SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray - Chelsea maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta, şifresiz kanallar neler?

Galatasaray-Chelsea maçı hangi kanalda? Galatasaray-Chelsea maçı ne zaman? Galatasaray-Chelsea maçı saat kaçta? Galatasaray-Chelsea maçı şifresiz hangi kanalda? 26 Şubat Çarşamba günü oynanacak Galatasaray - Chelsea maçı, kapalı kanaldan D-Smart platformundan yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Galatasaray ile Chelsea arasındaki dev karşılaşma D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD’de yayınlanacak. Galatasaray - Chelsea maçını şifresiz de izleyebilirsiniz.. Galatasaray-Chelsea maçını şifresiz izleyebileceğiniz kanalların listesini haberimizde bulabilirsiniz.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Chelsea’yi 26 Şubat Çarşamba günü, saat 21.45’de Türk Telekom Stadı’nda ağırlayacak. Şampiyonlar Ligi’ndeki 2. turun ilk maçı, naklen sadece D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD’de futbolseverlerle buluşacak.

Galatasaray Chelsea maçı ne zaman? Galatasaray Chelsea maçı saat kaçta? Galatasaray Chelsea maçı hangi kanalda? İşte Galatasaray Chelsea maçı ayrıntıları Mynet'te. **Tüm Türkiye'nin beklediği Galatasaray Chelsea maçına az bir zaman kaldı. Heyecan doruklara çıktı. Bizde Galatasaray ve Chelsea haberleriyle ilgili dolu dolu bir sayfa hazırladık. Galatasaray Chelsea Maçını hangi kanallar şifresiz veriyor?**

Mancini: Yüzde 80 Chelsea turu geçer

Galatasaray - Chelsea maçı öncesinde Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini ve yıldız oyuncu Sneijder soruları yanıtladı. Mancini'nin tur tahmini şaşırttı.

Galatasaray - Chelsea maçı öncesinde Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini ve yıldız oyuncu Sneijder basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında önce Sneijder söz aldı ancak Mancini'nin tur tahmini için söylediği sözler güne damgasını vurdu. Galatasaray'ın teknik patronu, Chelsea'nin yüzde 80 turu geçeceğini söyledi. Bir diğer ilginç nokta ise Mancini'nin bu sözlerini tercümanın çevirmemesi oldu.

Basın toplantısında ilk olarak Hollandalı yıldız oyuncu Sneijder soruları yanıtladı.

"Ne kadar önemli maç olduğunu biliyoruz ama keyifli bir maç son 16'da olmak çok iyi o noktaya gelince çok daha fazlasını istiyorsunuz. Son haftalarda iyi sonuçlar elde ettik, bu gibi maçları gerek tecrübe gerekse motivasyon açısından çok iyi olduğunu düşünüyorum."

Juventus maçında çok önemli gol atmıştı. Mourinho için neler söylemek ister?

Bu kupayı beraber kazandık. Normalde saha dışında dostuz, yarın farklı olacak saha içinde dost olamayız. Biz zafer istiyoruz ve saha içinde elimizden geleni yapacağız.

Juventus maçında attığım gol için Sneijder, "Dünyayı değiştirmedim ama 16'dayız ve çok büyük bir başarı bu..."

Chelsea ile adı anılmıştı Premier Lig'e gitmek istiyor mu? Chelsea'yi geçmek için neler yapmalılar?

Dedikodular herkes konuşuyor. Burada çok mutluyum ve iyi bir takımımız var. Premir Lig çok iyi bir lig ama benim orada oynamak gibi isteğim ve arzum yok. Zor bir maç olacak el yakacak bir maç ve kazanmaya çalışacağız.

Kendisi 7-8 puanlık oynadığın Galatasaray farklı oluyor, yarın neler yapacak?

O zaman 8 olsun. Şaka bir yana Chelsea'yi geçebilmek için hepimizin en iyi seviyede oynaması gerekiyor. Çok saygı duyulması gerekiyor, taraftarımızda yanımızda olursa çok iyi bir sonuçla dönebiliriz.

Mourinho ve Mancini ikisiyle de çalıştın, hangisi daha talepkar?

Btün beraber çalıştığım koçlar çok farklı. Mancini burada diye söylemiyorum ama ikiside çok iyi, Mourinho ile aramızda farklı bir bağ var çünkü çok kupa kazandık. Galatasaray'ın elde ettiği başarıla baktığınızda benim koçum çok iyi ve mutluyum. Sniejder'den hangisi daha huysuz sorusuna ise "Taktik açıdan bakarsak ikiside çok kuvevetli" dedi.

Söz Mancini'de...

Chelsea, Avrupa'nın en iyilerinden birisi. Her sene bu kupada varlar, yarın evimizde oynadığımız bu maçtan yararlanmamız gerekiyor.

Bugün yabancıların ne kadarını sahada göreceğiz? Kadro kurmakta zorlanacak mı?

(Gülerek) Wesley oynayacak. Türkiye'deki kurallardan hoşlanmıyorum. Tabiki bir takım değişikliklere gidebiliriz.

"Yüzde 80 Chelsea turu geçer"

"Chelsea'nin çok iyi bir kadrosu var, güçlü bir takım. Chelsea'nin bu turu geçme şansı yüzde 80"

Chelsea'ye karşı taktiği ile ilgili ufak ipuçları verebilir mi?

Aslında tüm sistemlerde sonuç alınabilir. Mentalite daha önemli, bütün teknik sistemleri uygulayabiliriz.

Mourinho'nun genç takımız demesi için ne düşünüyor?

Evet tıpkı bizim gibi genç takım. Genç hatta fantastik oyuncuları var ve kazanmaya alıştılar.

Nasıl bir duygu Drogba ve Sneijder'in yaşayacakları duygu?

Bence Drogba çok önemliydi Chelsea için Wesley de Inter için öyleydi. Sneijder ve Drogba'nın çok iyi oynamaları lazım. Maçın ardından yemeğe bile çıkabilirler ama maç içinde savaşmalılar.

Bu tip maçlarda teknik adamların savaşı mıdır?

Bence bugünkü maç iki takım arasında oynanacak. Şanslıyız ki Mourinho ve ben oynamıyoruz. İyi bir oyun çıkartmalıyız, dikkkatimizi dağıtmamalıyız ve yarın iyi bir sonuç almalıyız.

Manchester City'den ayrıldığında Premier Lig'de yarım kalmış bir iş olmuş gibi, geri dönmeyi düşünüyor musun?

Şu an İstanbul'da mutluyum. Galatasaray, Türkiye'nin en iyi takımı... Manchester'da yaptıklarımızdan mutluyum. Futbol bu geri gider miyim bilmiyorum.

Mourinho'dan Mancini'ye sert cevap

Mancini'nin açıklamalarının ardından Jose Mourinho Mancini'ye karşı tokat gibi cevap verdi.

Roberto Mancini'nin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar üzerine Jose Mourinho'dan Mancini'ye cevap geldi.

Mancini dün London Evening Standard’a verdiği röportajda Jose Mourinho yönetiminde Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Inter’i kendisinin yarattığını iddia etmişti. Mancini'nin bu sözleri üzerine açıklama yapan Mourinho, Mancini'yi komik bulduğunu söyledi.

Jose Mourinho, Mancini’nin bu sözlerinin komik olduğunu söylerken, “Komik çünkü finalde Lucio, Motta, Milito, Eto’o, Pandev ve Sneijder gibi isimler oynamıştı. 11 futbolcudan 6’sıyla daha önce çalışmamıştı. Yani beş kişilik bir takım oluşturmuş” diye konuştu.

Inter 2009-10 sezonunda Serie A, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmış ve o süre zarfında Teknik direktörlüğünü Jose Mourinho yapmıştı.

Dev maç öncesi ortalığı yıkan dedidoku!

Bu akşam sezonun belki de en önemli maçlarından birine çıkacak olan Galatasaray'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı takım taraftarlarının rahatsız olduğu transfer dedikodularının PR şirketi tarafından servis edildiği iddia edildi.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma maçında çok kritik bir maça çııkacak olan sarı kırmızılılarda bir yandan da önemli gelişmeler yaşanıyor. Tüm herkesin dikkatinin Chelsea maçında olacağı ve bir o kadar da yıldızların performansının takip edileceği bugün, ortaya çıkan bir gelişme Galatasaray'da merak edilen sorulara cevap olacak nitelikte.

Neden İngiltere?

Galatasaray'ın Chelsea maçı öncesi tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken tabiki en dikkat çeken olay Drogba ve Chelsea buluşması olacak. Hatta medyadaki yansımasına bakılırsa bu Galatasaray-Chelsea maçının bile önüne geçmiş durumda. Tabiki bir de transfer iddiaları var maçın önünde olan. Son günlerde özellikle Chelsea maçı öncesi Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Drogba için çıkan transfer söylentileri artık hat safhaya ulaştı. Bu söylentilerin İngiltere kaynaklı olması da 'acaba Chelsea bunu bilerek mi yapıyor' sorularını akla getiriyor ancak durum hiç de öyle değil.

PR çalışması

Galatasaray taraftarının da rahatsız olduğu bu söylentilerin ardından Drogba'nın anlaşmalı olduğu bir PR şirketinin olduğu ortaya çıktı. Oyuncunun piyasasını hareketlendirmek ve gelen tekliflerin değerini arttırmak için İngiliz basınına haber sipariş eden bu şirket üzerinden Drogba'nın adı İngiliz kulüpleriyle özellikle de Chelsea maçı dolayısıyla da Chelsea ile yazılarak hem Amerika'daki kulüplerin teklifleri arttırılmak isteniyor hem de oyuncu piyasada hala etkin tutuluyor. Galatasaray'a transfer olurken 4 milyon Euro imza parası alan Drogba'nın aynı miktarı gideceği kulüpten de istediği ve bu yüzden transfer dedikodularının PR şirketi tarafından arttırıldığı belirtiliyor.

Galatasaray'la görüşecek

New York Redd Bulls ve Seattle Sounders'la adı anılan Drogba'nın büyük oranda bu takımlardan biriyle anlaşmak üzere olduğu ancak imza parası konusunda menajerlik şirketinin pazarlıklarını sürdürdüğü ifade ediliyor. Bunun yanı sıra Galatasaray'la da görüşecek olan Drogba'nın sözleşme uzatmasa bile ilerisi için Galatasaray'ın profesyonel kadrosunda yer alma fikrini düşünebileceğini yakın çevresine aktardığı biliniyor.

Taksim'de büyük kavga!

Galatasaray taraftarıyla Chelsea taraftarları Taksim'de birbirlerine girdi.

Bir Chelsea taraftarının bıçaklandığı iddiasına karşılık Emniyet Müdürlüğü böyle bir durumun olmadığını açıkladı.

Chelsea'li bir taraftar sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan attığı mesajda 'Galatasaray'da futbol hayranı yok. Onlar insan bile değil' derken yine sosyal medya üzerinden İngiliz taraftarlar bu olaya sert tepki gösterdi.

Diğer yandan 25 yaşındaki Milli oyuncumuz Jem Karacan'da Twitter'da Galatasaraylı taraftarlar hakkında yazılanlarla ilgili Reading taraftarına attığı mesajla gündeme geldi. Karacan attığı mesajda kendi babasının da Türk olduğunu, Galatasaray taraftarı hakkında bu şekilde konuşulmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ahmet Çakar'dan Galatasaraylıları kızdıracak skor tahmini

Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' isimli programda Ahmet Çakar Galatasaray - Chelsea maçı öncesinde bir tahmin yürüttü!

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programının yorumcusu Ahmet Çakar, Galatasaray - Chelsea maçı öncesinde sarı kırmızılıları kızdıracak skor tahmininde bulundu.

Mancini'nin Chelsea planı!

Galatasaray'da gözler Chelsea maçına çevrildi. Teknik direktör Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi ikinci turunda sahalarında İngiliz ekibiyle oynayacakları maçta oyuncularına özellikle gol yememeleri konusunda uyarılar yapıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 22.haftasında Beşiktaş'ı mağlup ederek zirve yarışını sürdüren Galatasaray'da yüzler gülüyor.

Sarı kırmızılılar, ligde yeniden 2. sıraya yükselirken, gözünü Chelsea maçına çevirdi.

Teknik direktör Roberto Mancini, oyuncularını derbi galibiyetinden dolayı tebrik ederken, artık Chelsea karşılaşmasına odaklanmalarını istedi.
Yardımcılarıyla günlerdir İngiliz ekibinin maç görüntülerini izleyen İtalyan teknik adam, Türk Telekom Arena'daki ilk maçta oyun planını sabır üzerine kuracak. İstanbul'da gol yemeleri halinde Londra'da işlerinin zor olacağını düşünen tecrübeli teknik adam, defans kurgusu üzerinde titizlikle duruyor. Mancini bu tarz zorlu maçlarda gol yememenin önemini oyuncularına aşılamaya çalışıyor.

Rakibin ani ataklarını Ceyhun Gülselam ile kesmeyi düşünen Mancini, Chelsea'nin formda ismi Hazard'a boş alan bırakılmamasını istiyor. Belçikalı yıldızın kontrataklardaki etkinliğini düşünen tecrübeli teknik adam, defans arkasına yapılacak koşular için savunmayı uyarıyor.

Chelsea karşısında uzun topları Drogba ile buluşturmak isteyen deneyimli çalıştırıcı, hücumda Fildişi Sahilli yıldızın hava hakimiyetinden yararlanıp Selçuk ve Melo'yu gol alanlarına sokmayı hedefliyor.

Chelsea, İstanbul'a formda geliyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. turunda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea, son haftalardaki formuyla dikkati çekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. turunda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea, son haftalardaki formuyla İstanbul’a iddialı geliyor.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde, Premier Lig’de 27. hafta sonunda liderlikte yer alan ve 12 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen “Maviler”, yoluna doludizgin devam ediyor.

Mourinho’nun takımlarında görülmeye alışık şekilde ligin en az gol yiyen takımı konumundaki Chelsea, savunma performansıyla dikkati çekiyor. Londra temsilcisi geride kalan 27 lig maçında kalesinde 21 gol görürken, rakip kalelere 49 gol gönderdi. Chelsea ligdeki son yenilgisini 7 Aralık 2013 tarihinde Stoke City deplasmanında 3-2'lik skorla almıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında yalnızca Basel’e 2-1 ve 1-0'lık skorlarla kaybeden Chelsea, diğer karşılaşmalarda kalesinde gol dahi görmedi.

KUPALARA ERKEN HAVLU ATTI

Ligde başarılı bir görüntü çizen Chelsea, kupalarda aynı performansı sergileyemedi.

Federasyon Kupası’na (FA Cup) 5. turda Manchester City deplasmanında 2-0 yenilerek havlu atan “Maviler”, İngiltere Lig Kupası’nda da çeyrek finalde Sunderland’e 2-1 mağlup olarak elenmekten kurtulamadı.

DROGBA, CHELSEA’YE KARŞI

Galatasaray ile Chelsea arasındaki eşleşmenin önemli noktalarından biri de sarı-kırmızılıların golcü futbolcusu Didier Drogba’nın efsane haline geldiği Londra ekibiyle tekrar karşılaşacak olması.

Drogba, İngiliz ekibinde 357 maçlık kariyerinde 168 gol atma başarısı gösterdi. Fildişi Sahilli golcü, mavi formayla UEFA Şampiyonlar Ligi arenasında ise 69 karşılaşmada 34 gol attı.

Sezon sonunda Galatasaray ile sözleşmesi bitecek olan ve takımdaki geleceği henüz netlik kazanmayan Drogba’nın, eski takımına karşı ayrı bir motivasyonla oynayıp oynamayacağı ve nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

İstanbul’a yarın akşam saatlerinde gelecek olan İngiliz ekibi, maç öncesi hazırlıklarını Kasımpaşa Kulübü’nün Kemerburgaz’daki tesislerinde sürdürecek.

Galatasaray ile Chelsea arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk karşılaşması 26 Şubat Çarşamba günü oynanacak.

Galatasaray-Chelsea maçının hakemi Carlos Velasco Carballo

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile karşılaşacağı kritik maçta düdük çalacak hakem açıklandı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın 16 takımlı eleme turunda İngiltere'nin Chelsea takımı ile 26 Şubat Çarşamba günü oynayacağı ilk maçın hakemleri açıklandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek.

Carballo'nun yardımcılıklarını Roberto Alonso Fernandez ile Juan Carlos Yuste Jiménez yaparken, maçın dördüncü hakemi Roberto Diaz Perez Del Palomar olacak. Karşılaşmada ilave yardımcı hakem olarak ise Carlos Clos Gomez ile Carlos Del Cerro Grande görev yapacak.

KARTINI KULLANMAKTAN ÇEKİNMİYOR

Galatasaray'ın Manchester United karşısında TT Arena'da oynayacağı karşılaşmanın hakemi Carlos Velasco Carballo, kart göstermekten çekinmeyen bir hakem olarak tanınıyor.

41 yaşındaki İspanyol hakem 2011 yılında UEFA Elit Kategori hakemler listesine yükselirken, ilk büyük turnuvasına EURO 2012'de Polonya-Yunanistan açılış maçında düdük çalarak katılmış oldu. Asıl mesleği mühendislik olan Carballo, 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde 7 Eylül'de Hollanda ile deplasmanda oynadığımız karşılaşmayı yönetmiş ve o maçı 2-0 mağlup tamamlamıştık. Carballo, İspanya'da kartını sık kullanan bir hakem olarak tanınırken, istatistiklere göre ortalama 1 maçta 6 sarı kart gösterdi.

ARENA'DA MANU ZAFERİNDE O VARDI

Carlos Velasco Carballo, geçen sezon Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı Türk Telekom Arena'da 1-0 yendiği karşılaşmayı da yönetmişti. 42 yaşındaki İspanyol hakem, 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Porto ile Braga arasında oynanan karşılaşmayı da yönetti.

Velasco, ülkemizi yakından ilgilendiren bir maçta son olarak Fenerbahçe'nin Emirates'te Arsenal ile oynadığı ve 2-0 mağlup olduğu karşılaşmada düdük çaldı.

Carballo, hakemlikteki kariyerine odaklanmak için 2010 yılında endüstri mühendisliğini bırakmıştır.

Semih Kaya idmanda sakatlandı

Beşiktaş maçındaki fair-play hareketiyle gündeme oturan Semih Kaya, Chelsea maçı öncesi gerçekleştirilen idmanı yarıda bıraktı.

Derbiye damga vuran Semih Kaya göze geldi. Genç oyuncu Chelsea maçı öncesi antrenmanda bileğine aldığı darbe ile herkesi korkuttu.

Antrenmanı yarıda bırakan ve tedbir amacıyla dinlenmeye çekilen Semih'in durumu yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

Semih Kaya, bu sakatlık sebebiyle GS Store açılışına da katılamadı.

Drogba'dan Chelsea itirafı

Galatasaray’ın Fildişi'li yıldızı Didier Drogba İngiliz basınına verdiği röportajda Mourinho ile olan ilişkisinden, gol attıktan sonra sevinip sevinmeyeceğine kadar çok sayıda önemli konuya değindi ve çarpıcı ifadeler kullandı.

26 Şubat Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi 2.Tur maçında kendisini efsane yapan Chelsea’ye karşı sahaya çıkacak olan Drogba için her anlamda duygusal bir maç. Drogba’nın duygusallığı İngiliz basınına verdiği röportajda da açık şekilde belli ediliyor.

Gol atarsa…

Chelsea’ye gol attığı takdirde gol sevinci yaşayacak mısın sorusuna Drogba ilk başta hayır yanıtı verdi fakat Fildişili golcü sonrasında “Tamam, peki. Belki her zamanki gol sevincimi yapabilirim” şeklinde konuştu. Belki golden sonra yerde kaymayacak ama ondan kollarını iki yana açıp Galatasaray taraftarına koşmasını bekleyebiliriz.

"Mourinho bize kaybetmekten nefret etmeyi öğretti."

Çalıştığı Carlo Ancelotti, Sven Goran Eriksson, Guus Hiddink, Fatih Terim, Roberto Mancini gibi teknik direktörlere rağmen Mourinho’nun ilk sıraya olduğunu söyleyen Drogba, “Ben oradayken felsefemiz çok netti. Bize kaybetmekten nefret etmeyi öğretti. Bazen antrenmanlarda 5’er dakikalık 3-4 maç yapardık ve hiç gol olmazdı. Bu da bizim ne kadar sıkı çalıştığımızın bir göstergesi. Bir gol yediğimizde John Terry bağırır kale direklerini tekmelerdi. Sanki çok önemli bir maçı kaybetmiştik. Böyle bir ruhla Premier League ya da Şampiyonlar Ligi maçına çıktığınızı düşünsenize. Kaybetmeyi kabullenmiyorduk. Rakipler hakkında her şeyi biliyorduk. Sahaya çıktığımızda zor bir maç olsa bile kazanabileceğimizi biliyorduk. Adeta bir makine gibiydik” ifadelerini kullandı.

Mourinho'dan mesaj!

Yıldız golcü Şampiyonlar Ligi eşleşmeler belli olduktan sonra Mourinho’dan bir mesaj aldığını söyledi: “Bana “Eğlen. Bu senin zamanın tadını çıkar” dedi.”

"En iyisi olmak istiyorsan..."

Her fırsatta bugünlere gelmesinde Mourinho’nun büyük bir payı olduğunu belirten Drogba, “Bir risk aldım ve Jose için oynamaya karar verdim. Bundan üç sene öncesine kadar ikinci ligde top oynuyordum. Bu adam bana geldi ve dedi ki: “Benimle gelmek zorundasın. İyi bir oyuncusun ama eğer Thierry Henry gibi en iyisi olmak istiyorsan benim için oynamalısın.””

"Hapse girersem..."

Mourinho’nun kendisine her zaman yardımcı olduğunu söyleyen Fildişili golcü, “Benim teknik direktörüm değilken bile benimle ilgileniyordu. Barcelona maçında aşırı bir tepki göstermiş ve disiplin kuruluna sevk edilmiştim. Ceza aldım ama Mourinho bana yine de yardım ediyordu. Bir gün bana bir mesaj gönderdi ve hapse girersem bana portakal yollayacağını söyledi.” ifadelerini kullandı.

"Kontratım bitince.."

Drogba’nın Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonu sona eriyor. Şimdiden MLS takımları sıraya girmiş durumda ama Drogba hala Premier League’de oynayabileceğini düşünüyor. “Buradayım ve oynuyorum. Kontratım bu yaz sona erecek. Sonrasında benim için en iyisi neyse onu yapacağım. Zamanı durdurmak imkansız ama tecrübeniz ve zekanızla iki üç sene daha fazla üst seviyede mücadele edebilirsiniz.”

Drogba hala çocuk gibi hissediyor!

Drogba Premier League konusunda da espri yapmaktan geri durmadı: “Beni Premier League’e koyun ve bana birkaç ay zaman verin. Kendimi genç hissediyorum. Topun arkasından koşan bir çocuk gibiyim.”

Drogba ile ilgili ilginç istatistikler:

341 kez formasını giydiği Chelsea'de
100 Premier Lig golü
34 Avrupa Kupaları golü
21 Lig Kupası golü
Toplamda 157 gol atan yıldız oyuncunun maç başı gol ortalaması ise 0.46.
Chelsea'nin tarihinde de attığı gollerle 209 gollü Frank Lampard'ın arkasında 4. sırada yer ediniyor.

1 Frank Lampard : 209
2 Bobby Tambling : 202
3 Kerry Dixon: 193
4 Didier Drogba 157
5 Roy Bentley 150

Bir diğer ilginç istatik ise Chelsea'nin hücumcularıyla ilgili:
Didier Drogba 59 Maç 26 Gol Maç başına ortalama 0.44
Samuel Eto'o 23 Maç 8 Gol 0.35
Fernando Torres* 90 Maç 30 Gol 0.33
Demba Ba 40 Maç 9 Gol 0.23
Not: Drogba Chelsea'den ayrıldıktan sonra.

Galatasaraylı yıldızlardan Chelsea yorumu!

Galatasaray'ın yıldız isimleri İngiliz basınına Chelsea maçını değerlendirdi.

Galatasaray'ın yıldız futbolcuları Wesley Sneijder, Emmanuel Eboue ve Selçuk İnan, Çarşamba akşamı Chelsea ile oynayacakları maçı değerlendirdiler.

Wesley Sneijder, Mourinho'yla oynamış olmanın onlar için avantajlı olduğunu söyledi. Galatasaray'ın yıldızları, Chelsea maçı öncesi İngiliz basınına iddialı konuştu. Drogba gibi daha önce Mourinho'yla aynı takımda oynayan Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Wesley Sneijder, bunun kendileri için avantaj olacağını söyledi. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi 2.Tur mücadelesinde Chelsea'yi ağırlayacak sarı-kırmızılıların Hollandalı oyuncusu, Mourinho'yla ilgili olarak, "Mourinho bizi tanıyor, sahada ne düşündüğümüzü, ne yapacağımızı biliyor. Bu çok büyük bir avantaj. Bunu kabul ediyorum. Ancak aynı şey bizim için de geçerli. O bizi ne kadar tanıyorsa biz de onu o kadar tanıyoruz" dedi.

Sneijder maçı kazanabileceklerini vurgularken, "Herkesin kabul edeceği gibi Chelsea çok güçlü bir takım, ancak Juventus maçındaki ruhu bu maça da yansıtabilirsek büyük bir sonuç daha alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Chelsea karşısında 2. maç öncesi avantajlı bir skor almak için sahaya çıkacak Aslan'ın Fildişili oyuncusu Eboue ise taraftara değinirken, "Galatasaray taraftarları maçın gidişatını etkileyecek en önemli unsurlardan biri. Bizim taraftarlarımız gerçekten çok tutkulu. Onlar, her maç bize inanılmaz destek veriyor. Biz sahadayken, bizim için tezahürat yaptıkları her saniye kendimizi daha güçlü hissediyoruz" TT Arena'daki desteğe vurgu yaptı.

Selçuk İnan ise taraftarın kendileri için itici güç olduğunu dile getirirken, "Taraftar ve sahaya yansıtılacak karakter önemli. Taraftarlarımız bizim itici gücümüz; onlar sanki sahadaki 12. oyuncu gibi. Taraftarımızın verdiği destekle birlikte sahaya da gerçek karakterimizi yansıtabilirsek dünya üzerinde yenemeyeceğimiz takım olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray maçı öncesi Chelsea'de şok!

Galatasaray ile çarşamba akşamı karşılaşacak olan Chelsea'de sakatlık listesi uzayıp gidiyor. İngiliz temsilcisi gelen haberlerle sarsılmaya devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Galatasaray ile karşılaşacak olan Chelsea'de sakatlıklar can sıkıyor. İngiliz temsilcisinde sakatlar kevanına eklenen yeni isimler oldukça büyük kriz yaratmak üzere. Jose Mourinho zorlu karşılaşma öncesi stres yaşıyor.

Everton maçı sakatları arttırdı

Chelsea'nin devre arasında kadrosuna kattığı Matic'in Galatasaray karşısında forma giyme şansı bulunmuyor. Portekiz temsilcisiyle sezonın ilk yarısında Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkan Matic, statü gereği kalan karşılaşmalarda oynayamayacak. Chelsea'de can sıkan haberler sadece bununla sınırlı değil. Everton maçında sakatlanan Oscar'dan kötü haberi alan Maviler, listeye yeni isimlerin eklenmesiyle de sarsıldı. Everton maçının ilk yarısında sakatlanan ve devre arasında oyundan alınan yıldız isim Oscar, çarşamba akşamı forma giyeyememe ihtimaliyle karşı karşıya.

Moraller bozuldu

Listeye yeni eklenen isimler ise Chelsea'nin orta sahasının dinamosu olan Ramires. Daha önce atacağı golü Fenerbahçe taraftarına armağan edeceğini söyleyen Brezilyalı futbolcu, İstanbul'a büyük olasılıkla getirilmeyecek. Mourinho'nun karar kara düşünmesine sebep olan sakatlıklar yeni halka ise David Luiz ile eklendi. Portekizli teknik adam Brezilyalı futbolcunun Galatasaray maçında oynama şansının az olması sebebiyle kadrosundaki alternatif isimleri çarşamba akşamına hazırlama kararı aldı.

Son karar İstanbul'da

Chelsea'yi yıkan son isim ise Obi Mikel oldu. Nijeryalı futbolcunun yapılan antrenmanda sakatlanması Mourinho'nun morallaerini alt üst etti. İngiliz ekibinde sakat oyuncularla ilgili son karar bu gece verilecek. Sakat oyuncuların iyileşme ve oynama ihtimalleri doğarsa kafileyle beraber İstanbul'a getirilecekler. Ancak oradaki son karar ise çarşamba sabahı verilecek. Mourinho salı akşamı yapacağı son antrenman sonrası sakat oyuncularla ilgili kararını verecek.

Aslan'a büyük piyango!

Derbi zaferi ve Chelsea’nin elenmesi halinde takıma toplam 1 milyon dolar dağıtma kararı alan sarı-kırmızılılar kesenin ağzını daha da açtı. Cim-Bom, İngiliz rakibini ilk maçta mağlup ederse belirlenen bu rakam hesaplara yatırılacak. Turun geçilmesi halinde oyunculara en az 1 milyon dolar daha ödenecek

Ezeli rakibi Beşiktaş’ı tek golle mağlup ederek Süper Lig’de yeniden ikinci sıraya tırmanarak şampiyonluk yolundaki iddiasını ortaya koyan Galatasaray’da başarı karşılıksız kalmayacak. Beşiktaş galibiyeti ve Chelsea’nin elenmesi halinde geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen toplantıda takıma toplam 1 milyon dolar dağıtma kararı alan sarı-kırmızılı yönetim prim paketinde gece yarısı değişikliğine gitti. Buna göre Beşiktaş derbisinden zaferle ayrılan Galatasaraylı futbolcular, İstanbul’da çarşamba gecesi oynanacak Chelsea maçını da kazanırlarsa toplam 1 milyon dolar almaya hak kazanacaklar.

1,5 milyon dolara çıkabilir

Yeni sisteme göre Chelsea karşısında turun geçilmesi halinde sarı-kırmızılı takıma dev bir prim daha verilecek. Şu an için bu rakam yönetim tarafından 1 milyon dolar olarak tespit edilirken, tur priminin 1.5 milyon dolara kadar çıkabileceği öğrenildi. Özetle Galatasaray’ın, Chelsea ile çarşamba günü Türk Telekom Arena’da ve 18 Mart’ta Londra’da oynayacağı maçlar hem takımın Avrupa’daki kaderini belirleyecek hem de futbolcular için toplam 2,5 milyon dolar kazanma fırsatı olacak. Bu arada Başkan Ünal Aysal’ın, Chelsea maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek teknik kadro ve futbolcularla biraraya geleceği belirtildi. Aysal geçmişte de birçok kez Şampiyonlar Ligi maçlarının öncesinde Florya’ya motivasyon turları düzenlemişti.

Mourinho'dan GALATASARAY'I çıldırtan sözler!

Chelsea menajeri Jose Mourinho, İstanbul'da oynanacak Galatasaray maçı öncesi Ada basınına konuştu.

93 dakika gol bekledikten sonra, Everton karşısında 1-0'lık zafere ulaşan Chelsea'de menajeri Jose Mourinho, Galatasaray ile ilgili gelen bir soruya; "Tercihen, orada 10-0'lık bir galibiyet olsun isterim" dedi.

Takımın zor gol bulmasıyla ilgili eleştirileri kabul eden Jose Mourinho; "Açıkçası bazı kısıtlarımız olduğu bir gerçek" dedi ve Drogba hakkında; "O hala çok iyi ve gerçek bir tehdit olma özelliğini sürdürüyor. Ona karşı oynamak, bende çok ilginç hisler doğruyor çünkü bir menajer olarak ondan daha iyi tanıdığım bir oyuncu yok. Ben Inter'deyken Chelsea'deydi ve geçen sene ben Real Madrid'deyken o Galatasaray'daydı" sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Portekizli menajer; "Geçen sene İstanbul'da kaybettim. Bize sorunlar çıkardılar ama Galatasaray ile orada oynamak her zaman sorun olmuştur. Kalabalık fazla gürültülü. Maçtan önce de sonrada Didier'ye büyük bir saygı olacaktır. Biz her zaman çok sıkı arkadaşlarız ve Didier Chelsea'nin büyük bir efsanesi. Ancak, maç içerisinde arkadaş değiliz ve Galatasaray da çok fazla büyük oyuncusu olan tecrübeli bir takım" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Galatasaray - Chelsea Maçını Şifresiz Yayınlayacak Kanalların Listesi

Galatasaray-Chelsea maçı oranları değişti

İddia risk yönetimi Galatasaray-Chelsea maçı öncesinde oranlarda değişikliğe gitti.

İddia risk yönetimi Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Galatasaray'ın Chelsea ile 26 Şubat tarihinde Türk Telekom Arena'da oynayacağı maçın oranlarına müdahale etti.

Daha önce Chelsea galibiyetine 1,95 oran belirleyen İdaa risk yönetimi, oran değişikliğine gitti.

İngiliz ekibi Chelsea'nin yeni oranı 1,85 oldu. 0-2 çifte şans seçeneği ise 1,21'den 1,17 oldu.

Ayrıca Chelsea'nin handikaplı galibiyetine verilen 4,00 oran ise 3,75'e çekildi.

Son 16 Eşleşmeleri

Manchester City - FC Barcelona
Olympiakos - Manchester United
Milan - Atletico Madrid
Bayer Leverkusen - Paris St Germain
Galatasaray - Chelsea 
Schalke - Real Madrid
Arsenal - Bayern Munih
Zenit - Borussia Dortmund

Chelsea FC

İngiltere’nin köklü takımlarından Chelsea, 1905 yılında Londra’da kuruldu. Tarihi boyunca dört kez İngiltere Ligi Şampiyonluğu’nu kazanan Chelsea’nin müzesinde; yedi FA Cup, iki Kupa Galipleri Kupası, bir UEFA Avrupa Ligi Kupası, bir UEFA Süper Kupası, bir de Şampiyonlar Ligi kupası bulunuyor. 1954-55 sezonunda İngiltere 1. Ligi’ndeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Chelsea daha sonra uzun yıllar bu başarıya ulaşamadı.

2003 yılında Rus işadamı Roman Abramovich tarafından satın alınan kulüp, uzun yıllar ulaşmadığı lig şampiyonluğuna Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde 2004-05 sezonunda ulaştı. 2005-06 sezonunda da Premier Lig şampiyonu olan Chelsea’de, Portekizli teknik adam Mourinho 2007-08 sezonuna başlasa da aynı sezonu tamamlamadan takımdan ayrıldı. Takımı devralan Avram Grant, Chelsea'yi Şampiyonlar Ligi finaline kadar getirdi. Şampiyonlar Ligi 2008 Moskova finalinde Manchester United karşılaşan Chelsea, 1-1 biten maçta penaltılarla Manchester United'a 7-6 yenilerek kupaya veda etti.

2011-12 sezonunda ise Roberto Di Matteo yönetimdeki Chelsea, 19 Mayıs 2012'de Münih Allianz Arena'daki finalde Bayern Münih’e normal süresi 1-1 biten maçta, penaltılar sonunda 4-3 üstünlük kuruyor ve bu kez kupayı müzesine götürüyordu. Chelsea, ertesi sezon da Rafael Benitez yönetiminde Avrupa Ligi'ni kazandı.

Galatasaray'ın devler ligindeki rakibi Chelsea'de, Rafael Benitez'in ayrılmasından sonra Jose Mourinho takımın başına bir kez daha getirildi. İçinde bulunduğumuz sezon Şampiyonlar Ligi’nde E grubunda yer alan Chelsea, grup aşamasında 12 puan topladı ve grubundan lider çıktı. İngiltere ekibi, grubunda Schalke 04, Basel ve Steau Bükreş ile mücadele etmişti. Premier Lig'de 35 puanlı lider Arsenal'in iki puan gerisinde Liverpool'un hemen ardından üçüncü sırada bulunan Chelsea, 16 maçta 10 galibiyet, üç yenilgi ve üç beraberlik aldı.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, Chelsea'nin efsane isimleri arasında yer alıyor. Drogba, Chelsea'de forma giydiği dönem boyunca; üç kez Premier Lig, dört kez FA Cup ve bir kez de Şampiyonlar Ligi kupası kaldırdı. En son 2011-2012 sezonunda oynadığı Chelsea’de birçok başarıya imza atan futbolcu forma giydiği takdirde yaklaşık iki yıl sonra tekrar Stamford Bridge'e çıkacak.

Galatasaray daha önce Chelsea ile iki kez karşılaştı. 1999-2000 Şampiyonlar Ligi grubunda Galatasaray, rakibine Londra'da 1-0, İstanbul'da ise 5-0 mağlup olmuştu. Galatasaray, Avrupa Arenası'nda İngiltere ekipleriyle ise 15 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, üç maçtan galibiyet ile ayrılırken yedi maç berabere sonuçlandı. Beş karşılaşma ise İngiltere takımlarının üstünlüğü ile bitti.

Galatasaray'ı korkutan istatistik Chelsea...

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda karşılaşacağı Chelsea, iki aydır mağlubiyet yüzü görmüyor.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda karşılaşacağı Chelsea, son haftalardaki başarılı performansıyla dikkati çekiyor.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde, İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında zirveye yerleşen "Maviler", yaklaşık iki aydır mağlubiyet yüzü görmüyor.

Resmi maçlardaki son mağlubiyetini 17 Aralık 2013'te İngiltere Lig Kupası çeyrek final mücadelesinde Sunderland'e karşı 2-1'lik skorla alan Chelsea, bu tarihten itibaren sahadan yenilgiyle ayrılmadı.

Premier Lig'de 11 haftadır kaybetmiyor

Chelsea, 25. hafta itibarıyla zirveye yerleştiği Premier Lig'de 11 haftadır maç kaybetmiyor.

Londra ekibi, lig karşılaşmalarındaki son mağlubiyetini, 15. haftadaki Stoke City deplasmanında aldı.

Mourinho'nun ekibi iç sahadaki performansıyla da Premier Lig'in en iyisi durumunda. Mourinho'nun ekibi ligde sahasında kaybetmeyen tek takım unvanına sahip. Stamford Bridge'de oynadığı 13 lig maçından 11 galibiyet çıkaran Chelsea, 2 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Premier Lig'de 17 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Chelsea, topladığı 57 puanla ilk sırada yer alıyor. "Maviler", Stoke City maçının yanı sıra 4. haftada Everton deplasmanından 1-0 ve 10. haftada Newcastle United deplasmanından 2-0'lık skorlarla mağlup ayrılmıştı.

Attığı 48 gole karşın kalesinde 21 gol gören Chelsea, ligin en az gol yiyen takımı olma özelliğini de taşıyor.

Şampiyonluk adaylarına üstünlük sağladı

"Maviler", bu sezon şampiyonluk adayı takımlarla oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Ligde Manchester United karşısında 0-0 beraberlik ve 3-1'lik galibiyetler elde eden Chelsea, Manchester City'yi 2-1 ve 1-0 mağlup etti. Liverpool'a da 2-1 üstünlük sağlayan Mourinho'nun ekibi, Arsenal ile ligde 0-0 berabere kalırken, Lig Kupası'nda ise rakibini 2-0 geçmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi'nde grup birincisi oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Galatasaray ile eşleşen Chelsea, grup aşamasında oynadığı 6 maç sonunda ilk sırayı elde etti.

E Grubu'nda Basel, Steaua Bükreş ve Schalke 04 ile eşleşen "Maviler", topladığı 12 puanla rakiplerini geride bıraktı. Grupta, Türk asıllı İsviçreli teknik adam Murat Yakın yönetimindeki Basel'e 2-1 ve 1-0'lık skorlarla kaybeden Chelsea, diğer karşılaşmalardan üç puanla ayrıldı.

Devler Ligi'nde kalesinde gördüğü 3 golü de Basel'den yiyen Chelsea, diğer maçları net skorlarla kazandı. Schalke 04'ü iki maçta da 3-0 geçen, Steaua Bükreş'i ise 4-0 ve 1-0 mağlup eden Mourinho'nun öğrencileri, grupta 12 gol kaydetti.

En golcüsü

Hazard Eden Hazard, Chelsea'nin bu sezon bulduğu gollere en fazla katkı sağlayan isim oldu.

Belçikalı futbolcu, resmi maçlarda takımına 14 gol kazandırmayı başardı. Hazard'ın ardından 9 gole sahip Oscar ve 8 gollü Samuel Eto'o, Chelsea'nin gol yollarında başvurduğu diğer oyunculardı.

Chelseali futbolcular Şampiyonlar Ligi'nde ise golleri paylaştı. Avrupa'da Eto'o, Demba Ba, Fernando Torres ve Ramires'in ikişer golünün yanı sıra Hazard, Frank Lampard ve Oscar birer kez rakip fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın Chelsea ile karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçı, 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da, rövanş karşılaşması ise 18 Mart Salı günü Londra'da oynanacak. "Maviler", Galatasaray ile yapacağı ilk maç öncesi Federasyon Kupası (FA Cup) 5. tur karşılaşmasında Manchester City deplasmanında zorlu bir sınav verecek. Ardından ligde Everton'ı konuk edecek Chelsea, Galatasaray ile karşılaşmak üzere İstanbul'a gelecek.

Chelsea'den Galatasaray'a özel klip

Galatasaray ile 26 Şubat 2014'te Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçı için karşı karşıya gelecek olan Chelsea'nin taraftarları, 26 Şubat gecesi, Şampiyonlar Ligi Galatasaray Chelsea karşılaşması için özel bir video hazırladı.

Galatasaray ile 26 Şubat 2014'te Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçı için karşı karşıya gelecek olan Chelsea'nin taraftarlarının bu maça özel hazırladığı video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Galatasaray taraftarından İngilizlere müthiş cevap

Galatasaraylı taraftarlar Galatasaray-Chelsea Şampiyonlar Ligi maçı için özel bir klip hazırladı.

Chelseali bir taraftarın Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray maçı için hazırladığı özel videoya Galatasaraylı taraftar Ozan Yörük hazırladığı bu video ile cevap verdi.

Mourinho'dan Galatasaray'a kötü haber

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda karşılaşacağı Chelsea'nin teknik patronu Jose Mourinho, Premier Lig'te Everton ile oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Mourinho, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşı oynayacakları maçta John Terry ve David Luiz'in sahada olacağı sinyallerini verdi.

Şampiyonlar Ligi ile ilgi soruları cevaplamak istemediğini söyleyerek söze başlayan Portekizli teknik adam, “John Terry sakatlıktan döndü ve Everton'a karşı oynayacak, Daviz Luiz'in ise kas sakatlığı devam ediyor. İki futbolcumunda Galatasaray karşısında sahada olmasını temenni ediyorum. Eğer David Luiz ve John Terry aynı anda oynayamazsa sorun yaşarız. Terry bizim dengemizi bulmamıza yardım edecek” diye konuştu.

TAM TAKIM ANTRENMAN YAPMAK ÖNEMLİ

Kaptanlık pazubandını kimin takacağı ile ilgili sorulara ise Jose, “John Terry, performansı ile birlikte takımın belli bir düzeyde olmasını sağlıyor. Özellikle bizim gibi genç bir takımda bu önemli. Kaptanlık olayı çok önemli bir olay değil. Benim sözlerimi iletecek bir isim olması yeterli. Bu hafta herkes birlikte antrenman yaptı, asıl önemli olan bu bizim için.” diyerek sözlerini noktaladı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında yarın Chelsea'yi Türk Telekom Arena'da ağırlayacak. Rövanş ise 18 Mart'ta İngiltere'de.

Sneijder'den flaş açıklamalar

Galatasaray'ın 10 numarası Wesley Sneijder, Hollanda basınına samimi açıklamalarda bulundu.

Bursaspor ile oynanan maçta hat-trick yaparak takımının galibiyete uzanmasında önemli rol oynayan Wesley Sneijder, Hollanda'nın yüksek tirajlı haftalık futbol dergisi Voetbal International'a konuştu.

İşte o röportaj;

"Takım arkadaşların seni artık en iyi nasıl kullanacaklarını biliyor" dersek doğru teşhisi koymuş olur muyuz?

Evet sayılır. Başlarda formsuzsan ve ayak uyduramazsan işler zorlaşıyor. Şimdi bir süredir kendimi çok iyi hissediyorum. Dinçim ve güçlüyüm. Oyun sistemimiz zaman zaman değişiyor. Benim rolüm de rakibin oyununa bağlı oluyor. Ya 10 numara gibi oynuyorum ya da daha çok soldan gelerek oynuyorum. İki koşulda da amaç aynı, rakip takımın hatları arasında boş bir şekilde topla buluşturulmam gerekiyor. O zaman en iyi halimi alıyorum. Ama savunmada da görevlerim var, özellikle solda başlarken. Rakip takım beki hücuma çıkarken onu takip etmek zorundayım ve bunu her defasında sorunsuz bir şekilde yerine getiriyorum.

Galatasaray'ın sezona kötü başlaması Fatih Terim'in işine mal oldu. Halefi Roberto Mancini neleri daha farklı yapıyor?

İlk günden beri taktiksel alışkanlıklar oturtmaya çalışıyor ve bu gün geçtikçe daha çok meyve veriyor. Teknik olarak burada her takımda birkaç tane çok iyi futbolcu mevcut ve hepsi de doğru mantalite ile sahaya çıkıyor. Mancini'ye göre bazı taktiksel tercihler sayesinde avantaj elde edebiliriz. Önceden bazen 'bir bütün' olmakta sıkıntı yaşıyorduk. Özellikle defansif anlamda dağılıyorduk. Mancini bunu tolere etmiyor. Takım savunmasına önem veriyor. Yani 11 kişinin tamamının savunmaya katılmasını istiyor. Avrupa'daki tüm zirve takımlarının yapabildiği bir şey bu. Maçtan maça daha iyi oluyoruz,büyüyoruz.

Lider Fenerbahçe ile aranızda 7 puanlık bir fark var. Sence bunu kapayabilir misiniz?

Tabii ki! Ama bunu aramızda 10 puan fark varken de söylüyordum. Durum ne biliyor musunuz? Bu ligde her deplasman inanılmaz zor. Büyük takımların da kazanmak için her yerde çok çalışması lazım. Buradaki seviyenin pek iyi olmadığı yönündeki hikayeleri biliyorum. Külliyen yalan. Cumartesi kendi evimizide Eskişehir ile oynuyoruz. Ertesi gün Fenerbahçe Sivas deplasmanında. O maçlardan sonra fark 4 olursa kimse şaşırmaz. Ve daha Fenerbahçe ile içeride oynayacağız. Yok, kesinlikle şampiyonluk şansımız fazlasıyla var!

Geçen kış transfer olmaya ne kadar yakındın?

Benimle ilgilenen takımlar (örn. Manchester United) oldu evet, inkar etmiyorum. Ama hiç bir zaman ayrılmaya yakın olmadım çünkü gitmek istemiyordum ve kulübüm de beni bırakmak istemiyordu. Galatasaray'dan ara transfer döneminde ayrılmak aklımın ucundan bile geçmedi ve kulüp bana hiç bir zaman satılabileceğimi hissetirmedi. Burada daha aşılabilecek çok engel, ulaşılabilecek çok şey var. Az önce söylediğim gibi, şampiyonluğa oynuyoruz ve Chelsea karşısında da şansımız var. Ayrıca Türkiye Kupasında da mücadele ediyoruz. Kendimi burada evimdeymiş gibi hissediyorum ve bu da önemsiz bir şey değil.

İşte Chelsea'nin UEFA kadrosu

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea, yeni kadro listesini UEFA'ya verdi.

İngiltere temsilcisi, Manchester United'a transfer olan Juan Mata, Werder Bremen'e kiralanan Kevin de Bruyne ve genç sol bek Ryan Bertrand'ı Şampiyonlar Ligi kadrosundan çıkardı.

Teknik direktör Jose Mourinho Çek oyuncu Tomas Kalas ve kaleci Hilario'yu A kadrodan UEFA listesine dahil ederken, sadece genç oyuncuların yer alabildiği B listesinden Nathen Ake ve Mitchell Beeney'in isimleri için bildirimde bulundu.

Chelsea'nin devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Nemenja Matic ve Mohamed Salah ise statü gereği Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyecek.

İtalyanlardan Aslan'ı kızdıracak açıklama!

İtalyanlar, Galatasaray savunması son zamanlarda gelişse de Chelsea’ye karşı koyamayacağını ve sarı kırmızılıların bu turda eleneceğini öne sürdüler.

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan ikinci tur maçlarıyla bu gece kaldığı yerden devam edecek. İtalya’nın yayıncı kuruluşu olan Sport Mediaset, Devler Ligi’ndeki mücadele öncesinde takımların ikinci tur için şanslarını masaya yatırdı. Her eşleşme için çeyrek finale çıkma ihtimali güçlü ekipler belirlenirken, takımların turu geçme şansları yüzde olarak ortaya konuldu.

İtalyanların yorumladığı eşleşmeler arasında Galatasaray-Chelsea eşleşmesi de yer aldı. Ancak Mediaset’in değerlendirmesi sarı-kırmızılıları kızdıracak gibi görünüyor. Zira Chelsea’ye turu geçmesi için yüzde 75’lik bir şans tanınırken, Galatasaray’ın şansı sadece yüzde 25 olarak gösterildi.

İki takımın mücadelesi ile ilgili yapılan yorumda ise şu ifadelere yer verildi: “Mancini için zamanında Mourinho’nun kendisi hakkında söylediklerinin rövanşını almak için bir fırsat. Ancak bu şu an çok zor. Gerçi Mancini yeni takımında bazı gelişmelere imza attı, savunmayı toparladı. Son zamanlarda zor gol yiyen bir ekip oluşturdu. Ancak Hazard başta olmak üzere Chelsea’nin ileri uç elemanlarını durdurmaları için bu yeterli olmayabilir.”

GALATASARAY taraftarının forma isyanı

Sosyal medyaya sızan yeni sezon tasarımları sarı kırmızılı taraftarları çileden çıkardı.

Galatasaray taraftarı sosyal medyada yayılan ve sarı kırmızılı takımın gelecek sezon giyeceği forma olduğu iddia edilen tasarımlara büyük tepki gösterdi. Üç değişik forma seçeneği arasında G.Saray ile özleşen parçalı formanın bulunmaması özellikle eleştiri oklarının odak noktası oldu.

Galatasaray - Chelsea maçı iddaa oranları şu şekilde:

Melo ile Emre'nin olayı aynı değil

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler