SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona kalecisi dünyayı şaşkına çevirdi!

Barcelona'nın 23 yaşındaki kalecisi Ter Stegen, dün akşam Bayer Leverkusen maçında ayağıyla attığı 38 pasın tam 37'sinde isabet sağladı. Geçen yıl Mönchengladbach'dan 12 milyon Euro'ya alınan 23 yaşındaki oyuncunun bu başarısı futbol otoritelerini hayretlere düşürüyor.

FC Barcelona’nın genç kalecisi Marc-Andre Ter Stegen dün akşam Bayer Leverkusen'i 2-1 yendikleri şampiyonlar ligi maçında, yaptığı kurtarışlardan çok milimetrik paslarıyla gecenin en dikkat çeken ismi oldu.

*ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE UTANÇ GECESİ! ŞOK SONUÇLAR

Katalan ekibinin 'ayağa doğru pas yapan, oyun kurabilen kaleci' kriterine en uygun isimlerden biri olan 23 yaşındaki Alman kaleci, Leverkusen karşısında bu özelliklerini bir kez daha göstermeyi başardı. Karşılaşma boyunca ayağına gelen 38 topun 37’sini takım arkadaşlarına olumlu bir biçimde aktaran Ter Stegen, modern kalecilik anlayışının Manuel Neuer’den sonra en önemli temsilcisi olduğunu gösterdi.

Ter Stegen dün akşam paslarını (1) rakamı ile işaretlenen yerlerden attı. Genelde kanatlara top atan genç kalecinin sadece 1 pası (kırmızı ile işaretlenen) yerini bulmadı.

ÖNLİBERO GİBİ OYNUYOR

İlk yarıda Mathieu ve Suarez ikilisinin hatasından yediği gole rağmen 2 kritik kurtarış yapan Ter Stegen, orta yuvarlağa yakın bölgede bir önlibero gibi görev yaptı.

*BARCELONA'YI YIKAN HABER

Son dönemde Bravo’nun yokluğunda yediği gollerle büyük tepki çeken Ter Stegen, sosyal medyayı da ikiye böldü. Bir kesim Ter Stegen’in kötü bir Neuer taklidini olduğu görüşünde birleşirken, farklı kesimler ise Alman oyuncunun kalecilik anlayışına yeni bir soluk getirdiğini düşünüyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler