SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ajax 4 - 1 Olympique Lyon

UEFA Avrupa Ligi yarı final karşılaşmasında Ajax, evinde Beşiktaş'ı penaltılar sonucu kupanın dışına iten Olympique Lyon'u 4-1 mağlup etti ve final için büyük avantaj yakaladı. Sezon öncesi Fenerbahçe'nin transferi için çok uğraştığı Hakim Ziyech mücadele 3 asist ile ön plana çıkan isim oldu. Bertnard Traore de 2 golle galibiyette önemli rol oynadı.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Ajax, Beşiktaş'ı kupadan eleyen Olympique Lyon'u 4-1'lik skorla farklı mağlup etti ve finale göz kırptı.

Hollanda ekibi mücadeleye çok iyi başladı ve ilk dakikalardan itibaren oyunu yönlendiren taraf oldu.

25. dakikada sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşta topun başına Hakim Ziyech geçti. Faslı yıldızın penaltı noktası üzerine gönderdiği ortaya çok iyi yükselen Bertrand Traore topu uzak köşe direk dibinden ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyundaki baskısını daha da artıran Ajax, kaleci Anthony Lopes'e yaptığı presle topu hatalı kullanmasına neden oldu ve Lopesin pasını kontrol eden Traore, pasını bekletmeden Kasper Dolberg'e gönderdi. Savunmanın arkasına iyi sarkan genç yıldız da kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara yolladı ve takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi ve Ajax, ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

Ajax ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 49. dakikada Hakim Ziyech orta alanda kaptığı topu, Amin Younes'e gönderdi. Savunmayı dengesiz yakalayan Alman futbolcunun sert şutunda top defansa da çarparak ağlara gitti ve Hollanda ekibi 3-0 öne geçti.

Ender gelişen Lyon ataklarında Valbuena farkı 2'ye indirdi. Ajax kalesine doğru gönderilen ortayı savunma uzaklaştıramadı. Ceza alanı çizgisi üzerinde topu kontrol eden Valbuena, çok sert vurdu ve 66. dakikada skoru 3-1'e getirdi.

Organize gelişen Ajax atağında, sol kanattan Ziyech'in içeri gönderdiği topa Traore ayak koydu ve 71. dakikada farkı tekrar 3'e çıkardı. 4-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Ajax sahadan 4-1'lik zaferle aydıldı.

Bu galibiyetle, Avrupa kupalarında oynadığı son 13 maçta sahasında yenilmeyen Ajax, son 7 iç saha müsabakasını da kazandı.

Çeyrek finalde penaltı atışları sonrası Beşiktaş'ı eleyen Olympique Lyon'da, sakatlığı nedeniyle ilk 11'e giremeyen Fransız futbolcu Alexandre Lacazette, son 14 dakikada oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın rövanşı, 11 Mayıs'ta Lyon Stadı'nda oynanacak.


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler