SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ada basını Cüneyt Çakır'ı öve öve bitiremedi

Türk hakem Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester City-Real Madrid maçındaki yönetimiyle büyük takdir topladı.

İngilizler Cüneyt Çakır’ı göklere çıkardı. Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City ve Real Madrid arasında oynanan mücadelede düdük çalan Çakır’ın başarılı yönetimi İngiliz basınında takdirle karşılandı.

Maçın son bölümlerinde Gareth Bale’in ceza sahası içinde düşmesine göz yummayan Türk hakem, penaltı kararı vermediği için övüldü.

Gallerli oyuncunun bu pozisyonda penaltı beklediği ifade edilirlen, televozyonlardaki tekrar görüntülerinin Çakır’ın kararının doğru olduğunu kanıtladığı belirtildi.

Çakır’ın iki taraf için de haklı düdükler çaldığını belirten Daily Mail Gazetesi, David Silva’nın Pepe’ye arkadan yaptığı harekette sarı kartı hak ettiğini yazdı.

Gazete Türk hakemin maçı adil ve sağduyulu bir şekilde yönettiğini vurguladı.

ESKİ HAKEMDEN TAM NOT

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City - Real Madrid arasında oynanan yarı final ilk maçını yöneten Cüneyt Çakır'a, FIFA eski hakemi Graham Poll'dan övgü dolu sözler geldi.

İşte Poll'un bugünkü köşesinde kaleme aldıkları:

Son derece formda bir hakemi seyretmek çok ferahlatıcı oluyor. Bu önemli maçı, sahada dimdik durması ve sağduyulu görünümüyle çok iyi yönetti.

Kariyerinde ilk yönettiği Şampiyonlar Ligi final maçı olan Barcelona - Juventus maçını da süper yönetmişti.

Dün akşam 24. dakikada Pepe'ye çıkardığı sarı kart ve 14. dakikada David Silva'ya çıkardığı kartlar çok doğruydu. Silva Gareth Bale'e faul yaptı, kendi sakatlandı.

İkinci yarıda Bale ceza sahasında yere düştü, Cüneyt kendinden çok emin ellerini açarak devam dedi. Televizyon tekrarı Cüneytin kararının doğru olduğunu gösterdi.

Birçok pozisyonda oyuncular yere düştüler oyunu yakından takip eden Cüneyt, vücut dilini çok iyi kullanarak ellerini sallayarak 'Devam' dedi. Belki maçın sonlarına doğru bir veya iki sarı kart çıkartabilirdi fakat dört dörtlük ve mükemmel bir maç yönetti.

PEPE'DEN TEBRİK

Mücadelenin 24. dakikasında ilginç bir an yaşandı.

Daha önce birçok kez sert faullerle dünya gündemini meşgule den Real Madrid'den Pepe, maçın 24. dakikasında rakip takımdan Kevin De Bruyne ile girdiği ikili mücadelede sert bir faul yaptı. Real Madrid ceza sahasına yakın bir yerde olan pozisyon sonrasında Cüneyt Çakır, Pepe'yi sarı kartla cezalandırdı.

Pepe, böylece bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk sarı kartını görürken, kendisine bu ilki yaşayan Cüneyt Çakır'ın elini sıkarak ''doğru karar'' anlamında tebrik etti.

[Manchester City 0-0 Real Madrid](https://www.mynet.com/manchester-city-0-0-real-madrid-95778-myspor)


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler