SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA bile inanamadı: "Vay canına!"

Türkiye’nin zaferi Avrupa medyasında geniş yankı buldu. Hollanda’nın elendiği grupta ay-yıldızlıların en iyi üçüncü olarak finellere katılım hakkı elde ettiğine dikkat çeken internet siteleri çarpıcı başlıklarla son anda gelen bu başarıyı okurlarına duyurdu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

UEFA bile Türkiye'nin 10 kişi ile gelen zaferine inanamadı. UEFA internet sitesinin attığı başlık dikkat çekti: "Vay canına, her şey bitti derken Türkiye Fransa'da!"

İşte o mesaj,

UEFA’nın internet sitesinde ise “Büyük coşku... Türkiye’de inanılmaz sahneler. Onlar asla vazgeçmedi. Türk partisi başladı” ifadeleri kullanıldı.

UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nun son maçında İzlanda'yı 1-0 mağlup ederek Fransa'da oynanacak olan EURO 2016'ya doğrudan katılma hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı için, "Onlar asla vazgeçmedi" yorumunu yaptı.

UEFA ayrıca, son dakika attığı frikik golüyle galibiyeti getiren Selçuk İnan için de, "İşte Türkiye'nin kahramanı! Çarpıcı bir serbest vuruş EURO 2016 için yeterli oldu" yorumunu yaptı. UEFA'nın ayrıca sosyal medyadan attığı mesaj da dikkat çekti: "Vay canına, her şey bitti derken Türkiye Fransa'da!"

Arda ve Hakan'a tebrik mesajı

UEFA, Twitter'daki Euro 2016 hesabından Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'nu tebrik etti. Milli futbolcular Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'nun tebrik edildiği mesajlarda, "Tebrikler. Fransa'da görüşürüz" ifadeleri kullanıldı.

İspanyol Marca gazetesi, “Selçuk İnan Türk çılgınlığını getirdi” başlığını kullandı.

İngiliz Daily Mail, “Türkiye, İzlanda karşısındaki dramatik son dakika zaferiyle final biletini kaptı” yorumunu yaptı.

İtalyan La Gazzetta dello Sport, “Hollanda dışarda kaldı, Türkiye finale uzandı” diye yazdı.

En iyi üçüncülük hakkını son dakikada kaybeden Macaristan’ın Nemzetisport gazetesinde, “Macaristan direkt katılamadı. Play off’lar çok zor olacak” değerlendirmesi yapıldı.

A BOLA:
"Türkiye direkt gidiyor, Hollanda kalıyor"

KICKER:
"Teşekkürler Kuat! Türkiye direkt finallerde"

LA STAMPA:
"Hollanda EURO 2016'da yok! Türkler kutlamada"

MUNDO DEPORTIVO:
"Türkiye'de tur çılgınlığı"

SPORT:
"Arda Turan çıldırdı"

L'EQUIPE:
"Ateşli Türkler, son dakikada finallerde"


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler