SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atletico Madrid 4 - 6 Real Madrid

Şampiyonlar Ligi 2015-2016 sezonu final maçında Atletico Madrid ile Real Madrid Milano'da karşılaştı. Sergio Ramos'un 15. dakikada attığı gole 79. dakikada Yannick Carassco cevap verdi ve dev maçın normal süresi 1-1 berabere sonuçlandı. Uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarını 5-3 kazanan Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde 11. kez mutlu sona ulaştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ve Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Milano’da oynanan maçın 90 dakikası ve ekstra 30 dakikalık uzatma bölümü 1-1′ ile sona erdi. Real Madrid, 15’te Sergio Ramos’ün golü ile öne geçti. Atletico Madrid, ikinci yarının başında, 47’de Antoine Griezmann kullandığı penaltıdan faydalanamadı. Yannick Carrasco, 79’da mücadeleye beraberliği getirdi.

Seri penaltı atışları sonucunda gülen taraf Real Madrid oldu. Real Madrid’de hata yapan olmazken, Atletico’da Juanfran 4’üncü penaltıyı direğe nişanladı. Son penaltıda topun başına gelen Cristiano Ronaldo, topu ağlarla buluşturdu ve takımını son 3 sezonda 2. kez büyük zafere taşıdı. Real Madrid, Milano’daki zaferiyle birlikte 11. Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

FİNALLERDE SAHNE SERGİO RAMOS'UN

2013-2014 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid, karşılaşmanın büyük bir bölümünü 1-0 önde götürsede 90+3. dakikada gelen Sergio Ramos'un golüne engel olamamıştı. Ramos'un golünden sonra karşılaşma uzatmalara gitmiş, Diego Simeone'nin öğrencileri Bale, Marcelo ve Cristiano Ronaldo'nun gollerine engel olamamış ve kupayı Real Madrid'e kaptırmıştı.

Bundan tam 736 gün önce Real Madrid'e son dakikada hayat veren Sergio Ramos, aradan geçen 2 yılda Şampiyonlar Ligi'nde hiç gol atamamış fakat yine bir Atletico Madrid maçında ve yine bir Şampiyonlar Ligi Finali'nde golünü atarak adını Şampiyonlar Ligi tarihine yazdırdı.

FİNALLERDE GOL ATAN İLK BELÇİKALI YANNİCK CARRASCO!

Atletico Madrid'in Monaco'dan transfer ettiği 22 yaşındaki Yannick Carrasco Bayern Münih maçında attığı golle adından sıkça söz ettirmeye başladı. EURO 2016'da Belçika'nın en önemli kozlarından biri olacak olan Carrasco Şampiyonlar Ligi finallerinde gol atan ilk Belçikalı olarak adını tarihe yazdırdı.

ZİNEDİNE ZİDANE 7. İSİM OLDU

Zinedine Zidane, Şampiyonlar Ligi’ni hem teknik direktör hem de futbolcu olarak kazanan 7. isim oldu.


Hem futbolcu hem teknik direktör olarak Şampiyonlar Ligi kazanan isimler:

1- Miguel Muñoz
2- Giovanni Trapattoni
3- Johan Cruyff
4- Carlo Ancelotti
5- Frank Rijkaard
6- Josep Guardiola
7- Zinedine Zidane

DAVİD BECKHAM'DAN ZİDANE VE ESKİ TAKIMINA KUTLAMA David Beckham yakın arkadaşı ve eski takımının şuan ki teknik direktörlüğünü yapan Zinedine Zidane'yi ilk kutlayan isimlerden oldu.


BARCELONA EZELİ RAKİBİNİ KUTLAMAYI UNUTMADI
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda eden Barcelona, Devler Ligi zaferini 11. kez yaşayan ezeli rakibi Real Madrid'i Resmi Twitter hesabı üzerinden böyle kutladı.

ATLETİCO MADRİD FİNALE NASIL GELDİ?

Diego Simeone'nin öğrencileri, Benfica, Astana ve temsilcimiz Galatasaray'ın bulunduğu Şampiyonlar Ligi C Grubu'nu 13 puanla lider olarak tamamladı. İkinci turda bu sezon Hollanda Ligi'ni şampiyonluk yükünü göğüsleyen PSV Eindhoven ile eşleşti. Her iki maçta golsüz tamamlandı, İspanya'da oynanan karşılaşmada ise seri penaltı atışlarını Atletico Madrid 8-7 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Barcelona ile karşılaşan Madrid temsilcisi deplasmanda 2-1 yenildiği Barcelona'yı sahasında 2-0 yenerek kupanın dışına itti. Yarı finalde ise Bayern Münih ile eşleşen İspanyol ekibi ilk maçı Vicente Calderón'da 1-0 kazandı, Allianz Arena'da Bayern Münih'e 2-1 yenilse de finale adını yazdırdı.

REAL MADRİD FİNALE NASIL GELDİ?

Her sezon olduğu gibi bu sezonda Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorilerinden olan Real Madrid; Paris SG, Malmö ve Shaktar Donetks'in yer aldığı A gurubunu 16 puanla lider tamamladı. İkinci turda Salih Uçan'ın takımı Roma ile eşleşen Madrid ekibi her iki maçı da 2-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Almanya'nın flaş ekibi Wolfsburg ile eşleşen Real Madrid ilk maçta rakibine 2-0 yenilerek büyük bir şok yaşadı. İspanya'da oynanan karşılaşmayı Cristiano Ronaldo'nun attığı 3 golle kazanan Zidane'nin öğrencileri yarı finalde Manchester City'nin rakibi oldu. İngiltere'de oynanan ilk karşılaşma golsüz tamamlandı, rövanşta ise Fernando'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 kazanan Real Madrid adını finale yazdı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler