SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivasspor 4 - 0 Yeni Malatyaspor

TFF 1. Lin 34. ve son haftasında Sivasspor, sahasında Yeni Malatyaspor'u 4-0 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Kırmızı Beyazlı takımda Emre Kılınç 11 ve 45+4 ve 49. dakikalarda attığı gollerle hem şampiyonluğu getirdi hem de 1 yıl aradan sonra takımını Spor Toto Süper Lig'e çıkardı. Sivasspor'un diğer golü 58. dakikada Leandrinho'dan geldi.

Geçtiğimiz hafta Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Sivasspor ve Yeni Malatyaspor, şampiyonluk maçında Yeni 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi.

TFF 1. Lin 34. ve son haftasında Kırmızı-Beyazlı ekip, haftaya lider giren Yeni Malatyaspor'u 4-0 mağlup etti ve liderlik koltuğunu ele geçirerek şampiyonluğunu ilan etti. Yiğidolar 1 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e döndü.

Mücadeleye etkili ve baskılı başlayan ev sahibi ekip, 11. dakikada Emre Kılınç'ın golü ile 1-0 öne geçti. Genç oyuncu 45+4'te ceza sahası dışından attığı olağanüstü bir gol ile Sivasspor'u 2-0 öne geçirdi ve ilk devrenin skorunu belirledi.

İkinci yarıda da Sivasspor etkili oynadı ve golü de erken buldu. 49. dakikada Leandrinho'nun pasında penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Emre Kılınç kendisinin ve takımının 3. golünü kaydetti. 3-0.

Samet Aybaba'nın öğrencileri gollerini sürdürmeye devam etti... 58. dakikada sağ çaprazdan çok sert vuran Leandrinho, farkı 4'e çıkardı.

Konuk ekipte hakeme itiraz eden Sedat Ağçay 76. dakikada sarı kart gördü ve itirazlarını daha da artırınca ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sahadan 4-0'lık zaferle ayrılan Sivasspor, ligde de şampiyonluğunu ilan etti.

SİVASSPOR 4 - 0 EVKUR YENİ MALATYASPOR
STAT: Sivas Yeni 4 Eylül
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Süleyman Özay
SİVASSPOR: Tolgahan Acar (Dk. 48 Ali Şaşal Vural), Rıdvan Şimşek (Dk. 59 Ahmet Cebe), Boye, İbrahim Öztürk, Gökhan Süzen, Adem Koçak (Dk. 29 Yiğit İncedemir), Galip Güzel, Hakan Arslan, Emre Kılınç, Burhan Eşer, Leandrinho
EVKUR YENİ MALATYASPOR: Malatyaspor: Hakan Canbazoğlu, Caner Arıcı, Sadık Çiftpınar, Mba (Dk. 74 Ahmet Aras), Sezer Özmen, Diabang, Ferhat Kiraz (Dk. 46 Sedat Ağçay), Pereira, Murat Yıldırım, Rahman Buğra Çağıran, Austine Amutu (Dk. 63 Eren Tozlu)
GOLLER: Dk. 11, 45+3 ve 49 Emre Kılınç, Dk. 58 Leandrinho (Sivasspor)
KIRMIZI KART: Dk. 76 Sedat Ağçay (Evkur Yeni Malatyaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 63 Caner Arıcı, Dk. 68 Murat Yıldırım, Dk. 76 Eren Tozlu, Dk. 83 Pereira (Evkur Yeni Malatyaspor)

Play-Off oynamaya hak kazanan takımlar Eskişehirspor, Boluspor, Giresunspor ve Göztepe oldu.

TFF 1. Lig'e vedan eden takımlar ise Mersin İdman Yurdu, Şanlıurfaspor ve Bandırmaspor.

TFF 1. LİG'DE TOPLU SONUÇLAR

Altınordu 3 - 0 Eskişehirspor
Balıkesirspor 3 - 1 Ümraniyespor
Boluspor 4 - 0 Manisaspor
Denizlispor 1 - 1 Göztepe
Büyükşehir Gaziantepspor 2 - 1 Giresunspor
Mersin İdmanyurdu 2 - 2 Adana Demirspor
Samsunspor 0 - 0 Bandırmaspor
Şanlıurfaspor 2 - 1 Elazığspor
Sivasspor 4 - 0 Yeni Malatyaspor

MAÇTAN NOTLAR

TFF 1. Lig'in şampiyonunu belirleyecek karşılaşma öncesi Sivaslı futbolseverler, Yeni 4 Eylül Stadı'nın tribünlerini büyük oranda doldurdu. Malatyalı sporseverler de kale arkasında kendilerine ayrılan bölümü doldurarak takımlarına destek oldu.

Konuk ekip Evkur Yeni Malatyaspor, "Komşu ve dost Sivasspor'a Süper Lig'de başarılar dileriz", Sivasspor da "Jandarmamızın 178'inci yılı kutlu olsun" yazılı pankartlarla sahaya çıktı.

Karşılaşma öncesi kırmızı-beyazlı taraftarlar, kendilerini selamlayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e "Milli maç isteriz" şeklindeki tezahüratla karşılık verdi.

Demirören, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile Sivasspor bayrağı sallayarak taraftarı selamladı.

Karşılaşma öncesi tribünlerden kırmızıya boyanmış, 2 beyaz güvercin salındı.

Maç öncesi Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Mücadelenin ilk yarısının bitiş düdüğüyle Malatyasporlu taraftarların bulunduğu tribünde kısa süreli gerginlik yaşandı.

Devre arasında, farklı zamanlarda Sivasspor forması giyen futbolcular Faruk Bayar, Gökhan Bozkaya, Pini Felix Balili, Mahmut Hoşgiz, Hayrettin Yerlikaya, Abdurrahman Dereli, Muhammed Şeker ve Mehmet Yıldız ile olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül'e plaket verildi.


Canlı Skor

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler