SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Messi'nin kabusu Cüneyt Çakır!

Dünyanın 1 numaralı futbolcusu olarak kabul edilen Lionel Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek 8 maçta sarı kart gördü. Bu kartların 3'ünü Cüneyt Çakır gösterdi. Barcelona'nın 6 karşılaşmasında görev alan Çakır, Arjantinli süper yıldıza en fazla sarı kart çıkaran hakem.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5.hafta sona erdi. 52 golün atıldığı haftada temsilcimiz Galatasaray, Atletico Madrid’e 2-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaybetti. Haftanın en farklı galibiyetini Roma’yı 6-1 yenen Barcelona alırken, Shakhtar – Real Madrid (3-4) ve M.Gladbach – Sevilla (4-2) maçlarında seyirciler gole doydu. İşte Şampiyonlar Ligi’nde haftanın öne çıkanları;

1-ÇAKIR, MESSİ’Yİ BOŞ GEÇMİYOR

Barcelona - Roma maçında kusursuz bir yönetim gösteren Cüneyt Çakır, Messi'yi yine boş geçmedi. Bugüne kadar Katalan ekibinin oynadığı Avrupa maçlarında 6 kez düdük çalan ve son olarak Berlin'deki finali yöneten Çakır, Messi'ye 3.kez sarı kartını gösterdi. Deneyimli hakemin Cristiano Ronaldo'nun bugüne kadar forma giydiği 5 maçta kartına başvurmaması ise dikkat çekti. Şampiyonlar Liginde 8. sarı kartını gören Messi'ye en fazla kart çıkaran isim Çakır oldu.

2-HERKES BU GRAFİĞİ KONUŞUYOR

Barça önceki gece Roma'ya yarım düzine gol atarken pas futbolu bir kez daha dünya gündeminin ilk sırasına oturdu. Real Madrid maçındaki 37 paslık bir serinin benzerini bir kez daha tekrarlayan Barcelona’da tüm takım oyuncuları 27 paslık seri sonunda topu Messi ile buluşturarak ikinci golü buldu. 75 saniyelik paslaşma sonucu golü bulan Barcelona’da Messi 6, Neymar 4, Suarez ise 2 kez topa dokundu.

3-EN GOLCÜ TAKIM REAL MADRİD

Roma’yı 6-1 yenerek 1028 golle Avrupa Kupaları tarihinin en golcü takımı unvanını ele geçiren Barcelona’nın sevinci sadece 1 gün sürdü. Shakhtar Donetsk’i 4 gol atarak yenen Real Madrid, 1030 gole ulaşarak sahip olduğu unvanı yeniden ele geçirdi.

4-FRİKİK USTASI WILLIAN

Chelsea 4-0'lık Maccabi galibiyeti ile liderlik koltuğuna otururken Willian frikik gollerine bir yenisini daha ekledi. Devler Ligi'nde 4.frikik golünü atan Willian, sezon genelinde ise 6.kez serbest vuruş noktasından gol sevinci yaşadı.Brezilyalı 12 vuruşta bu sayıya ulaşarak yüzde 50'lik bir isabet oranı sağlamayı başardı.

5-KAHRAMAN, YUVASINI YIKTI

Zlatan İbrahimovic doğup büyüdüğü ve formasını giydiği Malmö’ye acımadı. Paris Saint Germain’in deplasmanda 5-0 kazandığı maçta takımının 3.golünü atan Zlatan, kendisini izlemeye gelen 24 bin kişiye futbol resitali sundu. Halkın kendisini izlemesi için şehir meydanın dev ekranlar kurduran Zlatan için ayrıca gökdelenlerin tepesine ışıklarla büyük "Z" harfi çizildi.

6-RONALDO REKORA DOYMUYOR

Real Madrid'in, deplasmanda Shakhtar Donetsk'i 4-3 mağlup ettiği maça Cristiano Ronaldo damgasını vurdu. Maçta 2 gol, 2 asistlik performans gösteren Ronaldo, Real Madrid formasıyla çıktığı 68. Şampiyonlar Ligi maçında 69.golünü kaydederken, genel toplamda ise 84 gole ulaştı. Ronaldo bu performansıyla 79 gollü Messi’nin farkı kapatmasını engelledi.

7-MESUT GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Arsenal’in 3-0’lık Dinamo Zagreb galibiyetinde başrol oynayan Mesut Özil, bu sezon Devler Ligi’nde 2.golünü attı. Bayern Münih maçından sonra Zagreb filelerini de havalandıran Türk oyuncu, sezon genelinde ise 3 gol ve 11 asistlik bir performans gösterdi.

8- 7000.GOL Dİ MARIA’DAN

PSG’nin 5-0’lık Malmö galibiyetinde 2 gol atarak başrol oynayan Arjantinli yıldız Angel Di Maria, tarihe geçti. Yıldız futbolcunun attığı gol Devler Ligi tarihinin 7 bininci golü olarak kayıtlara geçti.

9-EVRA 100’LER KULÜBÜNDE

Juventus’un deneyimli futbolcusu Patrice Evra, Şampiyonlar Ligi’nde 100’ler kulübüne girdi. Evra aynı zamanda Henry’den (112) sonra Devler Ligi’nde 100 kez forma giyen ikinci Fransız oldu.

10- 42 DAKİKA BARÇA VE BAYERN

Şampiyonlar Ligi’nde 5.maçlar sona ererken en fazla pas yakan takımlar Barça ve Bayern Münih oldu. Barça %89 pas isabeti sağlarken, Bayern %91’le bu alanda ilk sırada yer aldı. Topla oynama yüzdelerinde her iki takımın %67’lik ortalama tutturması ve 42 dakika boyunca topla oynama süreleri de bu alanda ilk sırayı almalarını sağladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler