SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TFF 1.Lig'in kaderi değişti!

TFF 1. Lig'de Adana Demirspor, Denizlispor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu'nun 3, Elazığspor'un ise 12 puanı silindi. Uluslar arası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), TFF 1. Lig ekibi Elazığspor'a 12 puan silme cezası verdi.

Uzun süredir Bordo-Beyazlı kulübü takipte olan FIFA'nın verdiği bu cezanın gerekçeleri ise iki yıl önce Serdar Gürler'in Trabzonspor'a satılmasının ardından Sochaux kulübüne ödenmesi gereken yetiştirme bedelinin yatırılmaması ve ayrıca Bilica'nın alacaklarının ödenmemesi…

TFF 1. Lig'de 8. Hafta sonunda 10 puanla 11. basamakta yer alan Temsilcimiz Elazığspor'a kritik Yeni Malatyaspor derbisi öncesi oldukça kötü bir haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA tarafından Elazığspor'a verilen -12 puan cezasını kulübe tebliğ etti. Derbi öncesi bu haber takım içinde moralleri alt üst ederken cezayla birlikte -2 puana gerileyen Bordo-Beyazlı ekip, ligin son sırasına yerleşti.

6 puan iade edilebilir

Öte yandan 12 puanın altısı Sochaux kulübüne, altısı ise Bilica'ya olan borç nedeniyle silindi. Ancak Bordo-Beyazlı yönetimden alınan bilgilere göre Bilica'yla daha önce yapılan görüşmeler neticesinde anlaşma sağlanırken bunun FIFA nezdinde ispat edilmesiyle 6 puanın iade edilme ihtimali bulunuyor. Ayrıca Elazığspor Kulübü'nün bu cezayı Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıma hakkı da var. Bu doğrultuda Sedat Karataş başkanlığındaki Elazığspor yönetiminin ne tür girişimlerde bulunacağı merak ediliyor.

İŞTE TFF 1.Lİ'DE PUAN DURUMU


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler