SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zorya Luhanks'tan ilk açıklama

Fenerbahçe'nin grubundaki zayıf halka olarak görülen Ukrayna ekibi Zorya Luhansk'ın sportif direktörü Rafailov, "Çok ciddi takımlarla eşleştik ama bunlar istediğimiz takımlardı" diye konuştu.

Manchester United, Fenerbahçe ve Feyenoord'un bulunduğu grupta diğer takım ise dikkatleri çekiyor. İsmi pek bilinmedik Ukrayna ekibi Zorya Luhansk, geçtiğimiz sezon Ukrayna Ligi'ni 4. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi'ne grup aşamasında direkt olarak katılma hakkı elde etti.

Kulübün genel direktörü Sergei Rafailov, kura çekimi sonrası yaptığı açıklamada, içine düştükleri grubu değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Çok ciddi takımlarla eşleştiğimizin farkındayız. İstediğimiz rakiplerle eşleştik. Kura öncesi oyuncularla ve teknik direktörümüzle konuşmuş, hangi takım çıkarsa çıksın farketmeyeceğini, çıkıp oynayacağımızı söylemiştim. Evet değeri yüz milyon dolarlar olan transferler yapan Manchester United ile karşılaşacağız. Tüm dünyanın taptığı futbolcuları var. Ancak eğer ayakta kalmayı başarabilirsek, o zaman iyi futbol oynayabileceğiz.

'Türk seyircisi çılgın'

Türk takımlarının ise arkasında nasıl bir seyirci desteği olduğunu biliyoruz. Taraftarlar takımlarını çılgınca destekliyor ve santradan itibaren boğucu bir atmosfer yaratıyorlar. Sesleri sahadaki oyuncuları etkiliyor. Bu yüzden bizim oyuncularımızı da ilk dakikadan itibaren ıslıklayacaklar. Sonuç olarak iyi bir grup ve biz de futbolumuzu oynayarak kendimizi göstermek istiyoruz" dedi.

Shakhtar'dan 6 futbolcu var

Zorya takımının toplam kadro değeri yalnızca 16 milyon euro. Takımda Shakhtar Donetsk'ten kiralanmış tam 6 futbolcu bulunuyor. Zaten en yüksek değere sahip isimler de bunlar.

Shakhtar'dan bir yıllığına kiralanan orta saha oyuncusu Oleksandr Karavaev, 2.5 milyon euroluk değeriyle en pahalı oyuncu olarak göze çarpıyor. Sovyetler Birliği döneminde 1972'de elde ettiği şampiyonluk, kulübün en önemli başarısı... Geçtiğimiz sezon ise Ukrayna Kupası'nda final oynamış, finalde Shakhtar'a 2­-0 kaybetmişlerdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler