SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlara servet

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2015-2018 sezonları arasında Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımlara ödenecek parayı açıkladı. Devler Ligi'ni kazanacak takım toplam 52 milyon Euro kazanabilecek.

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılan takım 12 milyon Euro alacak. Gruplardaki her galibiyet için 1.5 milyon, beraberlik için 500 bin Euro ödenecek. İkinci tura çıkan takımlara 5,5, çeyrek finalistlere 6 milyon, yarı finalistlerlere ise 7 milyon Euro verilecek.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımın kasasına 15, ikinci olan takımın kasasına 10.5 milyon Euro girecek. UEFA Süper Kupa'yı kazanan takım 4 milyon Euro, finalist ise 3 milyon Euro alacak.

Yeni ödül sitemine göre, Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takım, grup maçlarının hepsinden galibiyetle ayrıldığı takdirde toplam 52 milyon Euro elde edecek.

Bu paralara ek olarak 482,9 milyon Euro'luk pazarlama payı daha dağıtılacak.

UEFA AVRUPA LİGİ

UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımlar, gruplara kaldığı takdirde 2.4 milyon Euro alacak. Kulüpler bazında Avrupa'nın ikinci büyük organizasyondaki grup maçlarındaki galibiyete 360 bin, beraberliğe 120 bin Euro ödenecek. Son 32'ye kalan takım 500, son 16'ya kalan takım 750 bin Euro kasasına koyacak. Çeyrek finalist takımlar ise 1'er milyon Euro alacak. Yarı finale çıkan takım 1.5 milyon Euro kazanacak. Kupayı kazanan ekip, 6.5 milyon Euro ile organizasyonu tamamlayacak. İkinci takım ise 3.5 milyon Euro alacak.

'Kupa 2'ye katılacak takımlar ayrıca, 152.4 milyon pazarlama huzundan da pay alacak. (NTV Spor)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler