SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarık Çamdal: 'Galatasaray'a geri döneceğim'

Galatasaray’dan Eskişehir’e kiralık giden Tarık Çamdal çok özel açıklamalarda bulundu. Tarık, şakayla karışık isyan etti: Kendimi göstermeye geldim, maçımızı yayınlayan yok!

Tarık Çamdal, “Eskişehir’deki performansımı Galatasaray’da yakalayamadığımı zaten biliyordum. Kendimi yeniden göstermek için Eskişehir’e döndüm. İyi de oynuyorum ama bu kez de maçlarımız yayınlanmıyor, kimse bizi izleyemiyor” dedi.

Eskişehirspor’dan Galatasaray’a 4.75 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan, ancak bir türlü beklentilere yeterli cevabı vermeyen Tarık Çamdal, yeniden en başa, her şeyin başladığı yere döndü: Eskişehir’e... Kırmızı-Siyahlı takımın tesislerinde bir araya geldiğimiz başarılı futbolcu ile Galatasaray’da oynayamamasının nedenlerinden, gelecek hedeflerine dair birçok konuda konuştuk. Tarık hem Sarı-Kırmızılı camiaya hem de kiralık olarak gittiği Eskişehirspor’un taraftarlarına önemli mesajlar yolladı.

"KÖTÜ OLDUĞUMU BİLİYORDUM"

“Ben Eskişehirspor’da büyük bir çıkış yakaladım, buradaki performansımla A Milli Takım’a kadar yükseldim. Ardından da Galatasaray gibi Türkiye’nin en büyük kulübüne transfer oldum. Bu zaten her futbolcunun olabileceği gibi benim de en büyük hayallerimden biriydi. Eskişehirspor’da gösterdiğim performansı, form grafiğini Galatasaray’da hiçbir zaman yakalayamadım. Ben de bunun bilincindeyim. Formayı kapmak için elimden geleni yaptım, çok çalıştım ama bir türlü olmadı. Bunun için de zaten çok üzgündüm...”

"OYNAMADIKÇA GERİLDİM"

“İlk geldiğimde alışma süreci yaşadım. Sonuçta büyük bir takımda oynamakla Anadolu’da oynamak arasında fark var tabii ki. Bu nedenle uzun süre de forma giyemedim. Oynamam gerekiyordu. Oynamayan futbolcu her zaman geriliyor. Oynayan futbolcu ise gündemde oluyor, gözönünde oluyor. Bir şekilde kendisini ispatlıyor. Oynamadığın zaman çok zor. Ben her zaman bunu istedim.”

"GALATASARAY'A DÖNECEĞİM"

“Yaşım daha 25... Önümde uzun yıllar var. Hedeflerim her zaman büyük. Eskişehirspor’a Almanya’dan gelmiştim. Türkiye’yi Eskişehirspor’la tanıdım. Burada çok güzel günlerim oldu. Eskişehirspor’un düşmesi de beni çok üzmüştü. Galatasaray’dayken zaten sürekli yakından takip ediyordum, arkadaşlarımla görüşüyordum. Buraya gelme sebebim de buydu. Hep beraber en iyi performansı gösterip bu takımı hak ettiği, layık olduğu yere çıkarmak istiyoruz. Şampiyon olduktan sonra yeniden Galatasaray’a dönmek istiyorum.”

"BENİM KABAHATİM YOK"

“Galatasaray’da oynamadığım için milli takımı da kaybettim. O yüzden buraya gelip kendimi eski gücüme getirip her şeye yeniden başlamak istedim. Galatasaray’da oynamamamın sebeplerine gelince; hoca değişiklikleri etkili olmuştur tabii ki ama oynayamadım sonuçta, ne diyebilirim ki... Benim bir kabahatim yok. Çünkü oynamadığım süreçte gerçekten çok çalıştım. Nasip, kısmet değilmiş demek ki. Ben varımı yoğumu, her şeyimi ortaya koydum. Ama olmadı, bir türlü kendi performansım, asıl oyunum çıkmadı ortaya.”

"YAYIN SORUNU ŞANSSIZLIK"

“Kendimi göstermek için buraya geldim ama yayın olmaması çok kötü. Sonuçta iyi oynuyorsunuz, kendinizi göstermek istiyorsunuz ama yayın olmadığı için bunu başaramıyorsunuz. Bu ligde oynayan birçok kaliteli futbolcu var. Maçların yayınlanmasını en az taraftarlar kadar biz de istiyoruz. Ailelerimiz Almanya’da izlemek istiyorlar. Ama izleyemiyorlar.”

"ESKİŞEHİR BENİM EVİM"

“Her futbolcuya sabır gösterilmesi gerekiyor. Ben büyük umutlarla geldim. hedeflerim çok yüksekti Galatasaray’da. İşler daha da zorlaşmıştı oynamayınca. O yüzden böyle bir seçimde bulundum. Süper Lig’den birçok takımdan teklif aldım zaten. Ama dediğim gibi ben burada büyük başarılar yaşadım. Eskişehir benim evim gibi. Tekliflere rağmen kalbim burasını seçti. Benim için bence en iyi olanı seçtim.”

"KIRGINLIĞIM ASLA OLAMAZ"

“Galatasaray’a karşı en ufak bir kırgınlığım yok. Olamaz da zaten. Benim tek düşüncem burada en iyi performansımı gösterip oraya geri dönmek. Galatasaray çok iyi bir yolda. Çok iyi bir kadro kurdu. Şampiyonluğun her zaman olduğu gibi şimdi de en büyük adayı. Onlara başarılar diliyorum.”

"ÖZGÜVENİMİ KAYBETMİŞTİM"

“Futbolda her şey özgüvendir. Ben Galatasaray’da özgüvenimi kaybettim. Evet, çok çalıştım ama oynamadığım için kendime güvenim bitti. Bir futbolcu sahaya çıkamıyorsa özgüveni gidiyor. Burada kendimi yeniden bulacağıma inanıyorum. Çok güçlü bir kadromuz var. Hep beraber güzel şeyler yaparak Galatasaray’a eski Tarık olarak döneceğim.”

"KENDİME GÜVENMESEM..."

“Ben kafa olarak kendime güvenmesem, Galatasaray’a döneceğime inanmasam zaten 1. Lig’i tercih etmezdim. Süper Lig’den aldığım birçok teklif vardı, onları kabul ederdim. Göz önünde olmaya devam ederdim. Ben kendime güvendiğim için bu ligdeyim. İspat meselesi değil, özgüvenimi yeniden depolayacağım. Ailem, eşim de Eskişehir tercihimde etkili oldu.”

"GENÇLERE SABIR ŞART"

“Sadece büyük takımlarda, Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde genç ve potansiyelli oyunculara sabır göstermek lazım. Avrupa’da da adamlar çıkartıyorlar, oynatıyorlar. Genç oyuncu oynayarak kendini geliştiriyor. Oynamadan öğrenemez ki. Sabırlı olmak şart.”

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

“Eskişehirspor taraftarını yeni stadımıza bekliyoruz. Bizi desteklesinler. Gerçekten Süper Lig ayarında bir takımız. Karakter olarak da herkes birbiriyle iyi anlaşıyor. Bu takımın şampiyon olması gerekiyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız.”
(Fanatik)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler