SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Emre Mor'u konuşuyor

Türkiye'nin dün gece Karadağ ile oynadığı hazırlık maçında ilk kez forma giyen Emre Mor izleyenleri büyüledi. Genç yetenek için şimdiden Türk futbolunun geleceği yorumları yapılmaya başlandı.

Emre Mor, Karadağ maçıyla çıktığı milli forma altında Türk futbolseverlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. İkinci yarının başında Volkan Şen'in yerine giyen Emre topu ayağına her aldığında tribünleri ayağa kaldırmayı başardı.

Hızı, tekniği ve adam eksiltmedeki becerisiyle görenleri kendisine hayran bırakan Emre için 3 büyük takım taraftarları da 'bize gelsin' yorumları yapmaya başladı.

18 yaşındaki futbolcunun peşinde Beşiktaş ve Borussia Dortmund bulunuyor.

Maçın 86. dakikasında iki Karadağlı futbolcuyu geçip, sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Vukasin Poleksic güçlükle kurtardı. Danimarka’nın Nordsjaelland takımında oynayan, Beşiktaş ile Alman devi Borussia Dortmund’un peşinden koştuğu genç yetenek bu performansıyla, Fransa’ya gidecek 23 kişilik kadroda yer alma şansını da oldukça artırdı.

Fatih Terim'in Karadağ maçı sonrası açıklamaları şu şekilde:

“Rakibin vakit geçirme arzusunu top oynamaya çevirmek kolay olmuyor. “Hazırlık maçı da olsa kazanmayı istiyoruz. Memnunum. Gün geçtikçe daha iyi olacağız. Fizik olarak da yükseleceğiz. Emre Mor büyük riskti benim için. Kapalı kutuydu. Gitmeden görmek istedim. ‘Acaba’ oldu ama iyi oynadı.”

“Bu tip gençleri almaya devam edeceğiz. Kazancımız olacaklar inşallah. Onun için de milli takım için de çok mutlu oldum. Onun alınmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. En son Tuncay’ı yollamıştım, sırf o heyecanlanmasın diye haber vermedik. Yarın var bir de öbür gün var. İki gün telefonu bir kenara bırakacağız. Yardımcı hocalarla beraber listeyi alıp en doğru şekilde kadroyu yapmaya çalışacağız. Sakat oyuncularımız var, sıkıntılı bölgelerimiz var ne yazık ki.”

EMRE MOR'DAN AÇIKLAMALAR

Maç sonu açıklamalarda bulunan Emre Mor ise şunları söyledi: "Çok mutluyum. Maçtan sonra takım arkadaşlarım da tebrik etti ve Fatih hocayla kısa bir konuşmamız oldu. Hocam da beni tebrik etti. Kendisi çok iyi bir insan. Milli takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. İlk defa forma giydiğim için son derece mutluyum.

Ailem için arkadaşlarım için ve kendi adıma önemli bir maçtı. Kendimi çok gururlu hissettim. Çok rahattım. Avrupa Şampiyonasında kadroda olup olmayacağımı bilmiyorum ama gidersem de elimden gelenin en iyisini yapacağım."

EMRE MOR KİMDİR?

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016 aday kadrosuna dahil edilen Danimarka asıllı Türk oyuncusunu yakından tanıyalım...

24 Temmuz 1997 doğumlu Emre Mor kariyerine Danimarka'nın Lyngby FK takımında başladı.

Forvet ve sağ kanat bölgelerinde görev yapan 1.68 boyundaki Emre, sol ayağını oldukça etkili kullanıyor.

Genç futbolcu 2013 yılının Aralık ayında henüz 16 yaşındayken Fransanın St. Etienne takımı tarafından denemeye alındı ancak oyuncunun yeşil beyazlı ekibe transferi gerçekleşmedi.

Mor, 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle gönderilene kadar U17 ve U19 takımlarının formasını giydi.

Kulübü tarafından serbest bırakıldıktan sonra FC Nordsjælland ile anlaşan Emre Mor, U19 takımında sergilediği futbolla başarılı oldu ve Manchester United, Borussia Dortmund ve Ajax kulüplerinin radarına girdi.

Mor, 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan FC Nordsjælland - Randers maçının 84. dakikasında oyuna girerek profesyonel kariyerine start vermeyi başardı. Bir sonraki lig maçında ise Brondby karşısında ilk 11'de forma giyme şansı bulan Emre Mor, iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başardı.

Mor, 2016 yılının başlarında Nordsjælland ile 2019 yılına kadar sürecek ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.

Emre, Nordsjælland forması ile bu sezon 13 maça çıkıp 2 gol kaydetmeyi başardı.

2013 yılından beri Danimarka Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında mücadele eden Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. Türk Milli Takım'ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler