı final Ajax 4-1 Lyon
Yarı final Lyon 3-1 Ajax

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler