SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Benfica 1 - 1 Beşiktaş

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Benfica ile karşılaştı. Portekiz temsilcisi 12. dakikada Cervi ile öne geçse de 90+3. dakikada Talisca'nın frikikten attığı harika gole engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sonuçlandı. Beşiktaş gruptaki ikinci maçını 28 Eylül'de İstanbul'da Dinamo Kiev ile oynayacak.

BENFICA 1 - 1 BEŞİKTAŞ
STAT: Luz
HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
BENFICA: Ederson, Semedo, Lisandro Lopez, Lindelöf, Girmaldo, Fejsa, Horta, Salvio, Cervi (Dk.70 Samaris), Pizzi, Guedes
BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano (Dk. Cenk Tosun), Gökhan İnler, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup (Dk.46 Talisca), Caner Erkin, Aboubakar (Dk.81 Olcay Şahan)
GOLLER: Dk. 12 Cervi (Benfica), Dk.90+3 Talisca (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Samaris, Salcio (Benfica), Caner Erkin, Andreas Beck (Beşiktaş)

Portekizde karşılaşma Benficalı oyuncuların vuruşuyla başladı.

12. dakikada Lisandro Lopez'in uzun pasında Marcelo'nun hamle yapamadığı topu sol çaprazda alan Salvio'nun son çizgiye inmeden sert ortasında, kaleci Tolga Zengin'in çeldiği meşin yuvarlağa Cervi hamle yaptı. Tosic'ten önce pozisyona giren Cervi, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

[Şampiyonlar Ligi’nde sezonun ilk golü 44. saniyede geldi!](https://www.mynet.com/sampiyonlar-liginde-sezonun-ilk-golu-44-saniyede-geldi-100706-myspor)

30. dakikada Beşiktaş'ın sağ çaprazda kazandığı serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın şutunda, kaleci Ederson, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

38. dakikada Salvio'nun pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Guedes'in yerden şutunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

45+1. dakikada Horta'nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga Zengin topu kornere tokatladı.

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarının başında Şenol Güneş Benfica'dan kiralanan Talisca'yı Oğuzhan özyakup'un yerine oyuna dahil etti.

51. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Talisca'nın pasında topla buluşan Adriano sağ ayağıyla bir şut çekti fakat meşin yuvarlak kalenin bir hayli üzerinden auta gitti.

56. dakikada ceza sahasına giren Anderson Talisca, Benfica’nın stoperi Victor Lindelöf’un müdahelesiyle yerde kaldı! Sırp hakem Mazic ise Beşiktaşlılar’ın beklediği düdük yerine aut kararı verdi.

[Manchester City ile Borussia Mönchengladbach arasındaki maç ertelendi](https://www.mynet.com/manchester-city-ile-borussia-monchengladbach-arasindaki-mac-ertelendi-100705-myspor)

62. dakikada Quaresma'nın pasına soldan Caner hareketlendi. Caner aut çizgisine indikten sonra yerden ortaladı ancak top kalecide kaldı.

Beşiktaş 72. dakikada en net pozisyonunu yakaladı. Caner Erkin uzun bir pasla Aboubakar'ı hareketlendirdi. Araya giren Benfica defansında Girmaldo topu kontrol edemedi ve top Quaresma'nın önüne düştü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Portekizli yıldız topu ayağından açınca kaleci Ederson topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Bu pozisyondan hemen 2 dakika sonra ceza sahasında Aboubakar'ın pasında topla buluşan Cenk Tosun yakın mesafeden topu auta gönderdi.

Karşılaşmanın 84. dakikasında Quresma çok büyük bir hata yaptı ve Gonçalo Guedes kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Guedes'in şutunda tecrübeli Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi topu kornere göndermeyi başardı.

90+3. dakikada Benfica'dan kiralanan Talisca frikikten muhteşem bir gole imza attı ve Beşiktaş'a beraberliği getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Beşiktaş gruptaki ikinci maçını 28 Eylül'de İstanbul'da Dinamo Kiev ile oynayacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler