SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin adamı Barış Şimşek

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea-Porto maçında Cüneyt Çakır'ın ekibinde beşinci hakem olarak görev yapan Barış Şimşek, 14. dakikada Portolu Macaron'un kendi kalesine attığı golde topun çizgiyi geçtiğini doğru tespit etti ve gol kararı verdirdi. Daha önceki Arsenal-Bayern Münih maçında da doğru bir gol kararı verilmesini sağlayan Şimşek, Devler Ligi'nde gecenin adamı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı '2016 yılında FIFA kokartı taşıyacak hakemler' listesinde yer almayan Barış Şimşek, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran isim oldu.

Bilindiği üzere Şimşek, Cüneyt Çakır'ın yönettiği uluslararası maçlarda beşinci hakem olarak görev yapıyor.

MESUT ÖZİL'İN GOLÜNÜ TESPİT ETMİŞTİ

Barış Şimşek, 20 Ekim'de Arsenal'in Bayern Münih'i 2-0 yendiği karşılaşmada da aynı görevi üstlendi ve bu maçta bir ilk yaşandı. 90+2. dakikada Mesut Özil'in vuruşunda topun kale çizgisini geçti ve gol kararının verilmesini sağladı.

Bu gol, Şampiyonlar Ligi'nde çizgi hakemi tarafından verilen ilk gol oldu ve Barış Şimşek'in golden sonraki vücut hareketi UEFA tarafından tüm hakemlere örnek gösterildi.

CHELSEA-PORTO MAÇINDA DA DOĞRU KARAR

Aynı Barış Şimşek dün akşam Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Chelsea'nin Porto'yu 2-0 yendiği maçta da Cüneyt Çakır'ın beşinci hakemliğini yaptı.

Londra'daki karşılaşmanın henüz 14. dakikasında Portolu futbolcu Ivan Marcano, topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine vurdu. Bu esnada topun kale çizgisini geçtiğini gören Şimşek, orta hakem Çakır'ı uyararak gol kararı verilmesini sağladı.

Barış Şimşek bu kararıyla sadece maçın skorunu değiştirmedi, kendi kaderini de tayin etmiş oldu.

[İngiliz basınından Cüneyt Çakır'a övgü](https://www.mynet.com/ingiliz-basinindan-cuneyt-cakira-ovgu-90165-myspor)

EURO 2016'DA ONU DA İZLEYECEĞİZ

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 2 kritik pozisyonda doğru kararlar vererek olumlu not alan Şimşek, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Cüneyt Çakır'ın ekibinde yer almayı garantiledi.

Şimşek'in FIFA listesinden çıkarılmasının ardından, "Cüneyt Çakır artık FIFA kokartı olmayan Barış Şimşek'i çıkaracak mı?" sorusu akıllara gelmişti.

Son anda bir sorun çıkmadığı taktirde Barış Şimşek, FIFA kokartı olmamasına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak.

[Gent, Şampiyonlar Ligi'nde imkansızı başardı](https://www.mynet.com/gent-sampiyonlar-liginde-imkansizi-basardi-90163-myspor)


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler