SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardemir Karabükspor Elvir Baliç'e emanet

PTT 1'inci Lig ekibi Kardemir Karabükspor'un Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, görevinden ayrılan Hüseyin Kalpar'ın yerine teknik direktörlük olarak Elvir Baliç'le anlaştıklarını açıkladı.

Başkan Hikmet Ferudun Tankut, yaptıı açıklamada Elvir Baliç'le 1+1 yıllığına prensipte anlaştıklarını, pazartesi günü sözleşme imzalanacağını belirtti, "Kendisinin başarılı olmak için arzusu ve isteği var. Bunu hissettik. Dolayısıyla başarılı olacağına inanıyoruz. İnşallah hem kendisi hem de biz başarılı oluruz. Baliç, deplasmanda oynayacağımız Adana Demirspor maçını tribünden izleyecek" dedi.

Yeniden Süper Lig'e yükselme hedefiyle sezona başlayan Hüseyin Kalpar, pazartesi akşamı Kardemir Karabükspor'un sahasında oynadığı maçta Altınordu ile 0-0 berabere kalmasından sonra ayrılmıştı.

Futbolculuğu döneminde Bursaspor, Fenerbahçe, Real Madrid ve Galatasaray’da da oynayan Elvir Balic, bugün Karabük’e geldi.

Balic, daha sonra Kardemir Karabüksor Başkanı Ferudun Tankut’la ön protokol imzaladı. Kardemir Karabükspor’un tesislerini gezen Elvir Baliç, şöyle dedi:

“İnşallah hep beraber başarıya ulaşacağız. Bu güzel camiayı layık olduğu güzel yere taşıyacağız. Tabii ki çok çalışmamız lazım. Gerçekten, iyi, kaliteli bir kadro olduğunu düşünüyorum. Hedeflerimiz belli. Kardemir Karabükspor’u Süper Lige taşımak. Hem camiamızı hem taraftarımızı mutlu edeceğimizi düşünüyorum.”

Elvir Balic’in pazartesi günü sözleşme imzalandıktan sonra takımın başında antrenmanlara çıkacağı bildirildi.

BALİÇ KİMDİR

1974 doğumlu Baliç, futbola 1984'te Saraybosna’da başlar. Babası FK Sarajevo taraftarıdır ama oturdukları eve yakın olduğu için onu Zeljenicar Sarajevo kulübünün alt yapısına yazdırır. Bu takımda 8 yıl top oynar. 1992'de başlayan Bosna Savaşı sırasında FK Sarajevo takımına transfer olur.

Savaşta eniştesini ve amcasını kaybeder. Ablası ve dayısı ciddi şekilde yaralanır. Lig yoktur. Kulübü de Bosnalı askerlere yardım amacıyla dünyanın değişik ülkelerinde turnuvalara katılır. Tam 13 ay süren maçlar sonunda yaklaşık 1 milyon dolara yakın para toplanır. En çok Suudi Arabistan ve Endonezya'da kalırlar. Tekrar döndüklerinde savaş hâlâ devam etmektedir. 7 ay daha Bosna'da kalır. Sonra devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç'in izniyle tekrar turnuvaya çıkarlar. Bu dönemde Türkiye'ye de uğrarlar. Bursa'da Bursaspor ile karşılaşırlar. O dönem Bursaspor'un başında bulunan Nejat Biyediç'in isteğiyle maç sonrasında Baliç'e teklifte bulunurlar.

Ancak turnuva devam ettiği için bu teklifi o an kabul etmez. Birkaç ay sonra yine takımıyla birlikte Bosna'ya döner. Savaştan önce eski Yugoslavya'da futbolcular 28 yaşına kadar yurtdışına çıkamazdı. Baliç ise 18 yaşında dünyayı dolaşmıştır. Ancak tekrar döndüğü ülkesinde hiçbir hedefi yoktur. Bu süreçte Bursaspor ile temas kurar. Bursaspor da onu transfer eder. Bursaspor'da forma giymeye başlayan oyuncu, takımının 1996 yılında UEFA İntertoto Kupası'nda yarı finale kalmasında büyük pay sahibi oldu. 1998 yılında rekor bir transfer ücretiyle 9.500.000 €'ya Fenerbahçe'ye geçen Baljiç, Türk vatandaşlığına geçerek Baliç soyismini aldı.

1999-2000 sezonunda İspanyanin dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'e 19.000.000 dolara transfer olmuştur. Real Madrid'e transfer olan ilk Türk pasaportlu futbolcu Elvir Baliç'tir. Ancak geçirdiği ağır sakatlık neticesinde fazla forma şansı bulamamıştır. 2000-2001 sezonunda kiralık olarak yeniden Fenerbahçe'ye dönmüş ve şampiyon kadroda yer almıştır. Sezon sonu tekrar Real Madrid'e giden Baliç, Rayo Vallecano takımında da vatandaşı ve Fenerbahçe'den takım arkadaşı Boliç'le beraber bir sezon oynar. 2002'de Galatasaray'a transfer olan Baliç, ondan sonra sırasıyla Konyaspor, MKE Ankaragücü, ve İstanbulspor'da oynamıştır. 2009'da futbol hayatına son vermiştir.

2010-2014 yılları arası Saffet Susiç'in yardımcılığını yaparak Bosna-Hersek milli takımının yardımcı antrenörü olmuştur.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler