SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanyollardan Cüneyt Çakır'a övgü

Bu gece Barcelona-Juventus arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek Çakır için, “Bazı hakemler, sadece normal maçları yönetmeye alışmıştır. Bazıları ise finalleri ve tansiyonu yüksek maçları sever. İşte Çakır böyle biri. Bu maçtan yüzünün akıyla çıkacak” yorumları yapıldı.

Bu gece Türk futbolu için çok özel bir gece... Tarihte ilk kez bir Türk hakem, Şampiyonlar Ligi final maçını yönetecek. Avrupa’nın kulüpler bazındaki en prestijli turnuvasında Barcelona ile Juventus’u buluşturan finalde, Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. 4. hakem İsveçli Jonas Eriksson. İlave yardımcı hakemler ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek. 21:45’te başlayacak heyecan fırtınası Star TV’den canlı yayınlanacak.

‘UEFA DOĞRU BİR ATAMA YAPTI’

Çakır finale ilk atandığında Barcelona kulübü ve taraftarları biraz da küstahca bir tavırla hakemimiz hakkında adeta karalama kampanyası başlatmıştı. Ancak İspanya’nın eski hakem yorumcuları, UEFA’nın final maçına Çakır’ı atamakla doğru bir karar verdiğini belirterek; Türk hakemin bu maçtan yüzünün akıyla çıkacağını ileri sürdü. Geçen sezon jübile yapan İspanyollar’ın FIFA kokartlı ünlü hakemi Iturralde Gonzales, Çakır ile ilgili oldukça olumlu ifadeler kullandı.

‘YÜKSEK TANSİYONA ÇOK ALIŞKIN’

Çakır için ‘Finallerin adamı’ benzetmesini yapan Gonzales, “Bir şeyi doğru gördüğüne inanırsa hiç çekinmeden düdük çalar. Avrupa’da son dönemde yetişen en önemli hakemlerden biri. Atmosferden etkilenmez çünkü Türkiye Ligi’nin tansiyonuna çok alışkın. İki tür hakem vardır. Bazıları sadece normal maçları yönetmeye alışıktır. Bazıları ise finalleri ve yüksek tansiyonlu maçları sever. İşte Çakır böyle biri. Normal maçlarda aksasa bile önemli karşılaşmalarda sürekli kendini gösterir” diye konuştu.

ÇAKIR: "TADINI ÇIKARACAĞIM"

Final maçı öncesi UEFA resmi sitesine kısa bir açıklama yapan Cüneyt Çakır, “Çok özel bir maç. Şampiyonlar Ligi müziğini duymayı ve sadece o anın tadını çıkarmayı bekliyorum” dedi. Çakır, “UEFA’nın beni araması ve final maçına atandığımı öğrendim an unutulmaz bir andı. İnanılmaz memnun oldum” diye konuştu. Çakır, küçükken futbolcu olmayı istediğini ancak kendisi gibi hakem olan babası Serdar Çakır sayesinde hakemliğe ilgi duyduğunu da sözlerine ekledi.

Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi finali’nden yaklaşık 7 bin Euro kazanacak.

ZOFF: ÇAKIR İÇİN SORUN OLMAZ

İtalyanlar’ın efsane kalecisi Dino Zoff, Cüneyt Çakır hakkında “Hakemin Türk olmasının pek bir önemi yok. Bu maça atandıysa üst düzey bir hakemdir ve bu maçı kaldırabilecek durumdadır. Çakır açısından sorun olacağını sanmıyorum” dedi. Zoff ayrıca, Juventus’un Barça’ya bir hayli zorluk çıkaracağını belirtti.

İSTİKRAR ABİDESİ

Cüneyt Çakır, FIFA kokartı taktığı 2006’dan bu yana bir FIFA hakeminin yönetebileceği tüm üst düzey turnuvalarda boy gösterdi.

İşte Çakır’ın başlıca başarıları:

* 2014 FIFA Dünya Kupası’nda yarı finalde düdük çalan ilk Türk hakem.
* 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finali ve finalin 4. hakemi.
* 2012 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası finali.
* 2012 UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali.
* 2010 ve 2014 UEFA Avrupa Ligi yarı finali.
* 2011 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası açılış maçı ve yarı finali.
* 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası açılış maçı.
* 2009 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası yarı finali.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler