SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Juventus 1 - 4 Real Madrid

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Juventus karşı karşıya geldi. Cardiff'teki Ulusal Stadı'nda oynanan mücadelede İspanyol ekibi, İtalyan rakibi karşısında son derece üstün bir oyun sergileyerek sahadan 4-1 galip ayrıldı ve tarihindeki 12. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzandı. Geçtiğimiz yıl da kupayı kazanan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste 2 kez şampiyon olan ilk takım oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında, Juventus ile Real Madrid Galler'in başkenti Cardiff'teki Ulusal Stadyum'da karşı karşıya geldi.

Real Madrid mücadeleden 4-1'lik galibiyetle ayrıldı ve bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü. İspanyol ekibi tarihte bir ilki başardı ve üst üste bu kupayı müzesine götüren ilk takım oldu.

Mor Menekşelere galibiyeti getiren golleri 20 ve 64. dakikalarda Cristiano Ronaldo, 61. dakikada Casemiro ve 90+1'de Asensio attı. Juventus'un tek golü ise 27. dakikada Mandzukic'ten geldi.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı tüm maçlarda sadece 3 gol yiyen Juventus, final mücadelesinde Real Madrid'e direnemedi ve bütün sezon yediği gollerden fazlasını 1 maçta yedi.

Juventus'ta Cuadrado 72 ve 84. dakikalarda gördüğü sarı kartın ardından kırmızı kart gördü ve son dakikalarda takımını 10 kişi bıraktı.

Juventus mücadeleye Nuffon, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Alves, Dybala, Mandzukic, Higuain 11'i ile başladı.

Real Madrid ise Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Isco, Ronaldo, Benzema ile mücadele etti.

Mücadelenin 20. dakikasında Ronaldo sağ kanatta bulunan Carvahal'e pasını gönderdi ve ceza alanı içine kaçtı. Carvahal de Portekizli yıldıza güzel bir pas verdi ve penaltı noktası yakınlarında topun gelişine vuran Ronaldo takımını 1-0 öne geçirdi.

İtalyanlar bu gole yanıt vermekte gecikmedi. Mükemmel paslaşmaların ardından top Mandzukic'e geldi. Hırvat oyuncu, kaleye sırtı dönük olmasına rağmen akrobatik bir vuruşla topu ağlara yolladı ve 27. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

İkinci yarı İspanyol ekibi daha atak başladı ve uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokladı ve özellikle Modric sıkça şut denemesinde bulundu. Mor Menekşeler golleri de peş peşe buldu.

Real Madrid, Carlos Casemiro'nun attığı golle 2-1 öne geçti. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla kaleye yaklaşık 30 metre mesafede buluşan Carlos Casemiro'nun gelişine çektiği şut Sami Khedira'dan sekip kaleci Gianluigi Buffon'un sağından ağlarla buluştu.

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo farkı 2'ye çıkardı. 64. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luka Modric, son çizgiye indikten sonra yerden ortasını yaptı, bu orta ile ön direkte buluşan Ronaldo'nun gelişine çektiği şut Juventus ağları ile buluştu. 3-1.

90+1'de Asensio farkı 3'e çıkardı ve skoru 4-1'e getirdi.

Mücadelenin son bölümünde Juventus tüm hatlarıyla gol yollarında etkili olmaya çalıştı ve rakip yarı alana çok adamla gitti. Real Madrid ise hızlı ataklar geliştirerek farkı daha da artırmaya çalıştı. Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve sahadan 4-1'lik zaferle ayrılan Real Madrid şampiyon oldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler