SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Multigroup Alanyaspor Süper Lig'de

Adana Demirspor'u play-off final maçında penaltı atışları sonucu 3-1 yenen Multigroup Alanyaspor, Spor Toto Süper lig'e çıkan son ekip oldu.

PTT 1. Lig play-off final maçında Multigroup Alanyaspor ile Adana Demirspor Konya Arena Stadı'nda karşılaştı. Adana Demirspor 8. dakikada Pote ile 1-0 öne geçti. 37. dakikada Emre Akbaba ilk yarının skorunu belirledi. İkinci yarıda da gol olmayıunca karşılaşma uzatmalara gitti. Bülent Yıldırım'ın yönettiği mücadelenin uzatma bölümünde de gol olmayınca müsabakada seri penaltı atışlarına geçildi.

Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor'a penaltı atışlarında 3-1 üstünlük sağlayınca Adanaspor ve Kardemir Karabükspor'dan sonra Süper Lig'e yükselen 3. ve son takım oldu.

STAT: Konya Arena
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
MULTİGROUP ALANYASPOR: Haydar Yılmaz, Yasin Palaz, Suley (Dk. 74 Ahmet Kesim), Sezer Özmen, Özgür Çek, Tayfur Bingöl, Deniz Vural (Dk. 109 Barış Örücü), Galip Güzel, Emre Akbaba, Sinan Özkan, Ayite (Dk. 59 Perovic)
ADANA DEMİRSPOR: Fevzi Elmas, Murat Akyüz, Attamah (Dk.109 Abdülkadir Özgen), Barış Başdaş, Ahmet Burak Solakel, İbrahim Moro, Onur Akbay, Tiago, Anıl Taşdemir (Dk. 46 Kenan Özer), Burak Çalık (Dk. 85 Hüseyin Kala), Pote
GOLLER: Dk. 8 Pote (Adana Demirspor), Dk. 36 Emre Akbaba (Multigroup Alanyaspor)
SARI KARTLAR: Sinan Özkan, Özgür Çek, Galip Güzel, Emre Akbaba (Multigroup Alanyaspor), Kenan Özer, Ahmet Burak Solakel, Onur Akbay (Adana Demirspor)

PENALTI ATIŞLARI
Multigroup Alanyaspor'da penaltı atışlarını Galip Güzel, Emre Akbaba ve Sinan Özkan gole çevirirken, Adana Demirspor'da ise sadece Tiago fileleri havalandırdı.
Multigroup Alanyaspor'da Barış Örücü, Adana Demirspor'da da Pote, Abdülkadir Özgen, Hüseyin Kala penaltı atışından yararlanamadı.

KUPAYI ALDILAR

Multigroup Alanyaspor, düzenlenen törenle kupasını aldı. Alanyaspor'da futbolcular büyük sevinç yaşadı. Sevince, yedek kulübesindeki oyuncular ile teknik ve idari ekip de dahil oldu. Multigroup Alanyasporlular saha ortasında sevinç yumağı oluşturdu. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Multigroup Alanyaspor takımı galibiyeti daha sonra taraftarıyla kutladı. Futbolcular ile taraftarlar, karşılıklı tezahürat yaptı.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler