SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Canlı izle

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuraları çekiliyor. Türkiye'den Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri bugün UEFA'nın merkezinde yapılacak kura çekimi ile belli olacak. Peki kura çekimi saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak?

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Türk takımlarının rakipleri bugün yapılacak kura çekimi ile belli oluyor. İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenecek kura çekiminde, Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak Medipol Başakşehir ile Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İsveç'in Östersunds takımını elemesi halinde Galatasaray ve turnuvaya 3. ön eleme turundan katılacak Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli olacak.

KURA ÇEKİMİ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar TSİ 13.00'te, Avrupa Ligi'nde ise TSİ 14.00'te çekilecek. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçlar 25-26 Temmuz, rövanşları 1-2 Ağustos, Avrupa Ligi'nde ise ilk maçlar 27 Temmuz, rövanşları 3 Ağustos'ta oynanacak. UEFA kura çekimi, resmi siteden canlı olarak yayınlanacak.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR ELEME TURUNDA SERİ BAŞI DEĞİL

Beşiktaş'ın ardından ikinci olan Medipol Başakşehir üçüncü eleme turuna seri başı olmadan katılacak. Seribaşı olmayan Başakşehir'in eleme turundaki muhtemel rakipleri arasında Dinamo Kiev, Ajax, Viktoria Plzen, Club Brugge ve CSKA Moskova da yer alıyor. Başakşehir 3. eleme turunu geçerse play-off turunda Napoli, Sevilla ve Liverpool gibi güçlü takımlarla eşleşme ihtimali bulunuyor.

BAŞAKŞEHİR'İN MUHTEMEL RAKİPLERİ KİMLER?

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi eleme turunda muhtemel rakipleri ise şöyle:

Ajax (Hollanda)
Club Brugge (Belçika)
CSKA Moskova (Rusya)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)

BAŞAKŞEHİR 3. ÖN ELEME MAÇI NE ZAMAN?

Son iki sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden İstanbul ekibi, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma mücadelesi verecek. İlk maçını 25-26 Temmuz’da, rövanşı da 1-2 Ağustos’ta oynayacak M. Başakşehir, bu turu geçmesi durumunda gruplara kalmak için Play-Off turuna yükselecek. Şampiyonlar Ligi’nde 3. Ön Eleme Turu kuraları 14 Temmuz’da çekilecek. Kura çekimine seri başı olarak katılamayacak Başakşehir’in muhtemel rakipleri netleşti.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Sezonu üçüncü bitiren Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turundaki rakibi 14 Temmuz'da belli olacak. Eleme turu ve play-off'ta seribaşı olma şansına sahip sarı-lacivertliler, 3. eleme turu maçlarını 27 Temmuz ve 3 Ağustos'ta oynayacak. 2016-17 sezonunu üçüncü bitiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne üçüncü ön elemeden başlayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü ön eleme turu kura çekimi 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Fenerbahçe, bu turda maçlarını 27 Temmuz ve 3 Ağustos'da oynayacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda ve play-off'ta kuralara seribaşı olarak girecek. İşte olası rakipler (Oleksandriya, Olimpik Donetsk, Oostende, D.Bükreş, U.Craiova, Arka Gdynia dışındakilerin tamamı birinci ve ikinci ön eleme turunu da oynayacak; geçerlerse rakip olabilecekler)

AIK Stockholm * (İsveç)
FC Oleksandriya, Olimpik Donetsk (Ukrayna)
FC Luzern ** (İsviçre)
Vojvodina Novi Sad *, Kızılyıldız * (Sırbistan)
Bröndby IF ** (Danimarka)
Videoton Fehervar * (Macaristan)
KV Oostende (Belçika)
AEL Limasol *, AEK Larnaca * (G.Kıbrıs)
Gabala FK **, Inter Bakü * (Azerbaycan)
Shakhtior Saligorsk * (Belarus)
Slovan Bratislava *, AS Trencin * (Slovak)
Skenderbeu Korçe * (Arnavutluk)
Aberdeen **, St.Johnstone * (İskoçya)
FC Utrecht ** (Hollanda)
SCR Altach *, Sturm Graz ** (Avusturya)
Dinamo Bükreş (Romanya)
Beitar Jerusalem * (İsrail)
FK Ventspils * (Letonya)
Odd Grenland * (Norveç)
Panionios ** (Yunanistan)
Universitatea Craiova (Romanya)
Arka Gdynia (Polonya)
NOT: * işaretli takımlar birinci ön eleme turunda, ** işaretli takımlar ikinci ön eleme turunda oynayacaklar

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler