SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen: 'İzmir marşı yasaklasın demedim'

NTV Spor yorumucusu Rıdvan Dilmen, % 100 adlı programda yeni sezon öncesi gelişmeleri değerlendirdi ve Beşiktaş-Atiker Konyaspor maçı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş - Atiker Konyaspor maçında yaşanan olaylar, Milli takımda Lucescu dönemi, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir'e dair Rıdvan Dilmen, NTV Spor %100 Futbolda yeni sezonu değerlendirdi.

"BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER DÖNÜYOR"

"Konya'yı nasıl bilirdik? Milli takım o kadar güzel ortamda oynadık derken, bir şeyler dönüyor. Bizim aklımızın ermediği problemleri hissedebiliyorum. Tribünlerdeki gerginlik, özellikle son 1 yıldır hızla devam ediyor ve tavan yaptı. Sayın Bakanımız Osman beye de hoşgeldin diyelim."

"İZMİR MARŞI YASAKLANSIN DEMEDİM"

"Saha içi değil, saha dışı konuşulmalı önce. Ülke olarak bütünleşmemiz lazım. Siyasi ve sosyal anlamda, her anlamda düşmanlık olmamalı. Zaman zaman bizler de antipatik olabiliyoruz. Barış sezonu olmalı. Bu sezonun adı barış sezonu olmalı. Bizim ülkemiz çok güzel bir ülke. İnsanlarımız güzel insanlar. Sporun siyasete, siyasetin spora karıştırmamak lazım.

[Futbol tarihinin en pahalı transferleri](https://www.mynet.com/galeri/futbol-tarihinin-en-pahali-transferleri-113545-myspor)

Mustafa Kemel Atatürk'ü hepimiz seviyoruz. Ancak bunu siyasi malzeme olarak görmek her anlamda kötü. Çünkü o dünyanın en büyük lideri. Ben asla İzmir Marşı yasaklansın demem. Öyle bir ahlaksız adam değilim, asla yapmam. Ancak Allah-ü ekber sesleri falan bunlar olmamalı sporda. Bu hemen manipüle ediliyor. Özelllikle sosyal medyada gençlerimiz provakasyonlara dikkat etmeli."

"KULÜPLERİMİZ YERLE BİR OLDU"

"Ekonomik olarak kulüplerimiz yerle bir oldu. Talisca'yı oynatamıyorsunuz. Fenerbahçe oyuncu satamadan alamıyor. Galatasaray UEFA'dan ceza aldı ve gidemedi Avrupa'ya. 3-4 yıl sonra Bulgar ve Romanya Ligleri'ne döneceğiz. Avrupa'da Arap ülkeleri, Ruslar kulüp satın alıyorlar ve enteresan bonservis fiyatları ortaya çıktı. Piyasa çok değişti. Onların UEFA'da dosyası yok ama UEFA'da. Bizim var. Yerel olarak tedbirleri almadığımız için borçlanıyoruz ve transfer yapamayacak hale geldik. Alt yapıya da önem vermiyoruz."

"ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÖNCE LUCESCU İLE GÖRÜŞÜLDÜ"

Lucescu benim tanıdığım en önemli teknik adamlardan birisi. Başarılı teknik adamdır. Ben ırkçı bir insan değilim. Lucescu'nun da yanlış bir karar olduğunu düşünmüyorum. En azından 4 maç için. Uzun vadeli demiyorum. Ancak sürecin işleyiş tarzı sıkıntılı oldu. Fatih hocanın gidişi de, gelişi de. Çok net söylüyorum. Aksini iddia eden varsa gelip oturalım.

Fatih hocaya 14 Temmuz'u, 15 Temmuz'da bağlayan gece Alaçatı olayından sonra TFF, yolları ayırma kararı aldı ve sonra Lucescu geldi. Lucescu ile daha Şenol Güneş aranmadan önce konuşuldu. Niçin Şenol Güneş ile oturdunuz?

Ayın 31'inde Romanya'da Lucescu ile anlaştınız, niye Şenol Güneş ile görüştünüz? Anlamsız teşebbüsler güven ortamında dakika 1 gol, 1. O zaman Konyalı seyirci de sahaya giriyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler