SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi yarı final kuraları çekildi... Temsilcimiz Beşiktaş'ın dün akşam oynanan Lyon maçında penaltılar sonucu Avrupa Ligine veda etmesinin ardından UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Stockholm'de oynanacak Avrupa Ligi finali öncesi son adım olan yarı finale kalan 4 takımın eşleşmeleri çekilen kuralar sonrası belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş'ı eleyen Fransız ekibi Olympic Lyon, Hollanda'dan Ajax ile eşleşirken, İngiliz devi Manchester United, İspanyol ekibi Celta Vigo ile finale çıkmak için mücadele edecek.

Çeyrek final eşleşmelerinde Manchester United, Belçika'nın Anderlecht ekibini saf dışında bırakırken, Celta Vigo bir başka Belçika ekibi Genk'i elemeyi başarmıştı. Ajax ise Alman temsilcisi Schalke 04'ü kupa dışına itmişti.

Beşiktaşlı taraftarlar sosyal medya üzerinden bir kez daha üzüntülerini dile getirdiler. Diğer rakiplere göre nispeten daha zayıf görünen Ajax'ın Lyon'a çıkması siyah beyazlı taraftarlarda 'finali kaçırdık' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Ajax - Olympic Lyon
Celta Vigo - Manchester United

MAÇLAR NE ZAMAN?

Avrupa Ligi'nde ise yarı finalin ilk maçları 4 Mayıs'ta, rövanşları ise 11 Mayıs'ta yapılacak. Kura çekiminde aynı ülkenin takımları birbiriyle eşleşebilecek.

UEFA Avrupa Ligi final karşılaşması ise 24 Mayıs'ta İsveç'in Stockholm kentindeki Friends Arena'da oynanacak.


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler