SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atletico Madrid 1 - 0 Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanyol Atletico Madrid evinde Almanların güçlü ekibi Bayern Münih'i Saul'ün 11. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan ev sahibi takım, 11. dakikada Saul'un güzel golüyle 1-0 öne geçti. Savunmasını çok iyi kapatan Atletico, beraberlik golü arayan Alman takımına boşluk vermedi.

Griezmann ve Saul ile hücumda etkili olan Atletico'nun, rakibine oranla sahada daha iyi organize olduğu ve daha çok koştuğu görüldü. Taraftarlarının da desteğini arkasına alan İspanyol takımı, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda takımlar, aynı ilk 11'leriyle sahaya çıktı. Atletico'nun ilk 45 dakikadaki hızını kesmeyi başaran ve daha baskılı oynayan Bayern Münih, arka arkaya geliştirdiği ataklarla rakip kale önünde tehlikeli olmaya başladı.

54. dakikada Alaba'nın yaklaşık 40 metreden şutunda top üst direğe çarpıp dışarı çıktı. Atletico defansına zor anlar yaşatan Alman takımında, Javi Martinez ve Lewandowski gole çok yaklaşsa da kaleci Oblak'ı geçemedi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Guardiola, 64. ve 70. dakikalarda orta sahasında değişiklikler yaparak Coman'ın yerine Ribery'yi ve Thiago'nun yerine Müller'i oyuna aldı. Kontrataklarla sahasından çıkan Atletico Madrid'de 75. dakikada Torres'in şutunda direkten dönen top, İspanyol takımı adına ikinci yarıdaki en tehlikeli gol pozisyonu oldu.

[Ada basını Cüneyt Çakır'ı öve öve bitiremedi](https://www.mynet.com/ada-basini-cuneyt-cakiri-ove-ove-bitiremedi-95792-myspor)

Bu dakikadan itibaren oyuna dengeyi getiren Atletico, Alman takımının ataklarını kesmeyi başardı. Son dakikalarda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmeyince maçı 1-0 kazanan Atletico Madrid, Bayern Münih karşısında rövanş öncesinde avantaj elde etti.

Karşılaşmayı İspanya Kralı 6. Felipe ve İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque de tribünden izledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale kalacak takımı belirleyecek Bayern Münih ile Atletico Madrid arasındaki rövanş maçı, 3 Mayıs Salı günü Allianz Arena'da oynanacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler