SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atletico Madrid 2-0 Barcelona

Barcelona, Arda Turan'ın son 26 dakikada forma giydiği maçta Atletico Madrid'e 2-0 yenilerek, kupaya çeyrek finalde veda etti. 

Maça hızlı başlayan Atletico Madrid, yıldız futbolculardan oluşan Barcelona'nın atağa çıkmasını engelledi. Katalan takımının Arjantinli golcüsü Lionel Messi, sık sık defansına destek vermek zorunda kaldı. İlk 30 dakikada topu daha çok rakip yarı sahada tutmayı başaran Atletico, buna rağmen kale önünde tehlike oluşturamadı.

36. dakikada Saul'un sağ kanattan ortasında altıpas içinde yükselerek çok iyi bir kafa vuran Griezmann, Atletico'yu 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıya takımlar aynı 11'lerle sahaya çıktı. Atletico, 50 ve 53. dakikalar arasında Barcelona kalesi önünde art arda 3 pozisyon yakaladı. Son pozisyonda Saul'un kafa vuruşunda top, üst direkten döndü.

ARDA 64. DAKİKADA OYUNA GİRDİ

Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique, orta sahasını daha kuvvetlendirmek için 64. dakikada Alves ve Rakitic'i oyundan alarak yerlerine Sergi Roberto ve Arda Turan'ı sahaya sürdü. Barcelona formasıyla eski takımına karşı ilk kez Vicente Calderon Stadı'na maça çıkan Arda, gerek oyuna girerken gerekse top ayağına her geldiğinde Atleticolu taraftarlarca ıslıklandı.

BARCELONA ÇOK BASTIRDI AMA...

Son 30 dakikada Barcelona çok daha baskılı oynayan ve gol arayan taraftı ama Atletico defansı hata yapmayarak skor avantajını korudu. 87. dakikada gelişen Atletico Madrid ani atağında Filipe Luis'in ceza sahasına girerek verdiği pasta Iniesta elle topu durdurunca hakem, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Griezmann, kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 2-0

Barcelona'nın maçı uzatmaya götürmek için 90+2. dakikada Atletico ceza sahasının hemen dışından Messi ile kullandığı serbest vuruştan da sonuç gelmeyince karşılaşmayı 2-0 kazanan Atletico Madrid, güçlü rakibini kupa dışında bıraktı ve yarı finale yükseldi.

EN BÜYÜK HEDEFİNİ KAYBETTİ

Ligde Atletico Madrid'in 3 puan önünde lider durumda bulunan ve İspanya Kral Kupası'nda final oynayacak Barcelona, bu sezonki 3 kupa hedefinden en önemli olanı UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşayan Atletico Madrid taraftarları, uzun süre stadı terk etmedi. Futbolcular da soyunma odasından çıkarak taraftarlarının kutlamalarına katıldı.

Hakem 90. dakikadaki elle oynanan bu pozisyonun dışarıda olduğunu belirtti ve Barcelona lehine serbest vuruş verdi.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler